Autorul cărții ” Artei afacerii”-Tony Schwartz critică opiniile războinice ale președintelui SUA Donald Trump

0
664

Donald-Trump-Tony-Schwartz.001

Nu există nicio îndoială că Tony Schwartz, cel care a scris cea mai bine vândută carte a lui Trump -„Arta afacerii”- a avut o relație incredibil de apropiată cu Trump la sfârșitul anilor 1980. Schwartz a petrecut luni de zile umblând ca un om de afaceri și a scris destul de mult, aproape integral acest opus amintit, în timp ce Trump tocmai  îi indica  ce anume să nu fie inclus. Pe lângă familia proprie a președintelui, există probabil puțini oameni, (dacă există), care îl cunosc mai bine pe acest domn Schwartz.

Tony Schwartz a apărut în seara trecută la prestigiosul post de televiziune CNN pentru a vorbi despre noua luptă a președintelui Trump cu senatorul republican Bob Corker.

Schwartz s-a alăturat senatorului Cooper alături de Maggie Haberman de la New York Times și a respins noțiunea de orice strategie marcantă ce se află în spatele oricăror postări recente de pe Twitter. În schimb, Schwartz a stabilit că Trump nu se gândește, deoarece asocierile și trimiterile ”supărate” de pe Twitter se întâmplă întotdeauna atunci când președintele se simte cu adevărat amenințat.

„Nu se mai gândește, doar răspunde ca și cum ar fi fost atacat  literalmente, ca și cum viața lui a fost atacată”, a spus Schwartz.

Maggie Haberman a fost de acord că nu există nicio strategie pentru acea postare a lui Trump și  a subliniat, de asemenea, indicii că Corker nu este singurul  nemulțumit de președinte. Schwartz a sugerat că acest lucru ar putea conduce la o catastrofă iminentă, deoarece Trump va fi mult mai probabil să acționeze irațional dacă va continua să reacționeze la „amenințarea” unei presiuni crescute.

Postarea cu pricina

Ceea ce a determinat tot acest scandal mediatic este departe de a se fi limpezit. Chiar Tont Scwartz a avut o opinie vehementă, critică la adresa lui Donald Trump.De aceea, ultima postare de pe Tweeter al acestui autor celebru este de ajuns pentru a transmite la propriu…frisoane pe coloana cuiva.

„Wag Câinele. Trump este dispus să înceapă un Război Nuclear și să omoare zeci de milioane de oameni pentru a distrage atenția de la eșecurile sale. El este un nebun „, a declarat Schwartz în weekend-ul acesta, la scurt timp după ce președintele Donald Trump a postat o serie de mesaje criptate și totuși ostile față de Coreea de Nord și liderul lor, Kim Jong-un.

Poatarea de pe Tweeter în cauză, cea care îl are autor pe Donald Trump are următorul conținut:

„Președinții și administrațiile lor au discutat cu Coreea de Nord timp de 25 de ani, acordurile făcute și sumele masive plătite nu au funcționat, acordurile au fost încălcate înainte ca cerneala să se usuce, lucruri proaste ale negociatorilor din S.U.A. Ne pare rău, dar numai un lucru va funcționa! „

trump_book

În timp ce tweet-ul în sine în mod clar amenință cu războiul Coreea de Nord, comentariile lui Schwartz au venit imediat după această probă solidă, de necontestat. Faptul că președintele folosește amenințări și atacuri pe Twitter pentru a schimba mass-media și atenția națiunii de la propriile neajunsuri, nu reprezintă chiar o noutate. Având în vedere comentariile lui Schwartz, se poate ghici doar caree poate fi răspunsul președintelui, în cazul în care consilierul special, Robert Mueller, va recomanda inculparea unui număr de membri ai familiei sale sau chiar absolvirea de orice fel de vină a președintelui SUA.

Lumea întreagă a fost martoră a acestui eveniment. Am văzut deja un comportament irațional venit din partea lui Donald Trump, la scurt timp după ce negocierile s-au rupt din cauza anchetelor, cazurilor de politică externă, cu precădere venite pe axa Trump – Putin. Interesant e faptul că opiniei publice nu i se spune ce se va întâmpla în continuare, dacă investigația va conduce la un rezultat mai mult sau mai puțin optimsau cine anume va suferi de pe urma acestui scandal provocat de chiar unul dintre cei mai importanți lideri mondiali.

O parte din emisiune o aveti aici.

Sursa foto :Barry ShrumSalon

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here