Coruptie
EXCLUSIV/Încă o dovadă irefutabilă că Poliția de Frontieră Română e condusă de bolnavi psihic cu epoleți! Spitalul Obregia, ce mai așteptați? Luați-i!

În mod normal, un individ își schimbă comportamentul social în funcție de factorii de mediu: locul de muncă, venit salarial, familie, prieteni… Ei bine, în Poliția de Frontieră Română (și, implicit, în M.A.I.) setea după putere și dorința unor indivizi de a-și evidenția slugărnicia față de superiori atinge culmea absurdului.
În articolul nostru: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/01/30/exclusivpolitia-de-frontiera-romana-si-legiferat-mobbing-ul-legea-e-doar-o-facultate-si-doar-pentru-fraierici/, v-am prezentat dovezi pertinente că în Poliția de Frontieră Română „voința stăpânului” e mai presus de Lege.
Ca drept dovadă, în data de 13.02.2018, analfabeții funcțional și debilii mintali care proiectat adresa nr.8.211/12.02.2018 respectiv „calomniatul” Buda Ioan” (individ care nu a aflat nici până în ziua de azi că titulatura inscripționată pe un act în ordinea: prenume, nume este pentru demnitari-persoane care ocupă funcții de demnitate publică” respectiv persoane ale lumii mondene nicidecum pentru un… funcționăraș al statului) s-au gândit ei că dacă Secretariatul general al Guvernului au emis Ordinul nr.400/2015, ei au dreptul să modifice Legea nr.213/2004 și HG nr.788/2005, în sensul că acest ordin le „permite” să modifice orice Lege…
Ca drept dovadă, ia uitați ce zice SGG-ul în Ordinul nr.400 din 12 iunie 2015 pentru aprobarea Codului controlului intern managerial al entităţilor publice:
Anexa.1. 1.8. Sistemul de control intern managerial al oricărei entităţi publice operează cu o diversitate de procedee, mijloace, acţiuni, dispoziţii, care privesc toate aspectele legate de activităţile entităţii, fiind stabilite şi implementate de conducerea entităţii pentru a-i permite deţinerea unui bun control asupra funcţionării entităţii în ansamblul ei, precum şi a fiecărei activităţi/operaţiuni în parte. Instrumentarul de control intern managerial poate fi clasificat în şase grupe mari: obiective; mijloace; sistem informaţional; organizare; proceduri; control.
- Glosar de termini: Neregulă – orice abatere de la legalitate, regularitate şi conformitate în raport cu dispoziţiile naţionale şi/sau europene, precum şi cu prevederile contractelor ori ale altor angajamente legale încheiate în baza acestor dispoziţii, ce rezultă dintr-o acţiune sau inacţiune a beneficiarului ori a autorităţii cu competenţe în gestionarea fondurilor europene, care a prejudiciat sau care poate prejudicia bugetul Uniunii Europene/bugetele donatorilor publici internaţionali şi/sau fondurile publice naţionale aferente acestora printr-o sumă plătită necuvenit.
Responsabilitate managerială – defineşte un raport juridic de obligaţie a îndeplinirii sarcinilor de către managerul entităţii publice sau al unei structuri organizatorice a acesteia, care presupune să exercite managementul în limitele unor determinări interne şi externe, în scopul realizării eficace, eficiente şi în conformitate cu dispoziţiile legale a obiectivelor stabilite, să comunice şi să răspundă pentru neîndeplinirea obligaţiilor manageriale în conformitate cu răspunderea juridică. Răspunderea managerială derivă din responsabilitatea managerului pentru toate cele cinci componente ale controlului intern managerial în sectorul public: mediul de control; performanţe şi managementul riscului; activităţi de control; informarea şi comunicarea; evaluare şi audit.
Așa că, nici măcar ordinal SGG-ului nu te ajută, pe tine respectiv „căpușele-ți cu epoleți” din structurile suport care ți-au făcut batjocura de adresă nr.8.211/12.02.2018 și-au bătut joc, încă odată, de dvs., „tovarășe calomniat” Buda Ioan…
Apropos, că dvs. ești „mare șef”: citi-și anexele care însoțeau articolul? Nu! Te-ai luat după marionetele care ți-au scris adresa și repede te-ai victimizat: ai devenit „calomniat” (vezi ce înseamnă: pamfletul, satira… în DEX).
În care Lege sau directivă Europeană se dispune ca tu, Buda Ioan, șef prin IGPF (sau oricare alt șef din MAI) zice să emiți tu dispoziții (norme) în domeniul psihologiei, „tovarășe calomniat” Buda Ioan?
În care Lege sau Directivă Europeană zice să dai tu, tovarășe calomniat Buda Ioan, „legi interne” prin care șefii să „stabilească ei comportamentul/„feeling-ul psihologic” al „supt-ordonatului”/ „profilul psihologic” al subordonatului? Îți zic eu, Alexandru Firicel, tovarășe Buda (pentru a doua oară): NICIUNA!
Așa că, lasă grandmonaia-ți de „mare ștab polițist” de prin IGPF și pune-te cu burta pe carte (nu pe banii statului ci ia-ți concediu fără plată – până când finalizezi studiile, lasă-l pe altul mai pregătit în locul matale) respectiv dă-i afară pe toți netoții care te înconjoară și care te „consiliază” prost că de aceea ai ajuns „ciuca măcăii”: ai tot felul de pile pe lângă tine aduse de toate „obligațiile tale” și ați transformat P.F.R.-ul în „grădină zoologică” în care orice „maimuță” poartă ilegal grade de polițist doar fiindcă arată cât de obedient și „mai prost ca șeful este”.
Că era să uit: ne vedem în instanță pentru că PFR refuză, ilegal, să comunioce înscrisuri care ascund abateri de la Lege precum – activitatea ilegală de psihologie, necompetenți (incompatibili)/neavizați de CPS care desfășoartă illegal activitatea de psihologie în PFR etc.!
Alexandru Firicel – președinte teritorial SPR „Diamantul”
Coruptie
UE și China formează noi alianțe, în contextul taxelor vamale impuse de Trump

Politicile comerciale imprevizibile ale președintelui american, Donald Trump, creează noi alianțe, astfel că Uniunea Europeană și China se îndreaptă spre un acord în privința vânzărilor de mașini electrice, comentează publicația germană Handelsblatt.
”Războiul tarifelor instigat de președintele SUA, Donald Trump, împinge țările din întreaga lume spre noi alianțe. Aparent, Uniunea Europeană și China, a doua și a treia cele mai mari economii din lume, vor să coopereze mai strâns și să profite de avantajele oferite de piețele deschise”, notează publicația Handelsblatt.
Potrivit unor surse, Bruxellesul și Beijingul au stabilit să negocieze anularea tarifelor punitive impuse de către Uniunea Europeană importurilor de mașini electrice chineze. Acordul dorit de Europa este mult mai amplu, dar sunt așteptate angajamente ferme. Principalii producători chinezi de mașini electrice ar urma să construiască fabrici și baze industriale în Europa.
”Nu vrem doar să fabrice mașini aici, ci și să colaboreze cu furnizori europeni și să faciliteze transferuri tehnologice”, a declarat un diplomat european, sub protecția anonimatului.
UE se expune riscurilor, dar vrea avansarea relațiilor comerciale cu Beijingul
În negocieri, este explorat un nou compromis. În locul tarifelor punitive, ar urma să fie introdus un preț minim, iar producătorii europeni vor fi protejați de competiția incorectă.
”Sună tentant, dar apar riscuri. Criticii avertizează asupra riscurilor unei capitulări a Uniunii Europene în fața Chinei, după experiența din 2013, când au fost fixate tarife minime pentru panourile solare chinezești și când producătorii chinezi au evitat sistemul”, subliniază revista Handelsblatt.
”Companiile chineze nu au aderat niciodată total la sistemul prețului minim de import. Camera chineză de Comerț a emis certificate prin care prețul era peste cel fixat, dar, în realitate, efectul a fost că 99% din industria europeană de panouri solare a fost distrusă”, afirmă Milan Nitzschke, directorul companiei de energii regenerabile SL Naturenergie.
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, urmează să aibă o întrevedere, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping. Sanchez este unul dintre principalii susținători ai anulării tarifelor vamale impuse mașinilor electrice din China. Germania a avertizat de la început asupra efectelor, în timp ce Franța, Italia și Olanda au susținut impunerea acestora taxe de către UE din cauza subvențiilor acordate de statul chinez.
Statele Unite avertizează UE asupra efectelor apropierii de China
Administrația Donald Trump a avertizat Uniunea Europeană asupra efectelor avansării relațiilor comerciale cu Beijingul și reducerii interacțiunilor cu Statele Unite.
”Uniunea Europeană își face rău singură”, a declarat Scott Bessent, secretarul american al Trezoreriei.
Pedro Sanchez se deplasează în China într-un moment sensibil, marcat de criza taxelor vamale impuse de Administrația SUA și a măsurilor de ripostă.
”Perspectiva optimistă asupra vizitei lui Pedro Sanchez în China este că va stabiliza relațiile Uniunii Europene cu Beijingul și va evita escaladarea tensiunilor din ultimele luni. Dar un acord bilateral, în actuala situație delicată, riscă să afecteze poziția de negociere a Uniunii Europene”, afirmă Agatha Kratz, analist la firma de consultanță Rhodium Group.
”China va trebui să permită mai multe importuri, să oprească discriminarea contra companiilor străine, să accepte să exporte mai puțin spre Europa și să oprească subvențiile. Doar în această situație va putea beneficia Uniunea Europeană de apropierea de China”, subliniază Agatha Kratz.
Foto: Profimedia
Citește și:
UE suspendă riposta la taxele lui Trump, în concordanță cu decizia SUA /Bruxellesul AVERTIZEAZĂ Washingtonul
India dorește semnarea unui acord COMERCIAL cu SUA, pe fondul amânării taxelor vamale, conform unui oficial
Coruptie
Român arestat în Marea Britanie pentru legături cu serviciile rusești. De ce anume este suspectat

Un român a fost arestat în Marea Britanie pentru legături cu serviciile rusești. Acesta este suspectat că a participat la incidentul de anul trecut de lângă Birmingham, când un incendiu a izbucnit la un depozit DHL. Focul pornise de la un incident capcană, mai multe astfel de incidente au avut loc și în Germania, iar un avion DHL s-a prăbușit în Lituania, anul trecut. Britanicii suspectează că în spatele acțiunilor de sabotaj s-ar afla Rusia.
Românul a fost arestat de Poliția Metropolitană din Marea Britanie pe 19 martie, imediat după ce acesta a sosit pe aeroportul din Londra. Reprezentanții Poliției Metropolitane le-a declarant jurnaliștilor că bărbatul a fost arestat sub suspiciunea că a ajutat un serviciu de Informații strain. Reținerea lui are legătură cu incidentul de anul trecut din iulie când un pachet DHL a luat foc la depozitul de lângă Birmingham. Poliția a anunțat atunci că a început o anchetă după suspiciuni privind dispozitive plasate de agenți ai Rusiei în pachet DHL și asta deoarece mai multe astfel de explozii avuseseră loc și în Leipzig, în Germania, în perioada respectivă.
Totul a culminat când un avion DHL s-a prăbușit lângă Vilnius, în Lituania. Avionul DHL pornise de la Leipzig și urma să aterizeze la Vilnius. S-a prăbușit peste un cartier de case, iar o persoană a murit. După incident, ministrul german de Externe a declarat că nu exclude versiunea sabotajului Rusiei. După seria de incidente, mai mulți cetățeni polonezi au fost arestați și acum un român la Londra. Conform datelor Poliției, acesta a fost eliberat sub cauțiune și urmează să se prezinte în instanță, potrivit Știrile Antena 3.
CITEȘTE ȘI:
Coruptie
„Rămâne un trădător, lupul îmbrăcat în oaie”. George Simion a pierdut procesul cu fostul ministru moldovean care l-a acuzat că s-a întâlnit cu agenți ruși

Fostul ministru al Apărării în Republica Moldova, Anatol Şalaru, anunţă că a câştigat procesul pe care George Simion i l-a intentat, în urmă cu aproape trei ani, după ce a spus că liderul AUR s-a întâlnit la Cernăuți cu spioni ai Rusiei.
George Simion, liderul AUR FOTO: Mediafax
„Vreau să vă anunț că am câștigat procesul pe care mi l-a intentat George Simion în Republica Moldova, în urmă cu aproape trei ani! În urmă cu trei ani, în cadrul unui interviu, am făcut o dezvăluire care i-a șocat pe mulți. Am spus că George Simion a fost declarat «persona non grata» în Republica Moldova, după ce organele competente au strâns probe și au observat că Simion desfășura activități ilegale și care subminau statul moldovean”, a anunțat joi, 10 aprilie 2025, Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, SIS informase autoritățile moldovene că George Simion a avut la Cernăuți întâlniri și cu agenți ai Moscovei.
„Afirmațiile mele au fost confirmate și de adjunctul SBU de la acea vreme, de consilierul lui Zelenski, Podoleac, dar și de către fostul premier, Vlad Filat, care a avut acces nemijlocit la dosarul realizat de autorități. George Simion a negat și m-a acționat în instanță. Azi am câștigat! Pentru mine, George Simion rămâne același trădător: lupul îmbrăcat în haine de oaie, care, sub un fals unionism, a încercat să creeze instabilitate în Republica Moldova. I-a păcălit pe mulți. Chiar și pe mine, la un moment dat. Dar, întotdeauna, adevărul iese la iveală”, a mai spus Anatol Şalaru.
Fostul ministru al Apărării din țara vecină îl mai acuză pe George Simion că „nu dorește binele Moldovei”.
„Acțiunile lui, modul în care le-a desfășurat și, nu în ultimul rând, declarațiile împotriva Maiei Sandu din campania de acum 4 ani, când îndemna moldovenii să voteze împotriva acesteia, mi-au arătat că Simion nu dorește cu adevărat binele Moldovei. Astăzi se încheie un proces intentat chiar de Simion împotriva mea, dar întrebările la care trebuie să răspundă acesta rămân: de ce ați acționat așa împotriva Moldovei, domnule deputat? Cine v-a folosit și în ce scop? Cu cine ați bătut palma?”, a mai scris Anatol Şalaru, pe FB.
-
Socialacum 2 zile
Nu mai astepta si apuca-te de cursuri engleza in Bucuresti, indiferent de locul in care te afli
-
Politicaacum 14 ore
Victor Ponta critică întârzierea burselor pentru elevi: „E rușinos. Nu mai e vorba doar despre bani, ci despre respect”
-
Uncategorizedacum 23 de ore
Preluarea unei companii: Provocări și oportunități
-
Uncategorizedacum o zi
Beneficiile carții de munca
-
Uncategorizedacum 23 de ore
Importanța verificării colaboratorilor în afaceri
-
Comunicateacum 7 ore
Sportul în România: o renaștere a activităților în aer liber și pe apă