Tomografia computerizata pentru implant dentar: Ce este si cum functioneaza?

0
989
implant dentar

Realizarea unui tratament cu implant dentar reprezinta o procedura destul de complexa, care se desfasoara in mai multe etape, insa este nevoie de planificarea interventiei pana in cele mai mici detalii. Planul unui astfel de tratament include:
– plasarea implantului dentar propriu-zis in structura osoasa a maxilarului sau mandibulei, in functie de caz;
– atasarea bontului protetic de vindecare;
– montarea coroanei dentare finale.

Un implant dentar este o piesa din titan sub forma unui surub, care inlocuieste radacina naturala a dintelui lipsa, urmand sa devina baza pentru o noua coroana. Bontul protetic este cea de-a doua componenta principala a planului de tratament, urmand sa fie atasat dupa aproximativ 6 luni de la inserarea implantului dentar, cu rol de punte de legatura intre surubul din titan si coroana dentara. Aceasta din urma reprezinta partea vizibila, estetica si functionala a noului dinte.

Pentru a stabili cu exactitate nevoia reala a pacientului in ceea ce priveste planificarea unui tratament cu implant dentar, cea mai sigura solutie o reprezinta implantologia digitalizata si tehnologia de ultima generatie. Spre exemplu, tomografia computerizata este fundamentala pentru stabilirea planului de tratament fara nici cea mai mica eroare. Ce este aceasta si cum functioneaza, afla in continuare!

Ce este tomografia computerizata?
Evaluarea cavitatii orale a pacientului reprezinta punctul de plecare in stabilirea planului de tratament cu implant dentar, fiind o consultatie preliminara esentiala. Astfel, tomografia computerizata este o investigatie imagistica ce ofera imagini de inalta calitate si detalii minutioase ale cavitatii tale orale pentru un diagnostic 100% real. Aceasta investigatie nu este invaziva si nu doare, se desfasoara cu minim de radiatii si este extrem de rapida si eficienta.

Cum functioneaza tomografia computerizata pentru implant dentar?
Tomografia computerizata nu necesita o pregatire speciala din partea pacientului, desfasurandu-se la clinica stomatologica in doar 20-40 de secunde, cu o doza de radiatii mult mai mica decat doza emisa de tomograful clasic. Singura conditie este sa nu ai asupra ta obiecte metalice (bijuterii, ochelari si alte accesorii) pe durata investigatiei. Pentru planificarea, cat si monitorizarea tratamentului cu implant dentar, aceasta procedura de investigatie imagistica se realizeaza atat inaintea implantarii, cat si dupa.

Stabilirea planului de tratament cu implant dentar
Prima investigatie imagistica are rolul de a analiza urmatoarele detalii:
– dimensiunea osului in care urmeaza sa fie inserat implantul;
– starea tesuturilor moi;
– nevoia de aditie osoasa sau ridicarea membranei sinusale;
– raporturile anatomice ale principalilor nervi;
– stabilirea axului de insertie a implantului;
– depistarea tumorilor sau infectiilor de la nivelul cavitatii bucale.

Preventia post-operatorie
Repetarea investigatiei imagistice presupune:
– evaluarea riscurilor si complicatiilor in urma inserarii implantului;
– monitorizarea evolutiei tratamentului;
– monitorizarea osteointegrarii implantului dentar.

Cu o rata de succes a osteointegrarii de 100%, Clinicile Dr. Leahu Bucuresti – Pitesti reprezinta alegerea potrivita pentru tine, indiferent de gravitatea cazului tau. Echipa interdisciplinara pe care o vei intalni aici, precum si tehnologia de ultima ora reprezinta garantia ta pentru rezultate estetice si perfect functionale in materie de implantologie digitalizata.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here