Coruptie
EXCLUSIV/SRI sub Coldea – un deceniu de impliniri marete” si „Securitatea reloaded”. – Comisarul de Prahova

TICALOSII (PAMFLET)
Renumitii regizori de film Cristian Mungiu si Florin Serban, urmarind cu atentie si nedisimulat deliciu profesional evenimentele din ultimul aproximativ un an din SRI si in legatura cu activitatea SRI (cam dupa plecarea lui Maior de la conducerea institutiei), s-au declarat inspirati pentru a-si reuni talentele in regizarea unei pelicule de lung metraj al carei titlu este inca provizoriu, osciland intre „SRI sub Coldea – un deceniu de impliniri marete” si „Securitatea reloaded”.
Regizorii ar dori ca filmul sa fie prezentat anul viitor la urmatorul „festival” al Clubului de la Berna, unde va concura cu pelicule despre recentele „succese” ale serviciilor secrete franceze si belgiene in crizele antiteroriste cu care s-au confruntat.
Noi suntem increzatori ca va iesi ceva interesant, cu succes de cassa, reamintind ca „Eu când vreau să fluier, fluier” al lui Florin Șerban a fost nominalizat pentru premiul Ursul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2010 și a primit la aceeași ediție Marele Premiu al Juriului (Ursul de Argint), iar Cristian Mungiu, cu al sau „Dupa dealuri” a reprezentat propunerea României la Oscar pentru cel mai bun film străin în 2013 și a ajuns pe lista scurtă, iar cu „Bacalaureat” a luat Premiul pentru regie la Festivalul de la Cannes 2016
Astfel, cei doi, impresionati de recentele evenimente cu SRI, vor tematiza cazul Coldea, declarand ca mai au, inca, nedumeriri cu distributia: in principiu, actorii vor fi chiar personajele din viata reala, care stiu cel mai bine cum sa joace rolurile coruptilor, iar Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații va fi interpretat de actorul american Tim Kazurinsky.
Principalele teme urmarite vor fi bazate pe declaratiile Elenei Udrea, Alinei Bica, denunturile celor trei ofiteri de la Prahova dati afara ca nu-i mai conveneau lui Coldea si-l deranjau cumplit cu adevarurile spuse si se vor documenta din presa ori de la alte persoane care cunosc bine directia in care a luat-o SRI-ul in ultima perioada.
Filmarile se vor face la Bucuresti (Ministere Sud, Baneasa, Jamdarmeriei), in imprejurimi (ex. Corbeanca unde sunt vilele lui Coldea, Voinescu Toba, cu o depunere de coroane de flori la locul unde a murit Condrea), la Sinaia, Durau-Piatra Neamt etc.
Vom revedea scandalul dintre Ghiţă şi Elan Schvarzenberg, primul avand susţinerea SRI, urmat de înfiinţarea RTV, cu cei 500.000 euro pe care Coldea i-a cerut lui Dorin Cocos, pentru televiziunea condusă de Sebastian Ghiţă, asezonat cu scene din vizitele de week-end ale lui Cocos la sediul SRI precum si cu imagini de la Cotroceni cand, pentru a nu avea suspiciuni, s-au dus la Preşedinte să îi ceară cumva acordul, pe motiv că democraţia va fi mai bine apărată cu o nouă televiziune. Aici va aparea in toata splendoarea sa Elena Udrea care i-a spus Preşedintelui convingerea ei fermă că RTV va deveni un post al SRI, al lui Ponta şi al PSD, desigur anti Băsescu şi anti Udrea si cum era postul controlat de Coldea. Într-un alt fragment, Traian Băsescu va aparea intrun fragment cu o convorbire telefonica cu Coldea, cerîndu-i să oprească o emisiune în care Preşedintele era atacat sistematic (bazat pe declaratia lui Nuti: „În ultima săptămînă la Cotroceni, pe RTV era o emisiune în care se analizau dosarele penale la care va trebui să răspundă Traian Băsescu. O emisiune de linşaj, desigur, dar şi de decredibilizare a Preşedintelui. L-a sunat pe Coldea şi i-a zis că îşi dă seama ce se întîmplă şi că dacă nu se potolesc va veni public să îl acuze că Ghiţă este omul lor care le face jocurile. RTV s-a potolit imediat”.
