Se poate trata astigmatismul cu operatie laser?

0
301

Ce înseamnă să ai ochi „normali”? De obicei, ochii care au o formă normală, se referă la faptul că, corneea, care este fereastra exterioară a ochiului, se curbează în mod egal în direcții verticale și orizontale. Atunci când orice rază de lumină intră în ochi și ajunge la cornee, ochiul se concentrează asupra unui singur punct. Dacă suferi de astigmatism, corneea are o forma neregulata, iar asta te va face sa vezi incetosat.

Cu corneea deformată, razele de lumină nu vor intra într-un punct, ci in mai multe puncte, ceea ce va distorsiona vederea. Dacă suferiți de hipermetropie sau miopie, probabil că ai un anumit grad de astigmatism.În cele mai multe cazuri, persoanele cu astigmatism se întorc la operatia laser la ochi. Tehnologia LASIK modeleaza corect corneea, eliminand incetosarea la nivelul ochilor, care rezultă din astigmatism.

tratament astigmatism

Cu toate acestea, există mai multe alternative naturale pe care le poți folosi în locul unei proceduri chirurgicale invazive. De exemplu, vitaminele pentru ochi oferă o modalitate excelentă de a iti îmbunătăți vederea în mod natural. Poți evita intervenția chirurgicală și chiar poți scăpa de dependența de ochelari de vedere sau de lentile de contact.

Tratarea astigmatismului

Este normal să fii puțin sceptic când trebuie să tratezi o afecțiune cum ar fi astigmatismul în mod natural. Domeniul medical și istoria ne spune că este nevoie de medicație sau de operații laser la ochi, cum este operatia LASIK pentru a trata sau a restabili deteriorarea vederii. Insa, asta nu inseamna ca este si adevărat.

De-a lungul anilor, mulți oameni s-au intors la vitaminele pentru ochi, fiindca si-au dat seama ca este o modalitate naturală și sigură de a-și îmbunătăți vederea. Include in alimentatia ta vitamine sănătoase pentru ochi, daca vrei sa-ti îmbunătățești vederea dacă, mai ales dacă suferi de astigmatism, miopie sau chiar hipermetropie.

Cum operatia laser corecteaza astigmatismul 

Când faci o intervenție chirurgicală LASIK la ochi pentru astigmatism, ochii tăi sunt expuși la fascicule înguste de lumină sub formă de laser, care remodelează țesutul corneei pentru a schimba modul în care se reflecta lumina.Mai jos poti vedea in video cum decurge o operatie LASIK „pe viu”.

Procedura se poate face chiar și într-o clinică de ochi specialist și durează doar 20-30 de minute.

Destul de simplu, nu? Intri și ieși în mai puțin de o oră și cu o vedere perfectă pentru tot restul vieții, zic ei. Ce să nu-ți placă în legătură cu asta?Ei bine, nu e chiar așa de ușor…În timp ce operatia LASIK este deobicei tratamentul preferat, fiindca provoacă puține dureri, ochii se vindeca repede, iar vederea va începe să se redreseze în doar câteva ore, există totusi unele dezavantaje serioase.

Riscuri de chirurgie oculară LASIK

Ca și în cazul oricărui tip de intervenție chirurgicală, există riscuri pe care operatia LASIK le implica, incluzând neajunsuri care pot duce în cele din urmă la pierderea completă a vederii. Cele mai frecvente riscuri asociate cu operatia LASIK includ:

 • Ochi uscați
 • Nivele fluctuante ale clarității vizuale
 • Sub si supra corecție
 • Vedere dubla
 • Sensibilitate la lumină

Decât să-ți asumi riscurile de mai sus cu procedurile LASIK, există mai multe metode de a gasi un tratament de operatie la ochi de eliminare a lui, la care poti apela. Există, de asemenea, unele limitări la chirurgia LASIK; de exemplu, dacă corneea nu este suficient de groasă, operația nu se poate întâmpla. Dacă corneea este prea subțire, efectele secundare, complicațiile și riscurile pot fi prea mari pentru a efectua operația.

 Când poți utiliza chirurgia laser pentru a trata Astigmatismul?

Oricine sub vârsta de 21 de ani nu trebuie supus unei intervenții chirurgicale cu laser. Vederea lor se poate schimba și operatia laser poate provoca mai multe probleme de vedere. Cu toate acestea, chiar și persoanele care au împlinit vârsta de 21 de ani pot avea o vedere în schimbare. Acest lucru înseamnă că trebuie să te asiguri că este în siguranță pentru tine să obții ochelari cu laser în prealabil.

De asemenea, chirurgia LASIK nu poate fi adecvată în cazul:

 • Persoanelor cu diabet zaharat
 • Gravidelor sau femeilor care alăptează
 • Oricaror altor afecțiuni oculare care afectează sistemul imunitar al organismului
 • Existenței cataractei sau al glaucomului

Depășirea intervenției chirurgicale LASIK pentru a corecta astigmatismul vine și cu alte riscuri pe care trebuie să le cunoști, inclusiv:

 • O infecție a corneei
 • Înrăutățirea vederii dacă se îndepărtează prea mult țesut din cornee
 • Suprafața corneei poate începe să crească efectiv în straturile exterioare ale corneei

Faptul este că operatia laser cu LASIK nu ajută la tratarea și vindecarea astigmatismului. Însă, există anumite limitări care te pot împiedica să primești tratamentul. Și desigur, există întotdeauna riscuri.

Așa cum am spus, există și alte opțiuni pentru cei care suferă de astigmatism. Deci, dacă ai astigmatism, fă un pic de cercetare și discută opțiunile de tratament cu optometristul tău, înainte de a apela la operatii riscante si costisitoare.

Mai multe informatii (valide) despre cat de scumpe si riscante sunt operatiile cu laser, dar si cum poti trata astigmatismul 100% NATURAL, impreuna cu alte probleme de vedere, gasesti AICI!

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here