Breaking
Iata de ce a venit Macron la noi: România cumpara elicoptere și rachete (si) din Franța
România cumpără rachete şi elicopere de la companii franceze. Acordurile se vor semna, astăzi, în prezenţa preşedinţilor Franţei şi României. O altă veste importantă este extinderea contractului de exclusivitate de la 5 la 15 ani între Airbus Helicopters şi IAR Ghimbav.
În cadrul vizitei oficiale pe care preşedintele Franţei o desfăşoară în România, vor fi semnate două declaraţii şi un memorandum. Una dintre declaraţii face referire la contractul semnat de Airbus Helicopters şi IAR Braşov din data de 12 aprilie 2017. Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că este vorba despre o extindere a contractului de la 5 la 15 ani şi implică livrarea, în 10 ani, a 50 de elicoptere, atât României cât şi pentru export.
În aprilie, Airbus Helicopters şi IAR au semnat un Acord General privind cooperarea exclusivă pentru producerea în România a elicopterului multirol H215M, un aparat de zbor greu, bimotor. Potrivit acordului, IAR va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de elicoptere H215M pe care Ministerul român al Apărării o va face pentru a înlocui flota îmbătrânită.
Memorandumul privind ”Ground Based Air Defense System” pentru forţele Armate Române dintre MBDA Franţa şi Compania Naţională ROMARM, ce va fi semnat joi în prezenţa celor doi şefi de stat, prevede cumpărarea de rachete de rază scurtă şi foarte scurtă de acţiune, au declarat aceleaşi surse oficiale pentru Mediafax.
Știre în curs de actualizare
Breaking
Michel Barnier avertizează că Franța se îndreaptă spre „CRIZĂ financiară” /„E necesară reducerea cheltuielilor publice”
Noul premier al Franței, Michel Barnier, a pledat, vineri, pentru măsuri de reducere a deficitului bugetar, avertizând că există riscul izbucnirii unei „crize financiare”.
”Toată lumea trebuie să înțeleagă că este necesară reducerea cheltuielilor publice, trebuie să cheltuim mai puțin, această frânare este indispensabilă, altfel, ne îndreptăm spre criză financiară. Este în fața noastră, trebuie să o prevenim”, a afirmat Michel Barnier, citat de cotidianul Le Figaro.
”Eu vreau să împiedic o astfel de situație, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili și pe cei care economisesc. Va trebui să producem mai bine, dar cu mai puțini bani, cred că este posibil. Există multe colectivități, regiuni, departamente, comune care au făcut eforturi imense pentru gestionarea fondurilor publice. Iar acest lucru este în interesul contribuabililor”, a subliniat Michel Barnier.
Noul Guvern de la Paris vrea să economisească 60 de miliarde de euro în viitorul buget, inclusiv 40 de miliarde prin reduceri de cheltuieli și colectarea a 20 de miliarde prin majorări de impozite. Efortul bugetar imens este necesar pentru atingerea țintei deficitului bugetar de 5% din PIB în 2025, în acest sens fiind necesară o finanțare suplimentară de 150 de miliarde de euro. Anul acesta, deficitul public este în creștere puternică și ar putea atinge 6,1% din PIB.
Franța ar putea avea în 2024 și în 2025 creșteri economice constante de 1,1%, iar inflația ar putea fi de 1,8%.
Sursă video: Le Figaro
Foto: Profimedia
Citește și:
Cină de taină de 3 ore: candidatul la Președinție Ciucă, miliardarul ALTEX și consigliere Borza, într-un separeu militarizat + la plecare Ciucă a luat 12 sticle de vin alb la pachet!
Breaking
O profesoară din Arad a ajuns la spital, după ce o bucată din tavan s-a prăbușit peste ea, în incinta școlii
O profesoară, de la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta”, din Arad, a fost transportată la spital, după ce o bucată de tencuială s-a prăbușit peste ea, în incinta instituției.
O profesoară, în vârstă de 51 de ani, a avut fost dusă cu Ambulanța la spital, după ce o bucată de tencuială s-a prăbușit peste ea, pe holul Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, din centrul oraşului Arad. Incidentul a avut loc, la scurt timp după ce clădirea a fost renovată de autorităţile locale, transmite Agerpres.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, o bucată de tencuială a căzut peste profesoară, pe un hol al şcolii.
„Element de construcție (bucată de tencuială) căzut peste o persoană, în incinta unei unități de învățământ din municipiul Arad, Bulevardul General Dragalina.
La locul evenimentului intervin pompierii militari din cadrul Detașamentului Arad, cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare. De asemenea, a fost alocată o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad.
Totodată, au fost anunțați reprezentanții din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții”, a precizat ISU.
Potrivit sursei citate, victima este o femeie, în vârstă de 51 de ani, stabilă, conștientă și cooperantă. Aceasta a fost preluată de către echipajul medical SAJ care îi acordă îngrijiri medicale. Pompierii militari arădeni au acționat pentru asigurarea zonei și măsurilor specifice.
foto: Facebook
Breaking
Țările NATO nu vor doborî rachete și drone deasupra teritoriului ucrainean, deoarece aceasta le-ar atrage într-un război cu Rusia
Țările NATO nu vor doborî rachete și drone deasupra teritoriului ucrainean, deoarece astfel de acțiuni le-ar atrage într-un război cu Rusia, a spus purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului Apărării al SUA, Sabrina Singh.
Într-o conferință de presă, Singh a declarat că asistența oferită de aliați în doborârea dronelor rusești deasupra Israelului și scenariul unor acțiuni similare în Ucraina sunt „două peisaje și câmpuri de luptă foarte diferite”.
Singh a declarat că președintele american Joe Biden, încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, „s-a angajat să ofere Ucrainei ceea ce are nevoie pe câmpul de luptă”.
Ea a adăugat că forțele armate ucrainene au avut foarte mult succes în utilizarea sistemelor de apărare aeriană și a altor capabilități pentru a continua să-și recupereze teritoriul.
„Secretarul de stat tocmai a vorbit cu Rustem Umerov, ministrul Apărării din Ucraina, pentru a obține cele mai recente actualizări de pe câmpul de luptă și pentru a înțelege mai bine ce forțe și resurse suplimentare ar putea fi necesare, dacă e cazul. Președintele s-a angajat că Statele Unite nu vor trimite personal de luptă în Ucraina, dar sprijinim Ucraina în eforturile sale de a-și recupera teritoriul suveran”, a spus Singh.
Când a fost întrebată dacă doborârea țintelor rusești cu rachete lansate de pe teritoriul României sau Poloniei ar putea fi considerată „prezența unor trupe pe teren”, Singh a răspuns că acest lucru ar atrage țările occidentale în război.
„Ar însemna că suntem atrași în război într-un alt mod. În acest moment, credem că Ucraina a reușit să se apere cu succes împotriva atacurilor rusești asupra orașelor, populației și infrastructurii sale. Și vom continua să le oferim sprijinul de care au nevoie pentru a face acest lucru”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
Întrebată dacă Statele Unite trage de timp în ceea ce privește aprovizionarea Ucrainei cu rachete cu rază lungă de acțiune, asa cum a declarat președintele Volodimir Zelenski, Singh a răspuns:
“Nu. Ceea ce aș spune este că avem un stoc limitat de rachete cu rază lungă de acțiune și doar câteva națiuni au stocuri, fie că este vorba de ATACMS, Storm Shadows sau SCALP. Stocurile sunt limitate. Așa că nu tragem de timp. Cred că, de fapt, ați văzut administrația și Pentgonul, fiind foarte angajate să se asigure că Ucraina obține ceea ce are nevoie pentru a se apăra”.
Foto: Profimedia
CITIȚI ȘI:
-
Politicaacum 5 ore
Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!
-
Actualitateacum 3 zile
Când vrei să fii în pas cu moda, alege ciorapi de la Conte Elegant, dintr-o gamă variată de modele
-
Uncategorizedacum 3 zile
Dyson susține prezentarea colecției de modă Vivienne Westwood primăvară/vară 2025
-
Actualitateacum 2 zile
Cele mai emoționante tradiții de nuntă din România
-
Comunicateacum 2 zile
Află acum secretele pentru a forma și gestiona o echipă multiculturală de top!
-
Economieacum 2 zile
Cum și unde poți recicla becurile în siguranță
-
Tehnologieacum 2 zile
Ce să ai în vedere când cumperi o licență Microsoft Office
-
Comunicateacum o zi
Cum să organizezi un botez de neuitat – primele lucruri de care trebuie să te ocupi