O alta tema a filmului, care va suscita interes, deoarece a fost mai putin dezbatuta in spatiul public, este cea a rebranduirii SRI (cu Mihaela Nicola si The Group), banii pentru operatiune si sondaje de incredere in SRI, drumurile lui Tarata care cara banii la SRI pentru plata catre o companie de realizare a sondajelor de opinie, fara sa se spuna numele casei de sondaje (ca d’aia e film!).
Va intra in scena Alina Bica, cu o voce din off ”Bica a aflat ca la audierea procurorului DIICOT, fusese intrebat de ea… A mers la SRI si la Presedinte sa le spuna.. Kovesi a negat ca au fost puse intrebari legate de ea. Bica i-a cerut inregistrarea audierii. I-a promis in fata Presedintelui ca i-o va trimite…. Ponta nu voia sa o puna sefa la DNA, spunand ca este sub comanda SRI… Nicolae Dumitru este cel care urma sa cumpere sau a cumparat o vila pentru Coldea”.
Aici, bazandu-ne pe experienta regizorilor, filmul va continua pe planuri suprapuse si alternative, pentru a tusa mai bine intriga, reaparand Elena Udrea cu dialogul purtat cu Maior cand ii spunea ca dl. Coldea conduce, de fapt, serviciul, in realitate, si tinta este sa aiba toata puterea, iar acesta, naiv sau dezinteresat, probabil si putin mahmur de la whiskey ala afumat ii spunea ca nu este asa si i-a garantat de foarte multe ori, ca argument, „o sa vezi, dl. Coldea isi va da demisia odata cu mine, va pleca odata cu mine din acest serviciu, fiindca noi am fost adusi de Traian Basescu si noi plecam odata cu el”. In film, Udrea isi va manifesta curiozitatea acum daca domnul Maior mai sustine chestia asta.
Delicios va fi momentul cu Victor Ponta intr-o adunare din aceasta neoficiala, undeva spre ziua fostului candidat la Presedintie si ulterior premier, spre toamna, fiind de fata si dl. Coldea – vor mai fi si alti convivi la masa – cand domnul Ponta i-a spus domnului Coldea: „Domnule general daca ajung presedinte, cautati-va de lucru!”. Si a continuat spunand „Si tineti cont ca am curaj sa spun lucrul acesta in conditiile in care inca nu am ajuns presedinte”. Deci filmul va demonstra cum in mod cert, Coldea l-a sustinut pe Iohannis, fiind proiectate secvente rapide cand se aude Coldea in foarte multe locuri ca a contribuit in timpul campaniei la ideea ca se doreste a fi adus Klaus Iohannis.
Cum v-am spus, ingeniozitatea regizorilor isi va spune cuvantul si, surprinzator, pe la mijlocul filmului, va aparea, din nou, fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, intr-o sala de sedinta a ICCJ cand va declara raspicat (sunetul va fi asigurat de cel mai bun inginer din SRI) la instanța supremă că Florian Coldea, prim-adjunctul SRI pe atunci, i-a cerut să reanalizeze situaţia lui Ovidiu Tender, în dosarul Carom, dată fiind poziţia în Africa a acestuia din urmă şi contractele pe care urma să le deruleze. Pe ecran, spectatorii vor vedea ruland decizia instantei in care se motiveaza ultima arestare a Alinei Bica: generalul Florian Coldea, cu complicitatea unor procurori din DNA, UZÂND DE ŞANTAJ, facea orice pentru a-l salva de la puşcărie pe fostul securist, sau poate încă activ, Ovidiu Tender.
Lung-metrajul va continua cu trista povestire a excluderii ilegale si abuzive din SRI a celor trei ofiteri de la Prahova, care au depus denunturi penale impotriva lui Coldea, securistului Marin Constantin si a altor generali si ofiteri pentru abuz in serviciu si fapte de coruptie.
Filmul se va centra pe avatarul acestora la DNA Central, incercarea de intimidare a lor si de a li se inchide gura pentru a nu mai dezvalui si alte nenororociri din SRI, prin cererea SRI-ului ca DNA-ul sa le formeze dosar penal (acestia fiind bagati la gramada in aceeasi oala cu Ghita, Dosaru, Ispas, Saghel, Mihaila, Tudose etc., doar, doar o iesi ceva!), tentativa esuata lamentabil cu tripla perchezitie domiciliara din 27 ianuarie 2016, cu mandate eliberate in orb, de un fost ofiter de securitate, Trandafirescu Zinica, de la Tribunalul Prahova, pe „suspiciuni rezonabile” contrafacute de procurorii Onea Lucian Gabriel si Raileanu Elena Cerasela, asa cum rezulta si din Raportul Inspectiei Judiciare.
Perchezitiile, la care li s-a cerut „numitilor” (pentru ca acestia nu aveau nicio calitate in dosar!!!), sa predea imediat: droguri, arme, munitie, documente classificate, alte substante interzise la detinere (care sunt de competenta DIICOT), s-au incheiat cu rezultate jalnice: nu s-a gasit nimic!
Finalul consistent al filmului va aborda Scandalul Hexi Pharma, cu toate conotatiile sale politice, financiar-fiscale si din sfera serviciilor secrete, cu trimiteri subtile la cazurile procurorului Panait si ofiterului SRI Crivat. Condrea va fi interpretat de un ofiter acoperit al SRI. In film, autoturismele vor purta numere false de filaj, care va asigura si recuzita de deghizare.
Sfarsitul se va inspira, cumva, din “Ticăloșii” (film românesc din 2007, regizat de Șerban Marinescu după un scenariu inspirat din romanul “Ciocoii noi cu bodyguard al lui Dinu Săraru”) cand revolutionarul Didi Sfiosu va pune pe cruce simbolul democratiei moarte in Romania: pe crucea lui Dan Condrea va fi depusa, sImbolic, demisia lui Coldea din SRI. (Cerasela N.).
Coruptie
UE și China formează noi alianțe, în contextul taxelor vamale impuse de Trump

Politicile comerciale imprevizibile ale președintelui american, Donald Trump, creează noi alianțe, astfel că Uniunea Europeană și China se îndreaptă spre un acord în privința vânzărilor de mașini electrice, comentează publicația germană Handelsblatt.
”Războiul tarifelor instigat de președintele SUA, Donald Trump, împinge țările din întreaga lume spre noi alianțe. Aparent, Uniunea Europeană și China, a doua și a treia cele mai mari economii din lume, vor să coopereze mai strâns și să profite de avantajele oferite de piețele deschise”, notează publicația Handelsblatt.
Potrivit unor surse, Bruxellesul și Beijingul au stabilit să negocieze anularea tarifelor punitive impuse de către Uniunea Europeană importurilor de mașini electrice chineze. Acordul dorit de Europa este mult mai amplu, dar sunt așteptate angajamente ferme. Principalii producători chinezi de mașini electrice ar urma să construiască fabrici și baze industriale în Europa.
”Nu vrem doar să fabrice mașini aici, ci și să colaboreze cu furnizori europeni și să faciliteze transferuri tehnologice”, a declarat un diplomat european, sub protecția anonimatului.
UE se expune riscurilor, dar vrea avansarea relațiilor comerciale cu Beijingul
În negocieri, este explorat un nou compromis. În locul tarifelor punitive, ar urma să fie introdus un preț minim, iar producătorii europeni vor fi protejați de competiția incorectă.
”Sună tentant, dar apar riscuri. Criticii avertizează asupra riscurilor unei capitulări a Uniunii Europene în fața Chinei, după experiența din 2013, când au fost fixate tarife minime pentru panourile solare chinezești și când producătorii chinezi au evitat sistemul”, subliniază revista Handelsblatt.
”Companiile chineze nu au aderat niciodată total la sistemul prețului minim de import. Camera chineză de Comerț a emis certificate prin care prețul era peste cel fixat, dar, în realitate, efectul a fost că 99% din industria europeană de panouri solare a fost distrusă”, afirmă Milan Nitzschke, directorul companiei de energii regenerabile SL Naturenergie.
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, urmează să aibă o întrevedere, la Beijing, cu președintele Chinei, Xi Jinping. Sanchez este unul dintre principalii susținători ai anulării tarifelor vamale impuse mașinilor electrice din China. Germania a avertizat de la început asupra efectelor, în timp ce Franța, Italia și Olanda au susținut impunerea acestora taxe de către UE din cauza subvențiilor acordate de statul chinez.
Statele Unite avertizează UE asupra efectelor apropierii de China
Administrația Donald Trump a avertizat Uniunea Europeană asupra efectelor avansării relațiilor comerciale cu Beijingul și reducerii interacțiunilor cu Statele Unite.
”Uniunea Europeană își face rău singură”, a declarat Scott Bessent, secretarul american al Trezoreriei.
Pedro Sanchez se deplasează în China într-un moment sensibil, marcat de criza taxelor vamale impuse de Administrația SUA și a măsurilor de ripostă.
”Perspectiva optimistă asupra vizitei lui Pedro Sanchez în China este că va stabiliza relațiile Uniunii Europene cu Beijingul și va evita escaladarea tensiunilor din ultimele luni. Dar un acord bilateral, în actuala situație delicată, riscă să afecteze poziția de negociere a Uniunii Europene”, afirmă Agatha Kratz, analist la firma de consultanță Rhodium Group.
”China va trebui să permită mai multe importuri, să oprească discriminarea contra companiilor străine, să accepte să exporte mai puțin spre Europa și să oprească subvențiile. Doar în această situație va putea beneficia Uniunea Europeană de apropierea de China”, subliniază Agatha Kratz.
Foto: Profimedia
Citește și:
UE suspendă riposta la taxele lui Trump, în concordanță cu decizia SUA /Bruxellesul AVERTIZEAZĂ Washingtonul
India dorește semnarea unui acord COMERCIAL cu SUA, pe fondul amânării taxelor vamale, conform unui oficial
Coruptie
Român arestat în Marea Britanie pentru legături cu serviciile rusești. De ce anume este suspectat

Un român a fost arestat în Marea Britanie pentru legături cu serviciile rusești. Acesta este suspectat că a participat la incidentul de anul trecut de lângă Birmingham, când un incendiu a izbucnit la un depozit DHL. Focul pornise de la un incident capcană, mai multe astfel de incidente au avut loc și în Germania, iar un avion DHL s-a prăbușit în Lituania, anul trecut. Britanicii suspectează că în spatele acțiunilor de sabotaj s-ar afla Rusia.
Românul a fost arestat de Poliția Metropolitană din Marea Britanie pe 19 martie, imediat după ce acesta a sosit pe aeroportul din Londra. Reprezentanții Poliției Metropolitane le-a declarant jurnaliștilor că bărbatul a fost arestat sub suspiciunea că a ajutat un serviciu de Informații strain. Reținerea lui are legătură cu incidentul de anul trecut din iulie când un pachet DHL a luat foc la depozitul de lângă Birmingham. Poliția a anunțat atunci că a început o anchetă după suspiciuni privind dispozitive plasate de agenți ai Rusiei în pachet DHL și asta deoarece mai multe astfel de explozii avuseseră loc și în Leipzig, în Germania, în perioada respectivă.
Totul a culminat când un avion DHL s-a prăbușit lângă Vilnius, în Lituania. Avionul DHL pornise de la Leipzig și urma să aterizeze la Vilnius. S-a prăbușit peste un cartier de case, iar o persoană a murit. După incident, ministrul german de Externe a declarat că nu exclude versiunea sabotajului Rusiei. După seria de incidente, mai mulți cetățeni polonezi au fost arestați și acum un român la Londra. Conform datelor Poliției, acesta a fost eliberat sub cauțiune și urmează să se prezinte în instanță, potrivit Știrile Antena 3.
CITEȘTE ȘI:
Coruptie
„Rămâne un trădător, lupul îmbrăcat în oaie”. George Simion a pierdut procesul cu fostul ministru moldovean care l-a acuzat că s-a întâlnit cu agenți ruși

Fostul ministru al Apărării în Republica Moldova, Anatol Şalaru, anunţă că a câştigat procesul pe care George Simion i l-a intentat, în urmă cu aproape trei ani, după ce a spus că liderul AUR s-a întâlnit la Cernăuți cu spioni ai Rusiei.
George Simion, liderul AUR FOTO: Mediafax
„Vreau să vă anunț că am câștigat procesul pe care mi l-a intentat George Simion în Republica Moldova, în urmă cu aproape trei ani! În urmă cu trei ani, în cadrul unui interviu, am făcut o dezvăluire care i-a șocat pe mulți. Am spus că George Simion a fost declarat «persona non grata» în Republica Moldova, după ce organele competente au strâns probe și au observat că Simion desfășura activități ilegale și care subminau statul moldovean”, a anunțat joi, 10 aprilie 2025, Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, SIS informase autoritățile moldovene că George Simion a avut la Cernăuți întâlniri și cu agenți ai Moscovei.
„Afirmațiile mele au fost confirmate și de adjunctul SBU de la acea vreme, de consilierul lui Zelenski, Podoleac, dar și de către fostul premier, Vlad Filat, care a avut acces nemijlocit la dosarul realizat de autorități. George Simion a negat și m-a acționat în instanță. Azi am câștigat! Pentru mine, George Simion rămâne același trădător: lupul îmbrăcat în haine de oaie, care, sub un fals unionism, a încercat să creeze instabilitate în Republica Moldova. I-a păcălit pe mulți. Chiar și pe mine, la un moment dat. Dar, întotdeauna, adevărul iese la iveală”, a mai spus Anatol Şalaru.
Fostul ministru al Apărării din țara vecină îl mai acuză pe George Simion că „nu dorește binele Moldovei”.
„Acțiunile lui, modul în care le-a desfășurat și, nu în ultimul rând, declarațiile împotriva Maiei Sandu din campania de acum 4 ani, când îndemna moldovenii să voteze împotriva acesteia, mi-au arătat că Simion nu dorește cu adevărat binele Moldovei. Astăzi se încheie un proces intentat chiar de Simion împotriva mea, dar întrebările la care trebuie să răspundă acesta rămân: de ce ați acționat așa împotriva Moldovei, domnule deputat? Cine v-a folosit și în ce scop? Cu cine ați bătut palma?”, a mai scris Anatol Şalaru, pe FB.
-
Breakingacum 2 zile
Doliu în lumea echitației: Sisi, calul campioanei Julia Popescu, a trecut în neființă
-
Comunicateacum 3 zile
Cum să transformi rapid un spațiu aglomerat: Soluții moderne pentru eliminarea mobilei vechi și a deșeurilor
-
Tehnologieacum 2 zile
Plugin-uri WordPress esențiale care vă ajută să accelerați încărcarea paginilor
-
Breakingacum 15 ore
Donald Trump Jr. îl susține pe Victor Ponta: România merită să fie în atenția comunității internaționale!
-
Politicaacum 19 ore
România, clientul altora? Victor Ponta trage un semnal de alarmă: „Țara noastră are cel mai mare deficit comercial din istorie!”
-
Uncategorizedacum o zi
Sfaturi pentru prezentarea proiectelor și serviciilor într-un mod profesionist
-
Comunicateacum 14 ore
Un antreprenor român lansează Workerpark.com, platforma gândită să reunească cererea și oferta de muncă episodică, la nivel global. Firmele și prestatorii de servicii se pot înscrie gratuit
-
Sportacum 20 de ore
Protejează-te cu stil: alege o cască 7iDP, când ești pe bicicletă