Connect with us

Actualitate

Poliția israeliană a recomandat inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru presupuse acte de corupție

Publicat

pe

Poliția israeliană a recomandat inculparea premierului Benjamin Netanyahu pentru presupuse acte de corupție

Premierul Benjanim Netanyahu ar fi primit cadouri scumpe în schimbul unor favoruri pe care le-ar fi făcut unor oameni de afaceri. Decizia de începere a urmăririi penale îi revine procurorului general, însă evaluarea probelor ar putea dura câteva luni.

Reacțiile și evenimente propriu-zise

În urma unei investigații de aproape 14 luni ce a cuprins două presupuse cazuri de corupție, procurorul general al Israelului va examina dovezile și apoi, eventual în mai multe luni, va decide dacă-l va acționa în justiție pe demnitar. Poporul evreu a așteptat cu nerăbdare recomandarea procurorului, pe care presa locală a speculat că ar putea forța ca prim-ministrul să demisioneze.

O sursă din anturajul poliției a declarat că s-au adunat suficiente dovezi împotriva primului ministru pentru comiterea infracțiunilor de „luare de mită, fraudă și încălcare a încrederii”.

După ce știrea conform raportului de poliție s-a răspândit în presa israeliană, Benjanim Netanyahu a ținut o conferință de presă la Ierusalim, negând în mod vehement orice fel de nelegiuire comisă și a respins zvonurile că va demisiona. El a spus că evoluția acestui caz  recent s-ar afla ”pe o listă lungă, cu eforturi” de a-l îndepărta din viața publică și implict de la guvernare. „Toate aceste încercări nu se termină cu nimic, pentru că știu adevărul. Vă spun, și de data aceasta, lucrurile se vor sfârși cu… nimic. (…)Voi continua să conduc Israelul în mod responsabil și fidel”,  adăugând că intenționează să candideze în alegeri care trebuie să aibă loc până la sfârșitul anului viitor.

Poliția l-a chestionat Netanyahu de mai multe ori la reședința sa oficială din Ierusalim, în ultimele luni, în legătură cu cele două cazuri în care are calitatea de suspect.

”Cazul 1000” și ”Cazul 2000”

Conform ultimelor evoluții în aceste cazuri,lucrurile sunt departe de a fi soluționate.Cazul 1000, sau așa-numita „afacerea cadourilor” ar presupune că demnitarul statului evreu dimpreună cu familia sa ar fi primit daruri valoroase de la miliardari internaționali, inclusiv trabucuri scumpe, șampanie roz cât și bijuterii pentru soția sa. Provocatorii sunt tocmai anumiți bogați , printre care se numără producătorul de la Hollywood și magnatul media Arnon Milchan, precum și omul de afaceri australian James Packer

Într-o declarație, poliția a declarat că Netanyahu a acceptat cadou de la Milchan cifrat la suma de  750.000 de shekeli (150.000 de lire sterline) și încă unul evaluat la 250.000 de shekeli (sau 51.000 de lire sterline, 70.822 de dolari) de la Packer. În schimb, Netanyahu a ajutat-o ​​pe Milchan, producătorul care a lucrat la pelicule celebre precum Pretty Woman and Fight Club, în probleme legate de vizele din SUA cît presupusa eludare a taxelor fiscale de pe teritoriul israelian.

Separat, cazul 2000 se referă la discuțiile secrete purtate cu editorul unui ziar israelian de frunte, Yedioth Ahronoth, în care Netanyahu ar fi cerut o acoperire pozitivă în schimbul unui prejudiciu pentru un concurent pro-Netanyahu- Israel Hayom.

Poliția statului evreu este de părere că atât Milchan cât și Mozes ar putea fi acuzați de luare de mită. Nimeni dintre cei implicați nu au făcut vreun comentariu imediat.

După ce a condus timp de aproape doisprezece ani destinele statului Israel, echivalentul a patru mandate, liderul în vârstă de 68 de ani se află în situația de a guverna o coaliție fragilă care îl ține la putere. Fostul prim-ministru și rivalul politic al lui Netanyahu, Ehud Barak, a cerut să se suspende  coaliția și să se aleagă un înlocuitor. „Grosimea stratului de corupției este îngrozitoare”, a spus Barak. „Nu arată nimic. Asta arata ca mita.”

Un sondaj realizat de Canalul local 10 realizat în vara trecută admite că 66% dintre israelieni credeau că premierul ar trebui să demisioneze dacă este acuzat. Demonstrațiile săptămânale privind ritmul lent al investigațiilor au adus, de asemenea, presiuni asupra ofițerilor de a prezenta o recomandare. Săptămâna trecută, ancheta a fost pusă în controversă atunci când comisarul de poliție, inspectorul general Roni Alsheich, a sugerat că primul ministru a trimis anchetatorii privați pentru a colecta informații împotriva ofițerilor de poliție care îl investigau.

Biroul lui Netanyahu a declarat că acuzațiile „stranii” au aruncat o umbră asupra anchetei privind corupția. „Orice persoană sinceră s-ar întreba cum oamenii care spun astfel de lucruri delirante despre premier pot să-l investigheze obiectiv și să-și dea sincer recomandări imparțiale”, s-a afirmat pe pagina oficială de Facebook.

Marți seara, ministrul turismului, Yariv Levin, a sugerat că poliția încearcă să îl răstoarne pe Netanyahu. „Această mișcare demnă de dezvăluit în seara asta este un efort de a realiza o lovitură de stat împotriva voinței alegătorului”, a declarat ministrul Levin.

Sursa foto :Stiri pe surse

Sinteza acestui material a fost realizată de către Prof. Dr. Daniel Mihai, redactor șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit

Publicat

pe

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit

Căile Ferate ale Ucrainei (Ukrzalizniția) au anunțat, pe 24 martie,  că au fost ținta unui atac cibernetic de amploare și sofisticat, precizând că lucrările de restaurare a sistemelor afectate sunt în curs de desfășurare.

Trenurile au circulat în ciuda atacului cibernetic/FOTO:Arhiva

„Sistemele online ale Ukrzalizniția au fost supuse unui atac cibernetic masiv și țintit”, se arată într-un comunicat oficial al operatorului feroviar de stat.

Conform declarațiilor anterioare ale companiei, atât site-ul, cât și aplicația sa au devenit inaccesibile pe 23 martie din cauza unei „defecțiuni tehnice”. Atacul survine într-un context în care atât Rusia, cât și Ucraina au recurs pe scară largă la atacuri cibernetice în cadrul războiului pe care îl duc, mai multe companii ucrainene și agenții guvernamentale fiind vizate de hackerii ruși în ultimii trei ani.

Deși atacul a fost semnificativ, nu a reușit să perturbe traficul feroviar, trenurile continuând să circule fără întârzieri, a menționat compania. Ca urmare a atacurilor cibernetice anterioare, operatorul feroviar ucrainean implementase protocoale de backup, ceea ce a permis menținerea activității feroviare.

Ukrzalizniția a calificat atacul drept „sistemic” și „multi-nivelat”, indicând faptul că acesta a fost orchestrat de „inamic”. Specialiștii companiei lucrează împreună cu experții din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru a restabili datele de rezervă.

În ciuda eforturilor de restabilire a sistemelor, achiziționarea biletelor online rămâne indisponibilă, iar compania se pregătește să funcționeze offline începând cu 24 martie, informează mass-media ucraineană.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște

Publicat

pe

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște

Martie este ocazia perfectă pentru a redescoperi puterea uimitoare a îmbrățișărilor – un gest simplu, dar esențial, care apropie oamenii și aduce beneficii remarcabile pentru sănătatea emoțională. Un act care nu costă nimic, doar un strop de bunăvoință, dar care poate alina suflete, reduce stresul și întări legăturile dintre noi.

Puterea nebănuită a îmbrățișărilor opt secunde până la fericire Colaj

Într-o lume din ce în ce mai grăbită și digitalizată, îmbrățișările rămân un limbaj universal al afecțiunii, un refugiu autentic de confort și siguranță. Specialiștii ne încurajează să profităm de această perioadă pentru a oferi și primi îmbrățișări, pentru că doar opt secunde pot schimba complet ziua și, poate, chiar viața!

„Organismul nostru, corpul nostru, mintea și inima, toate au nevoie de îmbrățișări”  

Psihiatrul Marian Rojas Estapé, cunoscută pentru cercetările sale în domeniul psihologiei și neuroștiinței, subliniază puterea unui gest simplu, dar extrem de benefic, atât pentru exprimarea iubirii, cât și pentru sănătatea noastră emoțională și fizică.

Potrivit acesteia, îmbrățișările nu sunt doar un semn de afecțiune, ci aduc și beneficii importante la nivel biologic și psihologic.

„Expertul în neuroștiință Paul Zack, care cunoaște cel mai bine oxitocina, recomandă ca fiecare dintre noi să ne îmbrățișăm de cel puțin opt ori pe zi”, explică Marian Rojas Estapé.

Marian Rojas Estape cunoscut psihiatru-cercetări în psihologie și neuroștiințe Sursă marianrojas-com

Oxitocina, cunoscută și ca „hormonul iubirii”, este esențială pentru schimbarea stării de spirit, pentru crearea sentimentelor de bine, conexiune și siguranță emoțională. După ce a studiat această substanță, psihiatrul subliniază că „trebuie să recăpătăm acest obicei ori de câte ori avem ocazia”, pentru că „organismul nostru, corpul nostru, mintea și inima… toate au nevoie de aceste îmbrățișări.

„Hormonul legăturilor” și al „oamenilor – vitamină” 

Într-o lume cu un ritm tot mai alert și plină de tensiuni, îmbrățișările pot deveni un remediu natural pentru stres și anxietate, explică specialista. În plus, „de fiecare dată când primim o îmbrățișare, oxitocina este eliberată, creând o stare de bine, pace interioară, serenitate, fericire și echilibru”, iar acest gest ne ajută să „ieșim din momentele dificile ale zilei”.

Pentru a beneficia la maximum de aceste efecte, psihiatrul recomandă ca îmbrățișările să dureze cel puțin 8 secunde. La acest interval de timp, gestul simplu „eliberează oxitocina, hormonul iubirii și al conexiunii, reduce stresul și anxietatea prin scăderea nivelului de cortizol, întărește relațiile emoționale și sporește sentimentul de siguranță și bunăstare emoțională”

Conform Marianei Rojas, îmbrățișările prelungite ajută la scăderea nivelului de cortizol – hormonul stresului – contribuind astfel la o mai bună reglementare emoțională. Oxitocina, cunoscută și ca hormonul legăturilor, este, de asemenea, numită „hormonul oamenilor-vitamina” de specialistă, care subliniază importanța prezenței celor dragi alături.

Îmbrățișările de 8 secunde – cheia către echilibru emoțional

Într-o perioadă în care cortizolul este încă prezent în cantități mari și fricile ne domină, Rojas Estapé ne încurajează să stimulăm oxitocina prin contactul uman. Îmbrățișările zilnice nu ne costă nimic; doar 8 secunde pot transforma complet percepția noastră într-o clipă.

Astfel, Marian Rojas ne îndeamnă să „revenim cât mai repede la revoluția îmbrățișărilor”, să ne îmbrățișăm din nou, să ne privim în ochi și să zâmbim din nou.

Ce moment mai potrivit pentru a începe decât Luna Iubirii? Adoptarea acestei practici zilnice este o metodă simplă, dar extrem de eficientă, de a ne îngriji sănătatea mentală, emoțională și fizică. Așadar, astăzi, nu ezita să oferi o îmbrățișare de 8 secunde și să o transformi într-un obicei zilnic.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii

Publicat

pe

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii

2,3 milioane de carduri bancare au fost expuse pe dark web în perioada 2023 – 2024, spun experții în securitate cibernetică, enumerând metodele folosite de infractori și recomandările pentru cei care au suspiciuni că le-a fost compromis contul.

2,3 milioane de carduri bancare au fost expuse pe dark web. Foto arhivă

Deși, la nivel global, procentul cardurilor potențial compromise este sub unu la sută, 95% dintre cazurile analizate par a fi valide din punct de vedere tehnic.

Potrivit experților, malware-ul de tip infostealer nu este conceput doar pentru a fura informații financiare, ci și acreditări, cookie-uri și alte date valoroase ale utilizatorilor. Aceste informații sunt compilate în fișiere de tip jurnal și apoi distribuite în comunitățile subterane de pe dark web.

Un infostealer – adică un virus de tip Troian, care își camuflează prezența pentru a infecta dispozitivele utilizatorilor și a extrage informații sensibile – poate infecta un dispozitiv dacă victima descarcă și rulează, fără să știe, un fișier malițios, de exemplu, unul deghizat în software legitim, cum ar fi un cheat pentru jocuri. Acesta se poate răspândi prin linkuri de phishing, site-uri compromise, atașamente malițioase în e-mailuri sau mesaje și diverse alte metode, vizând atât dispozitive personale, cât și corporative.

Cum se fură informațiile de pe un card de credit

În medie, fiecare a 14-a infecție cu un infostealer poate duce la furtul informațiilor de pe un card de credit. Experții Kaspersky Digital Footprint Intelligence au descoperit că aproape 26 de milioane de dispozitive care rulează Windows au fost infectate cu diverse tipuri de infostealeri în ultimii doi ani.

În 2024, Redline a rămas cel mai răspândit infostealer, fiind legat de 34% din numărul total de infectări.

Cea mai semnificativă creștere în 2024 a fost cea a infectărilor cauzate de Risepro, a cărui pondere a crescut de la 1,4% în 2023 la aproape 23% în 2024. Un alt stealer cu creștere rapidă este Stealc, care a apărut pentru prima dată în 2023 și și-a crescut cota de la aproape 3% la 13%.

Recomandări pentru posesorii cardurilor

Dacă întâmpinați o scurgere de date printr-un atact de tip infostealer, trebuie să faceți imediat următorii pași:

• Acționați prompt dacă bănuiți că detaliile cardului dumneavoastră bancar sunt compromise: monitorizați notificările bancare, reemiteți cardul și schimbați parola pentru aplicația bancară sau pentru site-ul web. Activați autentificarea cu doi factori și alte metode de verificare. Unele bănci permit stabilirea unor limite de cheltuieli pentru o protecție suplimentară. Dacă detaliile contului și soldului sunt scurse, fiți foarte vigilenți cu e-mailurile de tip phishing, SMS-urile sau apelurile frauduloase. Infractorii cibernetici v-ar putea folosi ca țintă, pe baza acestor informații. Contactați-vă banca direct dacă aveți neclarități.

• Schimbați parolele de cont și monitorizați activitățile suspecte asociate cu acele conturi.

• Rulați scanări complete de securitate pe toate dispozitivele, eliminând orice malware detectat.

• Companiilor li se recomandă să monitorizeze piețele dark web în mod proactiv, pentru a detecta conturile compromise înainte ca acestea să prezinte riscuri pentru clienți sau angajați. Utilizați Kaspersky Digital Footprint Intelligence pentru a urmări ceea ce știu infractorii cibernetici despre compania dumneavoastră, pentru a identifica potențialii vectori de atac și pentru a implementa măsuri de protecție în timp util.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit
Actualitateacum 5 ore

Căile Ferate ale Ucrainei, vizate de un atac cibernetic de amploare și țintit

Căile Ferate ale Ucrainei (Ukrzalizniția) au anunțat, pe 24 martie,  că au fost ținta unui atac cibernetic de amploare și...

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște
Actualitateacum 10 ore

Cele 8 secunde care-ți pot schimba viața. Remediul natural care te eliberează de tensiune și neliniște

Martie este ocazia perfectă pentru a redescoperi puterea uimitoare a îmbrățișărilor – un gest simplu, dar esențial, care apropie oamenii...

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii 2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii
Actualitateacum 15 ore

2,3 milioane de carduri bancare, expuse pe dark web. Cum operează hackerii și cum vă puteți păstra banii

2,3 milioane de carduri bancare au fost expuse pe dark web în perioada 2023 – 2024, spun experții în securitate...

Reportaj BBC în satul care l-a votat pe Călin Georgescu, iar oamenii sunt supărați pe clasa politică: „Ne-au păcălit. Ne-au promis mai mulți bani” Reportaj BBC în satul care l-a votat pe Călin Georgescu, iar oamenii sunt supărați pe clasa politică: „Ne-au păcălit. Ne-au promis mai mulți bani”
Actualitateacum 19 ore

Reportaj BBC în satul care l-a votat pe Călin Georgescu, iar oamenii sunt supărați pe clasa politică: „Ne-au păcălit. Ne-au promis mai mulți bani”

Mulți români se tem că valorile europene fundamentale ale țării lor și alianțele sale globale sunt încă în pericol, arată BBC,...

Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util” Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util”
Actualitateacum o zi

Cum suntem manipulați de ruși după ghidul KGB din 1983. Șeful CNA: „Creați o minciună mare și găsiți un idiot util”

Valentin Jucan, vicepreședintele Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), a vorbit despre așa-zisa „poliție a internetului” și susține că suntem manipulați...

Putin obligă ucrainenii din teritoriile ocupate să-şi ia cetățenie rusă. Ce se întâmplă cu cei care refuză Putin obligă ucrainenii din teritoriile ocupate să-şi ia cetățenie rusă. Ce se întâmplă cu cei care refuză
Actualitateacum o zi

Putin obligă ucrainenii din teritoriile ocupate să-şi ia cetățenie rusă. Ce se întâmplă cu cei care refuză

 Vladimir Putin face presiuni asupra ucrainenilor aflaţi în Rusia sau în cele patru regiuni ocupate în Ucraina să ceară cetăţenia...

Cum influențează calciul sănătatea inimii. Medic: „E un motiv în plus pentru care trebuie să evităm să luăm suplimente brambura” Cum influențează calciul sănătatea inimii. Medic: „E un motiv în plus pentru care trebuie să evităm să luăm suplimente brambura”
Actualitateacum o zi

Cum influențează calciul sănătatea inimii. Medic: „E un motiv în plus pentru care trebuie să evităm să luăm suplimente brambura”

Calciul are un rol esențial în organism, iar nivelurile prea mari sau prea mici în sânge influențează inclusiv buna funcționare...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro