Connect with us

Coruptie

Badalau, prins la lins clanta!/ Dragnea este convins ca Badalau este „turnator”

Publicat

pe

Badalau, prins la lins clanta!/ Dragnea este convins ca Badalau este „turnator”

Multi politicieni s-au repezit sa se joace de-a Mama Omida si Baba Vanga laolalta, decretand ca, gata, prin convocarea Congresului Extraordinar al PSD din luna martie, Liviu Dragnea ar dovedi ca, atatat de „mirosul sangelui” dupa decaparile fostilor premieri Sorin Grindeanu si mai ales Mihai Tudose, vrea sa profite si sa starpeasca si celelalte „cuiburi de rezistenta”. Iar in parte, ce-i drept, scenariul este unul veridic, numai ca motivatia presedintelui Partidului Social Democrat pare a fi de fapt cu totul alta.

Intr-adevar, Niculae Badalau este in fruntea listei negre a lui Dragnea,  fiind urmat indeaproape de catre guralivul „iubitor de arta” Codrin Stefanescu, cel care vine tare din urma in a-i scoate definitiv din sarite pe toti ceilalti lideri pesedisti, inclusiv pe seful sau direct, mult mai taciturnul Marian Neacsu. Numai ca, desi este clar ca vremurile de aur ale lui Niculae Badalau in partid au apus deja, dar acest lucru nu inseamna musai ca „Ficatel” nu va mai fi numarul doi in PSD, doar pentru ca Dragnea ar vrea sa se razbune pentru ca a stat pana in ultima clipa si in luntrea lui Tudose. Pentru ca, in fapt, prin aceasta miscare Dragnea in niciun caz nu declanseaza asaltul final, declarandu-si astfel hegemnoia deplina asupa celui mai mare partid al tarii, ci mai degraba convocarea congresului pentru a mai taia din influenta lui Badalau este o strategie defensiva. Intrucat, dupa cum sustin sursele noastre, presedintele PSD s-ar fi convins in cele din urma de veridicitatea ca, vorba lui Traian Basescu, Badalau ar fi fost prins in fapt pe cand lingea clanta Ambasadei SUA.

Iar daca pana acum Dragnea s-a temut sa faca vreo miscare intempestiva, prin care sa deschida un nou front de care chiar ca nu mai are nevoie, este foarte posibil ca acesta sa fi primit recent, de la influentii sai consilieri pe probleme de securitate, fie ei din Israel sau de peste Ocean, confirmarea ca, gata, se schimba garda la Ambasada SUA la Bucuresti, fara a fi vorba musai aici si de diplomatul Hans Klemm. Insa daca, intr-adevar, vechii emisari ai Administratiei democrate au zilele numarate, atunci Badalau, fie si presat de fluturarea unui dosar anemic la DNA, si-a ales extrem de prost momentul in care sa „linga clanta” ambasadei. Plus ca aceeasi stire ca „receptorul” american va fi retras de la post le da frisoane si altor nume grele din clasa politica si sistem deopotriva, in frunte cu generalul Lucian Pahontu. Cel care, de altfel, ramane de vazut si la sugestia cui, a incercat sa-l „acopere” pe Badalau tocmai intr-o problema mai mult decat sensibila pentru Administratia Trump.

Facut din vrajeala

Probabil ca, pana sa ajunga subit la concluzia surprinzatoare doar pentru unii ca ar trebui sa se retraga intempestiv de la varful politicii  „pentru ca am deja 57 de ani”, Niculae Badalau s-a considerat un mare jucator, asezat confortabil la butoanele PSD-ului la fel cum sta cu picioarele pe birou in fata lui Dragnea. Ceea ce a neglijat insa „Naica” Badalau in ultimele luni este ca, in afara functiei aproape „onorifice” de prim-vicepresedinte pe care o ocupa de ceva vreme el a intrat in combinatii cu Marcel Ciolacu si altii, la varful arcului guvernamental, de-abia dupa ce i-a trecut „glontul” DNA pe la ureche. Iar Badalau s-a speriat atat de tare, desi era clar vorba despre un dosar doar bun de aratat celor mai slabi de inger, si in care niciun caz nu avea cum sa aiba sorti de izbanda nici macar intr-o instanta din „campurile tactice” ale Justitiei, incat „orbit” de spaima a acceptat „sa ia lumina” de la „licuriciul cel mare”. Si chiar daca informarile ajunse la urechile lui Dragnea cu privire la pelerinajul lui Niculae Badalau ori la Amabasada SUA, ori la niscai case conspirative s-au tot inmultit, presedintele PSD a refuzat pana acum sa ia vreo masura, chiar daca sprintul lui „Naica Ficatel” pe propriul „culoar” din partid nu i-a picat deloc bine. Ca si faptul ca a trebuit sa-l sacrifice pe ministrul Razvan Cucu la aceleasi presiuni ale lui Badalau, care avea de facut un serviciu de reciprocitate lui Felix Stroe. Si cum nici macar aroganta lui Badalau de a declansa un veritabil „razboi al blondelor”, prin incercarea de a o impune pe protejata giurgiuveanca Elena Dinu in locul lui Carmen Dan in fruntea MAI nu a detonat „bomba”, se pune intrebarea care a fost, totusi, picatura care a umplut paharul lui Dragnea.

S-a dat OK-ul !

Si o posibila explicatie ar fi faptul ca, in timp ce vicepremierul Paul Stanescu a jucat „curat” fata de Dragnea si l-a anuntat de „curtea” asidua facuta de generalul Pahontu, ceea ce a si dus in cele din urma la formarea unei comisii parlamentare speciale de ancheta a SPP-ului, Niculae Badalau a surprins pe toata lumea atunci cand a „defilat” cu acelasi Pahontu prin fata mai mult decat incruntata a lui Rex Tillerson. Pentru ca, sa nu uitam ca, in timp ce secretarul Departamentului de Stat a descins noaptea la Bucuresti, nemultumit de amanarea avizarii cumpararii de armament american de catre parlamentarii pesedisti, Badalau a „explodat” informatia ca, intr-adevar, oamenii lui Dragnea nu si-ar fi dus la bun sfarsit partea lor de intelegere pentru ca ar fi fost invitati de generalul Pahontu sa faca pe pistolarii la poligonul SPP. Oricum, se pare ca de data aceasta Dragnea este convins nu doar ca Badalau este „turnator”, dar si ca il va putea da la o parte fara sa se teama de o opozitie ferma a Ambasadei SUA. Ceea ce arata ca s-a dat deja OK-ul pentru aceasta operatiune, pentru ca altfel ar fi mult prea riscant pentru presedintele PSD. Care, prin acest gest, va incerca sa dea un exemplu si un „ultim avertisment” si celorlalte „sifoane” ramase la varful partidului…(Catalin Tache ).

 

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coruptie

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

Publicat

pe

De

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități:

Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.

Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.

Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.

Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.

Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.

Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.

Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.

Un articol de Vlad Stoica

Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Coruptie

De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Publicat

pe

De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.

De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată

În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.

Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?

Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.

Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.

Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?

Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.

Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.

România la răscruce: între Vest și Est

Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.

Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu

Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Coruptie

Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Publicat

pe

Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.

Suveranism cu gust de lux

În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.

Economia „tradițională” a viitorului

Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.

Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.

Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă

Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.

Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună? Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
Actualitateacum 4 ore

Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?

Atunci când vine vorba de restaurarea unui dinte pierdut, mulți se întreabă dacă ar trebui să opteze pentru o proteză...

Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
Actualitateacum 13 ore

Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara

Livingul este inima unei locuințe, spațiul în care familia se adună pentru momente de relaxare sau în care primești oaspeții...

5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public 5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public
Actualitateacum o zi

5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public

Planificarea unei vacanțe reușite începe cu alegerea celor mai practice soluții de transport. Închirierea unei mașini poate transforma complet experiența...

3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă 3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă
Actualitateacum 4 zile

3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă

Produse originale care sunt necesare în diverse ramuri industriale nu sunt disponibile tot timpul în magazinele de profil. Acestea provin...

Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald
Actualitateacum 4 zile

Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald

Pe măsură ce temperaturile cresc și zilele devin mai lungi, este important să îți pregătești mașina pentru condițiile specifice sezonului...

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară
Actualitateacum o săptămână

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară

Reporter: Ce v-a inspirat să scrieți această lucrare? Aurelian Buliga-Ștefănescu: Scrierea acestei lucrări a fost un proces inspirat de multiple...

Ghid Complet pentru Montajul Acoperișurilor în Iași: Tot Ce Trebuie Să Știi Ghid Complet pentru Montajul Acoperișurilor în Iași: Tot Ce Trebuie Să Știi
Actualitateacum o săptămână

Ghid Complet pentru Montajul Acoperișurilor în Iași: Tot Ce Trebuie Să Știi

Montajul acoperișului este o etapă esențială în construcția sau renovarea unei case. Alegerea corectă a materialelor, a meseriașilor și a...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro