Coruptie
Judecatorii nu doar ca refuza sa mai intre in „campurile tactice” ale SRI-ului, dar sunt dornici mai mult decat oricand de razbunare/ Mii de procurori, exclusi din magistratura!
Dupa ce Tudorel Toader a starnit „viesparul” din CSM, replica procurorilor a fost exact cea asteptata, „sagetile” Codrut Olaru si Augustin Lazar facand front comun. Ceea ce, in fond, este un lucru de admirat pentru aceasta breasla, mai ales intr-o Romanie a zilelor noastre in care restul profesiilor sunt atat de divizate. Numai ca intrarea in faza publica a razboiului mocnit care ardea de atata amar de vreme la temelia Justitiei nu este decat inceputul unei confruntari la sfarsitul careia nu mai este loc de niciun compromis. Pentru ca, in isteria creata pe marginea controversatei lupte anticoruptie, pana ce nu va exista un invingator si un invins, nu va fi liniste nici in sistem, nici in clasa politica si nici in intreaga societate romaneasca.
Procurorii nu vor mai ”#rezista” prea mult in magistratura
Mai ales ca, desi loviturile tot mai puternice si mai numeroase primite de catre „Republica Procurorilor” indica mai mult decat clar ca au apus vremurile de aur in care simplul zanganit al catuselor era indeajuns ca politicieni, demnitari sau importanti oameni de afaceri sa ia pozitia ghiocelului si sa „scuipe” orice, doar sa fie blagosloviti cu „izbavitorul” arest la domiciliu, razboiul este inca departe de se fi incheiat. Mai ales ca se va transforma intr-unul „de gherila” odata cu pozitia fara de echivoc a ministrului Justitiei, in timp ce, „raniti” de toate aceste atacuri concentrate impotriva lor, liderii „Republicii Procurorilor” sunt mai periculosi decat oricand, stiind si ei foarte bine ca deja sunt pusi cu spatele la zid si nu mai pot da niciun pas inapoi, singura solutie de salvare a influentei majore din magistratura ramanandu-le un contraatac feroce, prin care sa scape din imprejmuirea politica. Insa strategii minutiosului plan de decapare a DNA-ului tocmai ce ascut „sabia” pe care o tin bine ascunsa sub mantia rosie cu care intarata „taurul ranit”, sperand ca, dintr-o singura strapungere finala, sa dea lovitura decisiva !
Augustin Lazar si Codrut Olaru, uniti in cuget si-n simtiri
Iar dincolo de lupta la vedere care se va da la Curtea Constitutionala a Romaniei pentru revocarea sefei DNA, „next level” al planului prevede „revenirea” la situatia legislativa prin care cele cateva mii de procurori romani sa nu mai beneficieze de statutul de magistrati, dupa modelul altor tari din intreaga lume, de la Republica Moldova si pana la Statele Unite ale Americii!
Codrut Olaru
Asaltul final
Vremurile in care actul de Justitie era infaptuit in mod covarsitor strict de catre judecatori nu sunt chiar atat de indepartate. Asta vorbind strict temporal, pentru ca altfel situatia s-a schimbat radical. Mai ales ca, dupa ce au primit, in urma unor virulente campanii extrem de bine organizate, dreptul de a fi magistrati si de a sta, prin urmare, si simbolic vorbind la acelasi nivel cu judecatorii, procurorii au declansat ”Jihadul”! Iar „decaparile” in forta ale unor judecatori cu nume grele in lumea magistraturii si-au atins scopul urmarit, procurorii devenind astfel „prima vioara” in zbuciumata Justitie de la noi. Iata insa ca roata se intoarce si acum, la randul lor, judecatorii nu doar ca refuza sa mai intre in „campurile tactice” ale SRI-ului, dar sunt dornici mai mult decat oricand de razbunare.
Se separa apele in CSM
Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, voci puternice ale asociatiilor profesionale ale judecatorilor vor repune pe tapet delicata problema a retragerii statutului de magistrati pe care procurorii l-au obtinut cu ceva ani in urma. Ceea ce nu va face decat sa ridice mingea la fileu actualei coalitii de guvernamant, care are deja pregatita modificarea legislativa care „sa indrepte” acest veritabil „mar al discordiei” din Justitie. Iar cum modelul adoptat va fi cel american, acolo unde procurorii nici nu indraznesc sa viseze vreodata sa se bucure de acelasi statut precum judecatorii, initiatorii respectivului proiect legislativ spera ca astfel vor scapa cel putin de traditionala „urecheala” a ambasadorului Hans Klemm. Si va reprezenta, fara indoiala, semnalul declansarii asaltului final la „Republica Procurorilor”!( Catalin Tache).
Coruptie
România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române
România, partea fără sens. Simple posibilități:
Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.
Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.
Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.
Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.
Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.
Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Un articol de Vlad Stoica
Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text
Coruptie
De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est
Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.
De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată
În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.
Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?
Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.
Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.
Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?
Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.
Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.
România la răscruce: între Vest și Est
Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.
Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu
Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.
Coruptie
Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”
Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.
Suveranism cu gust de lux
În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.
Economia „tradițională” a viitorului
Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.
Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.
Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă
Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.
Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.
-
Actualitateacum 2 zile
Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
-
Actualitateacum 3 zile
Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
-
Actualitateacum 23 de ore
Care sunt factorii ce influențează deprinderea limbii engleze în copilărie? Descoperă alături de Novakid
-
Uncategorizedacum 2 zile
Turneul Internațional “Imagine Belle Epoque” Ianuarie 2025
-
Comunicateacum 2 zile
Secretele unei case ordonate: cum să minimizezi dezordinea fără efort
-
Comunicateacum 2 zile
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
-
Uncategorizedacum o zi
Studiu HONOR: aproape jumătate dintre tinerii din România se confruntă cu probleme financiare în ianuarie
-
Socialacum 2 zile
Există controale vamale pe traseul România-Anglia?