Connect with us

Actualitate

Criza migranților suscită discuții aprinse între oficialii europeni

Publicat

pe

Criza migranților suscită discuții aprinse între oficialii europeni

 Acest lucru e perfect explicabil, numai dacă ținem cont de cifrele oficiale din ultimii 5 ani. Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Ipsos, doar 14% dintre francezi și 18% dintre germani consideră că migrația are un efect pozitiv asupra țării lor.Expectative alarmante cu „gestionarea fluxurilor” pare politica europeană a oficialilor și diplomaților UE.

global-economy

Cercetarea sociologică reflectă perfect realitatea ”din teren”

Conform prestigiosului cotidian francez Le Figaro, trei sferturi dintre cei care au participat la sondajul Institutului Ipsos au declarat că numărul migranților din țara lor a crescut prea mult în ultimii cinci ani. Această cercetare sociologică se află într-o scădere ușoară de la același sondaj din 2016, atunci când cifra a fost de 78%, realizând acea buclă descendentăfață de cifra din 2015 de 82%.

Turcia a trecut pe lista țărilor care se confruntă cu migrația. De aceea un procent de 78% dintre respondenți au spus ferm faptul că creșterea a fost prea mare. De asemenea, în acest top nedorit se situează state vest-europene precum Italia (74%), Suedia (66%) și Germania (65%). În Franța, 58% au declarat că au simțit că imigrația a crescut semnificativ.

Conform rezultatelor, numai un procent de 21% din populație consideră că imigrația a avut un impact pozitiv asupra țării lor. Cu toate acestea, această cifră a fost de doar 14% în Franța (o ușoară creștere față de cifra 2016 de 11%) și 18% în Germania, care se duce la vot în 24 septembrie.

Dealtminteri britanicii au o viziune mai ambițioasă asupra imigrației, potrivit sondajului, cu 40% vizând partea pozitivă. Canada și S.U.A. au avut rezultate similare, cu 38% și 35% spunând că migrația a avut beneficii.

Oamenii din majoritatea țărilor încă „sunt total de  acord” sau „sunt parțial de acord” cu sugestia că există teroriști în țara lor care pretind că sunt refugiați, potrivit ziarului Le Figaro.Sondajul a fost efectuat în rândul a 18 000 de persoane din 25 de țări.

Juncker îi dă dreptate lui Orbán

Fără a comenta sau a denatura voit, fără a emite păreri rasiste anumiți liderii europeni au ajuns să-i dea dreptate lui Viktor Orbán în privința migrației.Chiar dacă nimeni din Bruxelles nu vrea să spună cu voce tare,  Viktor Orbán câștigă dezbaterea privind migrația.

Primul ministru maghiar ar putea fi considerat răutăcios de către toate  capitalele europene pentru retorica sa anti-imigrantă, opoziția sa față de politica UE de relocare a refugiaților și pentru construirea unui gard de frontieră i-au adus ”notorietatea”.

Dar uitați-vă atent la modul în care vorbesc acum liderii UE despre problema și politicile pe care le-au adoptat de la criza din 2015 și este clar că preferința lui Orbán de a interzice integrarea a fost într-o oarecare măsură dominantă.

A apărut un ecou al solicitării îndelungate a lui Orbán de a controla strict  frontierele, fapt subliniat și de președintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, în discursul său de stat al Uniunii, în această săptămână: „Acum protejăm mai eficient frontierele externe ale Europei”.

Dealtfel, numai la o primă citire a acelui discurs al oficialului european vom descoperi și alte puncte apropiate, aproape comune cu viziunea ”extremistă” a liderului maghiar. Se poate argumenta liber , din perspectiva faptului că practic, aproape neverosimil Jean-Claude Juncker a subliniat eforturile de stopare a migranților înainte de a părăsi Africa și de a-i întoarce pe cei care ajung pe țărmurile Europei. „Când vine vorba de întoarcere: persoanele care nu au dreptul să rămână în Europa trebuie să fie returnate în țările lor de origine”, a subliniat Juncker.

image

În timp ce Ungaria și Slovacia și-au pierdut recent lupta împotriva schemei de relocare a UE la Curtea Europeană de Justiție, faptele din teren arată că victoria legală pentru Bruxelles a fost de fapt una mincinoasă.

Iar, mai cu jumătate de gură, pe surse, anumite voci din cadrul statelor europene îi dau dreptate, destul de tardiv lui Orbán.”Nimeni nu o va recunoaște în acest oraș, dar da, povestea lui Orbán este dominantă”, au afirmat anumiți oficiali ai  UE.

De la președintele francez Emmanuel Macron, care a adunat liderii Germaniei, Italiei și Spaniei la o conferință de migrație la Paris la sfârșitul lunii august, la discursul ”neprincipial” a oficialului Juncker ce a expus ”viziunea UE’, s-a ajuns la „generozitatea” italiană în discursul său din această săptămână.De fapt UE a depus eforturi mari pentru a sublinia solidaritatea, în special cu Roma și Atena, care poartă greutatea sosirilor migranților.

Dar acțiunile guvernelor europene, inclusiv efortul Italiei de a sparge ONG-urile și impulsionarea UE de a se conforma guvernelor africane, se potrivesc perfect cu pozițiile declarate de mult timp ale lui Orbán.Oficialul maghiar  a solicitat o protecție mai puternică a frontierelor externe, precum și deschiderea centrelor de primire a migrației în Africa, dar mai ales o ”atenție sporită” a unor  ONG-uri, în special pentru cele străine.

La întâlnirea la care liderul din Hexagon- Macrona avut-o la Paris la final de august,  cei patru lideri ai UE – cărora li s-au alăturat șeful politicii externe a UE, Federica Mogherini – au dat binecuvântarea unei schimbări în modul în care Italia se va ocupa de migrație, despre care anumite ”voci vehemente, pline de critici ”afirmă că totul ”merge pe calea lui Orbán”.

După închiderea survenită anul trecut a rutei Balcanilor de Vest, migranții au continuat să sosească în Italia. Dar cifrele din această vară au fost în mod neașteptat de scăzute, deoarece italienii au externalizat soluția pentru puterile politice libiene și au acuzat ONG-urile că au colaborat cu contrabandiștii, forțându-i să accepte un cod de conduită susținut de UE.

„Pentru un guvern de centru-stânga ca în Italia, acest lucru este periculos, deoarece (…)ceea ce fac nu este diferit de ceea ce cere extrema dreaptă”, a declarat Gerald Knaus, președintele Inițiativei europene pentru stabilitate. Pentru că nu a fost aprobat un plan alternativ, el a spus: „Dezbaterea se mișcă complet în direcția lui Orbán.”

Expectative alarmante

Dezbaterea privind migrația se poate schimba spre punctul de vedere al lui Orbán nu este neapărat surprinzător. Cancelarul german Angela Merkel s-a confruntat cu o reacție politică brutală în luna septembrie 2015, după ce a decis să accepte sute de mii de refugiați. În multe privințe, liderii europeni au fost și sunt în continuare alarmați  pas cu pas.

imageResize

Cu Orbán și alți lideri est-europeni care s-au opus politicii de relocare obligatorie, liderii UE au considerat că este mai ușor să se pună de acord asupra controlului excesiv al frontierelor externe, care s-au diminuat de-a lungul anilor.

De asemenea, apărătorii drepturilor se tem că migranții vor fi tratați prost, așa cum se întâmplă acum în centrele de migrație din Libia, unde grupările umanitare au documentat condiții teribile. Grupul GUE de extremă stânga din Parlamentul European a numit planul „rasist și o încălcare fundamentală a drepturilor omului”.

În schimb, același plan a fost imediat întâmpinat cu satisfacție de liderul fraților Italiei, o partid de extremă dreapta. „Nu a fost o idee xenofobă?” Giorgia Meloni, liderul fratelor din Italia, se întreba pe Facebook. „Timpul a dovedit că am avut dreptate”.

„Gestionarea fluxurilor” politica europeană a oficialilor și diplomaților UE ?

Se insistă că alinierea aparentă cu Orbán este doar un caz al viziunilor primului ministru maghiar care reflectă bunul simț de bază în anumite domenii. Dar, au spus ei, conducerea UE rămâne angajată în politicile de deschidere și, în special, în promovarea migrației legale – un punct pe care îl subliniază Juncker în discursul său.

„Europa este și trebuie să rămână continentul cu multă solidaritate în cazul în care cei care fug de persecuție pot găsi refugiu”, a spus oficialul maghiar.

Un diplomat al UE a remarcat faptul că Ungaria a întreprins acțiuni care încalcă legislația internațională sau politica UE, în timp ce Bruxelle-ul se străduia să dezvolte soluții juridice. Și diplomatul a insistat că orice acord aparent cu Orbán a fost doar ”ceva temporar în cel mai bun caz.”

„Nu este vorba de a fi în concordanță cu Orbán”, a spus diplomatul. „Doar că mai întâi trebuia să arătăm că lucrurile sunt sub control, atunci putem lucra pe modalități mai bune de gestionare a fluxurilor”.

refugia-i-sirieni-ce-incearca-sa-ajunga-in-europa_563891

Orbán a insistat timp de multe luni că poate câștiga disputa cu ceva argumente. Când discuțiile privind deschiderea taberelor de refugiați din Africa au reapărut în cursul lunii decembrie printre liderii UE, el a declarat jurnaliștilor: „Mai devreme a fost văzut ca o propunere care ar fi putut veni chiar de la diavolul însuși”.

Sursa foto : Blasting News,Agerpres, http://www.caleaeuropeana.ro/

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită

Publicat

pe

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită

Un comisar șef de poliție a fost reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Șef la Imigrări în județul Ialomița, suspectul este acuzat că ar fi luat de trei ori mită pentru a urgenta obținerea unor permise de muncă pentru lucrători aduși din Asia.

S-a ajuns la timpi foarte mari de așteptare pentru emiterea permiselor de muncă FOTO: arhiva/IGI

Comisarul șef de poliție Rareș Gabriel Bulimej, împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al județului Ialomița, a fost reținut vineri, 4 octombrie 2024, pentru 24 ore, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale). În același dosar este cercetat pentru trafic de influență și un agent de poliție din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, acesta, conform procurorilor, fiind cel care intermedia solicitările firmelor care aveau nevoie de lucrători și care altfel ar fi trebuit să aștepte mai mult timp pentru obținerea documentelor.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 04 octombrie 2024, față de inculpatul BULIMEJ RAREȘ-GABRIEL, comisar șef de poliție, împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale).

Totodată, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul NIȚĂ BOGDAN, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii au strâns probe care arată că, în perioada 2022 – 2023, inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel, în calitate de împuternicit șef al Biroului pentru Imigrări al Județului Ialomița, ar fi acceptat de la suspectul Niță Bogdan, agent de poliție în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Direcția pentru Imigrări a Municipiului București, promisiunea primirii unor sume de bani „în schimbul urgentării unor acte ce intră în îndatoririle sale de serviciu, pentru urgentarea mai multor programări ale cererilor de depunere a avizelor de muncă / angajare pentru cetățenii străini din țările extra europene și, implicit, pentru urgentarea soluționării acestor cereri și pentru eliberarea, în mod preferențial a acestor avize, pe numele și pe seama mai multor societăți comerciale”.

12.000 euro pentru 25 permise, 31.400 euro pentru alte 38 permise

Bulimej a fost prins în flagrant joi, 3 octombrie 2024, atunci când a primit de la agentul Bogdan Niță 12.000 euro pentru soluționarea a 25 cereri de angajare pentru cetățeni străini din țările extra europene. Cu doar o zi înainte acesta ar fi primit alți peste 30.000 euro, tot pentru eliberarea unor permise de muncă pentru lucrători proveniți din spațiul extra comunitar, conform declarațiilor unui martor din dosar.

Anterior, la data de 2 octombrie 2024, agentul de poliție Niță Bogdan, printr-un intermediar, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 31.400 de euro în parcarea unui centru comercial din București, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Suma respectivă ar fi fost solicitată de suspectul Niță Bogdan pentru obținerea permiselor de muncă pentru 38 de cetățeni străini din Asia”, mai arată procurorii, în comunicatul citat.

Inculpatul Bulimej Rareș-Gabriel urmează să fie prezentat astăzi, 4 octombrie 2024, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Atât lui Bulimej,  cât și agentului de poliție Bogdan Niță, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, mai precizează DNA.

Emiterea documentelor fără de care lucrătorii străini nu pot activa pe teritoriul României a devenit un proces greoi, care presupune timpi mari de așteptare, societățile interesate de astfel de lucrători „vânând” locurile pe platforma electronică pentru a putea obține permise pentru fiiecare lucrător în parte. S-a ajuns chiar ca societățile comerciale să facă programări pentru îndeplinirea formalităților în alte județe decât cele în care activează, dacă identifică locuri libere.

Oamenii legii au intervenit, în această vară, într-un caz similar petrecut în Caraș-Severin.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii

Publicat

pe

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii

Boris Johnson a afirmat în memoriile sale că a fost găsit un dispozitiv de ascultare în baia sa personală de la Ministerul britanic de Externe după vizita premierului israelian Benjamin Netanyahu, prima întrevedere dintre cei doi.

Boris Johnson la un eveniment de campanie al Partidului Conservator FOTO EPA-EFE

Acesta a fost descoperit de echipa sa de securitate în closet într-un moment ulterior vizitei. Cei doi s-au întâlnit în 2017, pe când Johnson era ministrul de externe al Marii Britanii.

Johnson a relatat episodul în volumul său de memorii „Unleashed”, ce urmează să fie lansat pe 10 octombrie.

Între timp, fragmente din acesta au fost publicate de ziarul Daily Telegraph.

Fostul deputat conservator a declarat că Netanyahu s-a scuzat în timpul discuțiilor pentru a folosi toaleta, pe care a descris-o ca fiind „o anexă secretă” similară cu privata pentru bărbați „dintr-un club elegant din Londra”, a relatat The Independent.

„Bibi a umblat pe acolo o vreme și, coincidență sau nu, dar am aflat că, ulterior, pe când făceau o inspecție obișnuită pentru microfoane, au găsit un dispozitiv de ascultare în vasul de toaletă”, a scris Johnson, rememorând acea vizită.

The Telegraph a încercat să insiste ca fostul prim-ministru să dezvăluie mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat atunci, însă Johnson s-a rezumat la a spune: „Cred că tot ce trebuie să știți despre acel episod se găsește în carte”.

POLITICO relata în 2019 că guvernul SUA suspectează că Israelul ar fi responsabil pentru plantarea de dispozitive de supraveghere pentru telefoane mobile în apropierea Casei Albe și în alte locații sensibile din Washington. 

La momentul respectiv, Netanyahu a negat raportul, iar președintele american de atunci, Donald Trump, l-a catalogat drept „greu de crezut”, scrie Times of Israel.

Londra a fost, de asemenea, acuzată de spionarea guvernului și a misiunilor Israelului în străinătate, după cum arată scurgeri de informații americane obținute în 2016 de ziarul francez Le Monde, notează publicația israeliană.

Memoriile lui Johnson au ridicat sprâncene la Londra chiar înainte de lansarea propriu-zisă.

Fostul premier britanic, care a fost demis din funcție de propriul său partid în 2022, a dezvăluit detalii care ar fi trebuit să rămână confidențiale despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a și l-a acuzat pe președintele francez Emmanuel Macron că a încercat să dea Marii Britanii o „bătaie” drept pedeapsă pentru faptul că această țară a părăsit UE.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

Publicat

pe

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

FCSB are două victorii în grupa Europa League, după ce s-a
impus cu 4-1 în fața lui RFS și cu 1-0 pe terenul lui PAOK Salonic. Campioana României
este surpriza de până acum a competiției, fiind pe locul 4 în clasament, la
egalitate de puncte cu alte 4 formații care au maximum de puncte: Lazio,
Tottenham, Anderlecht și Lyon.

FCSB s-a impus eroic pe terenul lui PAOK Salonic. Foto Facebook

Deși pare devreme pentru calcule, pentru că mai sunt încă 6
etape de disputat, FCSB are șanse bune de a prinde unul dintre primele 24 de
locuri, care duc în primăvara europeană. Ba chiar și la primele 8 poziții, care
duc direct în optimi. Potrivit statisticienilor de la Opta, pentru a fi sigură
de clasarea între primele 8 echipe, FCSB ar avea nevoie de 17 puncte
în grupă. Adică să mai obțină 11 în următoarele 6 partide, în care va întâlni
pe Rangers (deplasare), Midtjylland (acasă), Olympiakos (a), Hoffenheim (d),
Qarabag (d) și Manchester United (a).

Cu 16 puncte, șansele ar fi de 98%, iar cu 15 s-ar
ajunge la 73% șanse de calificare directă în optimi. Cu 14 puncte s-ar ajunge
la 28%, iar cu 13 puncte, FCSB ar avea șanse de 2% să termine printre primele 8,
scriu cei de la Opta.

Cu încă 5 puncte, FCSB merge sigur mai departe

Pentru varianta mult mai plauzibilă în care FCSB prinde primele 24 de poziții și merge în playoff (echivalentul 16-imilor de finală), campioana
României ar mai avea nevoie de 3 puncte. Șansele sunt de 69% de calificare în
acest caz. Pentru a fi 100% siguri de calificare, roș-albaștrii au nevoie de 11
puncte. Cu 10 puncte, șansele românilor sunt de 98%.

Cu 8 puncte, șansele de calificare sunt de 16%, iar cu 7
puncte șansele scad la 1%. Dacă FCSB nu ar mai face niciun punct în viitoarele
6 meciuri, campioana României nu ar avea cum termine printre primele 24 de
echipe, potrivit Opta.

Ocupantele pozițiilor 9-24 joacă în playoff după următorul sistem: locul 9 cu locul 24, locul 10 cu 23, locul 11 cu 22 și așa mai departe. Câștigătoarele se vor califica în optimi, unde vor fi prezente primele 8 formații din grupă.

Următoarele meciuri ale FCSB în Europa League

  • 24 octombrie, ora 22.00: Rangers – FCSB
  • 7 noiembrie, ora 19.45: FCSB – FC Midtjylland
  • 28 noiembrie, ora 22.00: FCSB – Olympiacos
  • 12 decembrie, ora 19.45: TSG Hoffenheim – FCSB
  • 23 ianuarie 2025, ora 19.45: Qarabag – FCSB
  • 30 ianuarie 2025, ora 22.00: FCSB – Manchester United
Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită
Actualitateacum 26 de minute

Cât costă un permis de muncă obținut peste rând pentru un angajat din Asia. Șeful Biroului Imigrări din Ialomița, reținut pentru luare de mită

Un comisar șef de poliție a fost reținut de către procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată. Șef...

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii
Actualitateacum 5 ore

Posibil ca Netanyahu să-mi fi pus microfoane în baie, dezvăluie Boris Johnson în cartea sa de memorii

Boris Johnson a afirmat în memoriile sale că a fost găsit un dispozitiv de ascultare în baia sa personală de...

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării
Actualitateacum 5 ore

De câte puncte mai are nevoie FCSB pentru a ajunge în primăvara europeană. Calculele calificării

FCSB are două victorii în grupa Europa League, după ce s-a impus cu 4-1 în fața lui RFS și cu...

Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară” Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”
Politicaacum 5 ore

Mircea Geoană a confirmat vizita la Moscova din 2009: ”M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale și fost secretar general adjunct la NATO, a confirmat vizita privată pe care...

Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim
Actualitateacum 5 ore

Lucrătorii și operatorii portuari americani au ajuns la un acord pentru a pune capăt imediat grevei de pe Coasta de Est care a blocat transportul maritim

Lucrătorii portuari americani și operatorii portuari au ajuns la un acord provizoriu care va pune capăt imediat unei greve paralizante...

„Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan” „Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan”
Politicaacum 5 ore

„Marcel Ciolacu a încercat să îl pună la ZID pe Nicușor Dan”

Într-o ediție transmisă live de Gândul, HD Hartmann, profiler, analist și jurnalist a făcut o serie de dezvăluiri controversate, printre...

Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%! Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!
Politicaacum 5 ore

Ludovic Orban: Dacă am face un sondaj printre liberali l-aş bate pe Ciucă cu 75%!

Ludovic Orban, dezlănţuit la adresa PNL: „Dacă am face un sondaj printre primarii liberali, l-aş bate pe Ciucă cu 75%....

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro