Despre Illuminati – Primul episod

0
789

 

Motto „În politică, nimic nu se petrece la întâmplare.Iar dacă se petrece, poți să fii sigur că a fost plănuit să fie așa!” Franklin Delano Roosevelt

AVERTISMENT

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor.

Istoria tinde să susțină viziunea conspirativă. Iar, în acest moment caracteristic postmodernității, unul în care zburdă cu o nonșalanță debordantă toate post-adevarurile, se impune o regrupare,o reanalizare a fenomenului. De aceea,ideal nu trebuie să privim la evenimentele mondiale și naționale fără a le situa într-un context mult mai larg decât cel care ni se oferă.Toate au o explicație și tiparul măreț al Universului este dat de Dumnezeu.Dar, din moment ce există și cealaltă tabără, pentru a le desluși sau a le vedea clar, departe de vechile atitudini antisemite și xenofobe, atât de dăunătoare se cuvine să respectăm și să delimităm și diseminăm informațiile. De altfel, cu atâtea semne pe deplin revelatoare cu și despre activitatea acestor malefici, omenirea tinde să se separe-în cei pasivi și în cei activi, care în continuare își doresc a cunoaște, fără perdea despre cei care se afla „la comandă”, în umbră. De aceea se explică și se motivează gustul pentru conspirație, pentru demascare și mai ales pentru a preveni ceea ce Illuminati ne-au pregătit, mai devreme decât am fi anticipat. Un număr din ce în ce mai mare de oameni consideră, pe deplin îndreptățit că istoria omenirii nu este mai mult decât o serie de conspirații, de trădări și evenimente mai puțin glorioase sau importante.

Accidentele apar mereu, avioanele și mașinile se prăbușesc, navele se scufundă iar victimele cad ușor de la înălțime, sau chiar de pe orice fel de scară, la propriu și la figurat.Dar, dacă o acțiune nu poate fi atribuită unui accident sau unui act divin, atunci , mai mult ca sigur avem de a face cu cineva sau ceva care a planificat, a lucrat pentru acest obiectiv.Cu alte cuvinte, noțiuni precum „cabală”,”conspirație” „ocultă” au devenit oarecum comune,familiare iar politicile extrem de greșite, guvernarea represivă, războiul inutil dublat de incompetența admnistrativă au găsit ecou ìn aceste ”mâini nevăzute” antibiserică, antimonarhiste si care acționează la nivel transnațional.

Când vine vorba de cabale care se presupun că au controlul total al omenirii, Illuminati ar trebui să fie în fruntea listei. Oricum, nenumărați teoreticieni ai conspirației pot părea ridicoli, absurzi și retrograzi pentru „gustul vulgului”,unul deosebit de lax și fără de nicio pretenție.  Cu toate acestea, trebuie să constatăm și un alt aspect ce vine ca un veritabil bumerang ce dă un impuls și contrabalansează. De pildă, o pagină a lui Illuminati de pe rețeaua socială Facebook are 3,4 milioane de like-uri, în timp ce „super-starul” Madonna scrie si compune melodii despre grup și canale YouTube care apelează aproape oricui zonei Illuminati cu aproape 400.000 de abonați.

Pentru a rezolva adevărul despre Illuminați, am consultat o varietate de surse, de experți pe această temă, documentându-mă în acest sens.

Este oare cea mai puternică organizație și de altfel cea mai bine păzită, care controlează în secret întreaga lume postmodernă? Ironic, putem spune că ei așa se cred, din moment ce probabil conduc lumea în timp ce poartă mantale, învârt pendulul și se roagă…Marelui Arhitect.

Nu trebuie să cădem pradă acestei înșelări, deoarece tot ei au făcut acest lucru în principal prin infiltrarea mass-mediei și prin nedoritul fenomen de spălare a creierului pentru cele șapte miliarde și ceva din prezent… Ar putea să meargă chiar mai departe,  la nivelul următor, dar momentan ei se chinuie să convingă lumea, asemenea stăpânului căruia i se închină că nici nu există!

Se pare că, dacă respingem această tentativă deloc reușită a lor, noi putem crește și totodată putem accede din acest loc și timp la setul de informații care, inevitabil s-au putut scurge. De aceea, vă asigur că nu îi voi promova, în sensul clasic al cuvântului, ci atât timp cât voi avea disponibilitate și entuziasm, le voi arăta adevărata fațadă.

Alternativ, ei fac obiectul uneia dintre cele mai persistente teorii ale conspirației din lume. Persistente pentru că, de exemplu, spre deosebire de teoriile conspirației din 1969 legate de asasinarea presedintelui John F Kennedy și momentul tragic al zilei de 11 Septembrie 2001, ei nu se limitează în privința spațiului și a timpului. De fapt „iubitorii de Illuminati ” au acea fermă credință că ceva tot se ridică din acest mult promovat și ținut cu strictețe  mister, iar ceea ce s-a întâmplat va fi în cele din urmă deconspirat.

Ce poate fi mai misterios decât acest termen? De fapt, ei, acești „aleși” Îl substituie pe Creator și …divinitatea de închinare llluminati este „steaua Răsăritului”, Lucifer prin multe nume în multe deghizări care au permis transmiterea acestei fatalități. Un astfel de nume și deghizare este „Jahbuhlun„. În căutarea lui închinarea lor față de acest zeu fals Jahbuhlun, au inventat multe ritualuri în care folosesc semne de mână „ascunse”. În toate cele 33 de grade de scoțian Ritmul Masoneriei și în ritualurile Ritului York, Ordinul Skull and Bones (Craniului și Oaselor), Ordo Templi Orientis, Marea Lojă Orientală din Franța, Marea Lojă a Ierusalimul și mai departe dar și în aproape toate societățile și ordinele secrete, mâinile și strângerea mâinilor este proeminentă. În Enciclopedia Masonică putem citim: „Este importantă mâna în Francmasonerie … în scopul acordării și primirii modurilor de recunoaștere…”

Da, ei sunt practic peste tot. Au nenumărate șabloane și se deghizează.Cu toate acestea, ei apar constant în societate, la televizor, au înglobate pagini întregi prin reviste și se bucură de o  publicitate puternică, pe deplin favorabilă.Sunt printre noi și se cred și se simt ca fiind „onorabili”. Uneori sunt subtili sau subliminali, alteori direcți, provocatori și au rolul de a ne înclina să credem despre ei cu puterea minții că sunt atoateștiutori sau ar conduce orice în vigoare. Sunt mereu în acel mister, plini de simboluri ciudate, semne, farmece, talismane și chiar simplul gest al strângerii de mână se programează și (chiar dacă pare ciudat) vor să ne controleze pe noi și mințile noastre.

Henry Makow, inventator și eseist, știe că ele sunt componentele cheie ale unei conspirații satanice cu care ne confruntăm acum cu forța maximă a răului. „Această conspirație satanică „, avertizează Makow,” reușește doar pentru că oamenii nu pot crede ceva atât de colosal și monstruos că există de fapt. „Lumea este un veritabil concurs pentru sufletele noastre. Persoanele care împing produsele, violența și sexul nu funcționează în mod aleatoriu, indiferent de ce anume s-ar vinde. ” Ei au simboluri masonice în logo-urile lor. ”Jucătorii” de top urmează un scenariu ocult menit să ne înrobească trupul și sufletul. Construiesc o închisoare gigantică bazată pe propriul iad mental. Aceasta este Ordinul Lumii Noi, iar noi părem a fi doar cu statutul de deținuți.Este, de fapt, „îndoctrinare satanică”, așa cum foarte bine subliniază Makow, și toți suntem încuiați în sala de clasă a acestei închisorii, deoarece această otravă mentală din iad este transmisă nouă, șapte zile pe săptămână.

Relația dintre ezoterism și teoria conspirației ia multe forme. Cu toate acestea, literatura de specialitate s-a concentrat în principal pe teoriile conspirației despre societățile secrete. Acest lucru este de la sine înțeles. Învățând, omenirea a cunoscut prin literatura de specialitate câte ceva din vasta cultură a conspirației. 

Cu toate acestea, se poate afirma adesea că omenirea a cam fost lovită de proeminența dată societăților esoterice în aceste versiuni alternative ale istoriei. Multe site-uri ale teoriei conspirației plătesc o cantitate enormă de atenție grupurilor „oculte”, unele imaginare, altele bine cunoscute. Se pare că societățile mici și neputincioase precum Ordo Templi Orientis pot fi prezentate drept invenții, cumva la polul opus. Societățile defuncte care au rezistat timp îndelungat în funcție de istoriografia academică pot fi prezentate drept forțe motrice în asa-zisa istorie, exemplul cel mai popular fiind societatea secretă bavareză Illuminati.

Circulă o multitudine de teorii despre care unele au devenit mai expansive, de la interzicerea ordinului din anii 1780. Aceste teorii sunt adesea văzute ca fiind expresii ciudate ale revoltei fundamentaliste împotriva expresiilor deloc ortodoxe și în mare parte necunoscute ale religiei. Cu toate acestea, ele pot fi legate de curentul unor „credințe” mai mult decât fundamentaliste care sunt oarecum parte integranta în unele areale.

Există două fațete ale Illuminatilor din punct de vedere istoric: ritualurile lor ciudate și idealurile lor. Iluminații au făcut o mulțime de lucruri neobișnuite. Au folosit simboluri (cum ar fi bufnița), au adoptat pseudonimele pentru a evita identificarea și au avut ierarhii complicate precum Novice, Minerval și Illuminated Minerval care au împărțit astfel rândurile. La începuturi, se spune că membrii Illuminati nu aveau încredere în nimeni de până în vârstă de 30 de ani, ”pentru că erau prea stabili în căile lor. ”Alte rapoarte de ritualuri sunt mai greu de confirmat, dar știm că membrii au fost destul de paranoici și au folosit un protocol asemănător spionilor pentru a-și păstra secretele. Dar, în timp ce urmăreau aceste ritualuri bizare, ei promovau și o viziune asupra lumii care reflectă idealurile iluminismului precum gândirea rațională și regula de sine. Anti-clericali și anti-regaliști, Illuminații erau mai apropiați de revoluționari decât de conducătorii lumii, deoarece aceștia căutau să se infiltreze și să le facă rău instituțiilor puternice, cum ar fi monarhia.

Chiar imediat după terminarea  Revoluției Franceze au circulat multe  versiuni conspirative ale istoriei și ale societăților de acest fel.Nu putem decât să ne imaginăm cum anume au reușit să se mențină și să prolifereze printr-o multitudine de procedee. În astfel de cazuri, teama și indignarea au tot reușit sa atingă nivelul de panică morală. Aceste ocazii de acțiune colectivă au „încorporat” anumite teorii pentru o perioadă limitată de timp și au provocat interesul public și academic în demascarea Illuminati , cu teoriile conspirației despre societățile esoterice. De aceea știm atât de mult, relativ vorbind, despre ei.

Adepții teoriei conspirației au întâmpinat nenumarate dificultăți în unirea acestui punct de vedere. Se pare că numele de Illuminati a reprezentat și încă semnifică lucruri diferite pentru oameni la fel de variați.Indiferent de poziția pe care o ocupă,majoritatea este de acord că Illuminati cât și cei care urmează această doctrină a lor au încercat să obțină un anumit control asupra celorlalți oameni, precum și asupra instituțiilor religioase și politice ale vremurilor lor.Această dorință nestăpânită de a-i controla pe ceilalți nu se manifestă doar la Ordinul Illuminatilor Bavarezi.De-a lungul istoriei au existat multe personaje nefaste, pe deplin malefice- de la dictatori precum Adolf Hitler sau I.V.Stalin, până la conducători politici și corporatiștii zilelor noastre- care au urmat principiile iluminismului, doctrina fondatoare a Illuminati.

Conform acesteia, numai ei au reușit să conceapă o iluminare personală, ce nu este accesibilă restului omenirii.Această „teologie” include dorința de a-i controla pe ceilalți, de a acționa în secret și apeleaza adesea la ideea ca „scopul scuză mijloacele.”Astfel, umbra Illuminati s-a întins până la evenimentele din actualitate,de aceea orice referire la aceștia trebuie să fie diferențiată de vechea organizație bavareză, în sensul că aceasta s-a modelat și s-a organizat în funcție de perioadă si context.

Istoricii au tendința să creadă că Illuminați au avut parte doar de trecerea de la un succes la altul, în cel mai bun caz , cu scopul în a deveni influenți. Deși pare utopic, desigur, existau și cei care aveau impresia ca Illuminati au preluat cu succes lumea – și încă o controlează astăzi. Ei sunt doar un grup  ce se crede atotputernic, dar care domină lumea din mai multe puncte de vedere.Este, de asemenea, dificil să explicăm acest succesul al Illuminatilor de cel al francmasonilor, pe care ei l-au infiltrat și astfel s-au amestecat. Este la fel de greu să aflăm ce influență au avut de fapt Iluminatii, spre deosebire de importanța pe care o cred oamenii în prezent. Știm că Illuminații aveau câțiva membri influenți – împreună cu mulți conducători și alți lideri puternici, dar astăzi, unele surse cred că scriitorul Johann Goethe a fost membru al grupului (deși alte surse contestă această afirmație). Într-un fel, influența Illuminati depinde de ceea ce credem despre ei. Dacă acceptăm că idealurile lor revoluționare s-au răspândit în alte grupuri, cum ar fi iacobinii Revoluției Franceze, atunci ei au avut succes. Dacă credem că aceste idei ar fi prosperat indiferent, atunci au fost în principal …numai o curiozitate istorică.

 

Cu toate acestea,Istoria lumii a încercat să-i elimine.Dar ei nu fost șterși ,deoarece au încercat să se revigoreze de-a lungul anilor, dar aceasta a fost mai degraba o schemă de a avea influența necesară, vitală de a…realiza bani. În 1785, Ducele de Bavaria Karl Theodor a interzis societăți secrete, inclusiv Illuminati, și a instituit pedepse grave pentru oricine care s-ar mai fi alăturat acestora. Cele mai multe dintre secretele grupului au fost dezvăluite sau publicate și, dacă credeți ca majoritatea istoricilor, Illuminati au dispărut.Numai o perioada, deoarece din momentul dizolvării, însă, mitul s-a extins. Așa cum este descris în enciclopedia Teoria conspirației din istoria americană, documentele găsite în casele unor membri de rang înalt ai Illuminati precum Xavier von Zwack au confirmat unele dintre cele mai negre teorii Illuminati, cum ar fi visele lor de dominație mondială și comportament cultic ,chiar dacă aceste documente nu exagereaza adevarul despre acest grup malefic.

Aproape imediat după dizolvarea Illuminaților, au apărut teorii ale conspirației despre acest grup. Cele mai cunoscute teorii despre conspirație au fost scrise de fizicianul John Robison în 1797, care îl acuza pe ”iluminați” de infiltrarea francmasonilor, iar Abbe Augustin Barruel, a cărui istorie a Iacobinilor din 1797 promova teoria că societățile secrete, inclusiv Illuminati, se aflau în spatele Revoluției Franceze. Istoricii au tendința să vadă aceste lucruri ca fiind primele într-o lungă linie de teorii conspirative (deși, din nou, pentru cei care cred că Illuminati conduc lumea astăzi, aceasta este dovada, fără îndoială, a puterii grupului).

Mai târziu, unii dintre părinții fondatori americani au reușit să se intereseze de Illuminati în Statele Unite. În 1798, George Washington a scris o scrisoare adresată amenințării Illuminati.El credea că a fost evitat, dar menționarea lui a contribuit la susținerea mitului. În panica cauzată de cărțile și predici anti-Illuminați, Thomas Jefferson a fost acuzat (fără îndoială) de a fi membru al grupului. Deși aceste panicări devreme ale Illuminati au izbucnit, au dat grupului o patină de legitimitate care, ulterior, ar contribui la realizarea unei conspirații de o veacuri mai lungă, pare mai plauzibilă.

Au existat nenumărate personalități, de renume mondial care au vorbit despre conspirații.Trebuie să ne aducem aminte de anul 1856, atunci cand premierul britanic Benjanim Disraeli a afirmat în fața Camerei Comunelor : ” Este inutil să se nege, pentru că este imposibil să se ascundă, faptul a o mare parte a Europei-întreaga Italie și întreaga Franță, dar și o mare parte a Germaniei (pe atunci fragmentată), ca să nu mai vorbim de alte țări- este acoperită de o rețea a unor societăți secrete…

Dar care sunt obiectivele lor? Ei nu încearcă decât sa le ascundă. Nu-și doresc guvernarea constituțională…vor săschimbe dreptul de posesiune, să-i elimine pe actualii proprietari ai terenurilor și să pună capăt instituțiilor ecleziastice.(…)”.

Evenimentele lumii nu au loc întâmplător. Ele sunt făcute să se întâmple, fie că este vorba despre problemele naționale sau despre comerț. De aceea majoritatea sunt organizate și gestionate de către cei care țin sforile în mâinile lor.Illuminati au început ca o societate secretă, sub conducerea preoților iezuiți.Mai târziu, un consiliu format din cinci bărbați, câte unul pentru fiecare dintre punctele de pe pentagramă a format ceea ce s-a numit pompos „Vizionarii antici și iluminați din Bavaria”.După cum bine intuiți sau chiar v-ați format părerea, ei erau francmasoni luciferieni aparținând ordinelor superioare, adânciți în misticism și în studiul disciplinelor mentale orientale, cu scopul declarat de a-și dezvolta la maxim „superputerile mintți”.

Presupusul lor plan și scop era și continuă să fie  dominația mondială pentru „stăpânitorul acestei lumi”-care este Lucifer, îngerul căzut.Nu mai încape niciun fel de îndoială atunci când se afirmă ca Illuminati ar fi principala forță motivațională prin care se impune globalizarea guvernării, o religie mondială unică precum și un control centralizat al sistemelor economice mondiale precum Organizația Națiunilor Unite, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional , Banca Mondială și Curtea Penală Internațională- autentice tentacule ale Illuminati.

Ei sunt forța motrice din spatele spălării pe creier a maselor inconștiente de oameni,al controlului mental ostentativ, a manipulării credințelor, a scăderii calității informațiilor științifice din societate de dragul accesibilității și popularității. De asemenea ei sunt vinovați și pentru alte crime precum otrăvurile chimice ale alimentelor, ale apei și aerului, prin răspândirea de substanțe cancerigene cunoscute la nivel global-„chemtrails”, aspartam, fluorura de sodiu, melamină etc.

Fapt revoltător și îngrijorător este că Illuminati dețin controlul aproape total asupra mass-mediei din lumea actuală, din epoca postmodernă.De asemenea exercită presiuni asupra tuturor seturilor de informații, asupra tuturor banilor, alimentelor cât și asupra majorității forțelor militare ale lumii.Mijloacele de putere prin care acționează Illuminati sunt marile bănci și acest proces de manipulare al tuturor banilor și bogăției planetei îl dețin și-l exercită negreșit.Ei creează inflații, recesiuni, crize economice și manipulează piețele mondiale, susținând anumiți lideri și anumite lovituri de stat, subminându-i pe alții, pentru a-și atinge obiectivele globale. De altfel,scopurile din spatele conspirației Illuminati sunt acelea de a crea și apoi de a gestiona crizele, care vor convinge în cele din urmă masele că globalismul, cu al său control economic centralizat coroborat cu o religie unică reprezinta soluția „necesara” pentru problemele lumii.

Aceasta structură este cunoscută sub numele de Noua Ordine Mondială, condusă din umbră de către acești malefici.Există nenumărate profeții apocaliptice în Biblie, care sunt interpretate de majoritatea că indică de fapt guvernarea mondială, sistemul monetar mondial și religia unica de la sfârșitul veacurilor.Multi exegeți și interpreți ai profețiilor biblice văd aceasta „New World Order” ca fiind total controlata de Antihristul, falsul Mesia.Cu toate acestea, toți cei care cred în Hristos ar trebui să-și amintească acest lucru-Dumnezeu este Cel care a permis existența tuturor acestor dezvoltări și „evoluții” a evenimentelor, iar ele nu sunt în afara planului Sau final, deoarece Dumnezeu deține controlul si nu..Illuminati.

De aceea, pe deplin revelatoare este apetența pentru informație, despre ritul Illuminati. Aceștia suscită interes deoarece au deturnat lumea și tot ei sunt cei care se aruncă adânc în grăbirea sfârșitului planetei .De alminteri originile acestui cabale, expunând ”mâinile ascunse” care au influențat istoria, scotând în relief acțiunile sale tulburi și avertizând asupra puterii sale insidioase trebuie făcute cunoscut și public, deoarece este bine că informația reală, adevărată să circule.

Examinând dovezile, nu putem să nu avem dubii, iar istoricul legăturilor cunoscute și ascunse chiar de către experții în consultanță până chiar la cei care îl resping pe Illuminați ca pe un grup de scurtă durată au o consecință mică pentru scepticii care îndrăznesc să pună la îndoială conturile și declarațiile oficiale date de Sistem. De altfel, una dintre explicațiile guvernului, speculațiile sălbatice și încercările de reducere a gânditorilor critici pentru a spune adevărata poveste a acestei societăți secrete sunt arhicunoscute.

Bogăția, puterea și intriga se reunesc în această istorie exhaustivă, iar istoria originii  grupului ca ”vizionari antici” și ”iluminati” din Bavaria sunt revelate de simbolurie Illuminati  cum ar fi ochiul și piramida. Mai departe protocoalele sau procedurile pentru uzurparea guvernelor naționale și câștigarea dominației  mondiale, precum și simbolismul Illuminati găsit în logo-urile internaționale de astăzi, în cultura pop și multe altele reprezintă alte chei de înțelegere a fenomenului.

Ca fapt divers, in SUA Ordinul a fot adus din Germania la Academia Yale în anul 1832.Dar este oare posibil ca ordinul secret precum Skull and Bones (Oase și Cranii) să fie o interpretare, o prelungire , o încarnare modernă a Ordinului Illuminatilor Bavarezi, a cărui influență s-a extins până în clipa prezentă.Nu este nimic deranjant în a arăta atât punctul de plecare cât și ramificațiile acestui ordin. De aceea, pentru o aproximare vizuală a acestor tenebroase rituri, chiar în industria filmului există anumite producții care au încercat să ridice vălul asupra acestor mistere.Unul dintre acestea este controveratul film Eyes Wide Shut (Cu ochii larg închiși) al regizorului Stanley Kubrick.

Înregistrarea,coloana sonora a fost făcută într-o biserică ortodoxă din Baia Mare, apoi cei care s-au ocupat de film au derulat-o invers.Producătorul filmului, evreul Stanley Kubrick, a murit de atac de cord la patru zile după terminarea sa.Nu cred deloc că a fost o coincidență nici alegerea protagoniștilor, a actorilor Nicole Kidman și Tom Cruise, ultimul fiind pentru mult timp un important  ambasador al Bisericii Scientologice. Despre aceasta s-a scris mult, amintesc aici doar faptul că în 2008 reprezentanţii Bisericii Scientologice au luat legătura cu Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, cu care au avut o scurtă întrevedere.

Expoziţia e o idee foarte bună, care, sunt sigur, va fi apreciată de populaţia oraşului“, le-a transmis Mitropolitul Banatului reprezentanţilor acesteia.

Deosebit de interesant e faptul ca acesta a fost ultimul său film, din moment ce Kubrick a trecut la cele veșnice în anul 1999, înainte de premiera filmului, fiind filmat in Mentmore Towers, o clădire construită în afara Londrei între anii 1852 și 1854, fiind una dintre reședințele de vara ale baronului Mayer de Rotschild. Multi cred că imaginile ritualurilor sunt reflexii ale sentimentelor reale în cadrul Ordinului Illuminati din zilele noastre. O altă mențiune interesantă este tocmai „muzica” din fundalul ritualului ce apare și acompaniază filmul, ce este, după cum am amintit  un fragment dintr-o liturghie românească, redată invers.

Pelicula ar putea însă fi înţeleasă mai bine dacă ar fi pusă în ecuaţie cu ansamblul operei cinematografice a lui Stanley Kubrick, una dintre cele mai unitare şi coerente din istoria filmului, deşi diversitatea, de genuri mai ales, este halucinantă. Dacă am încerca să găsim un numitor comun al acestor pelicule, am vedea că, întotdeauna în filmele sale, regizorul prezintă fiinţe umane depăşite de propriile creaţii tehnologice sau mentale care le scapă de sub control, lansînd un sumbru avertisment la adresa faptului că forţele care îl duc pe om spre pieire sunt de fapt parte a propriei structuri , de fapt o avertizare inutilă din acest motiv.

Dacă introducem cuvântul „Illuminati” într-un motor de căutare pe internet, vom sfârși prin a avea un amalgam aproape imposibil de informații, unele mult prea contradictorii pentru a fi utile.Iar aceste lucuri sunt certificate si de specialiști, de oameni pasionați de acest subiect precum scriitorul britanic William H.McIlhany, care a realizat cercetări minuțioase atât la Ingolstadt cât și la Muzeul Britanic.

Dar nu este singurul…Încă din anul 1922, John F.Hylan, primarul orașului New York a afirmat :” Adevărata amenințare împotriva republicii este guvernul invizibil care, aidoma unei caracatițe uriașe, își întinde puterea murdară și  mârșavă peste orașul, statul și națiunea noastră…La conducerea acestei caracatițe sunt interesele Rockefeller- Standard Oil și ale unui mic grup de bănci puternic denumite, în general, bancherii internaționali care conduc practic guvernul american, folosindu-l pentru propriile scopuri egoiste.”

Atunci când se analizează teoria conspirației în și dinspre grupurile și discursurile esoterice, întrebările legate de istorie, cunoaștere și agenții sunt intersectate. Privind acum retospectiv, în ultima sută de ani meritele vizualizării teoriei conspirației ca discurs esoteric au fost imediat date uitării, iar opinia publica s-a concentrat mai întâi pe aspecte nesemnificative care se leaga de ”istorie și cunoaștere”

În încheierea acestui prim episod, voi lua în considerare relația dintre cunoaștere și informație. Subiectele rămân interconectate, deoarece pentru a realiza libertatea, teoriile conspirației mențin interesul și cunoștințele la un nivel și nu au atributul de a fi ascunse.Iar ceea ce se vehiculează  despre secretele și puterea acestor malefici trebuie atent judecat, deoarece conjunctura și Adevărul este Unul Singur și nu este negociabil.

De aceea, tocmai dezvăluirea conspirației tinde să aibă forma unei narațiuni istorice. Conținutul polemic și forma narativă servesc teoriile conspirației în funcția lor de mitologii ale răului care dezvăluie cunoștințe secrete despre originile și natura răului, care se încadrează în umanitate și în natură. Aceasta se referă în special la teoriile mai complexe și mai largi despre marile conspirații, sistemice (până inclusiv la cele cosmice).

Istoria necontrafăcuta dă sens și formă revelațiilor despre forțele ascunse din jurul nostru, despre modul în care au modelat evenimentele trecute și actuale și unde ne conduc. Pentru a-și îndeplini rolul de apocalipsă a rădăcinilor răului și a modului în care planul său se desfășoară, trebuie cunoscute toate mecanismele acestor Illuminati, chiar daca și ei „servesc” false modele și promovează nenumărate pseudo-motive generatoare de fantasmagorice teorii ale conspirației, cu scopul de a destabiliza si de a decredibiliza pe cei care lucrează asiduu și cercetează  fenomenul.

Acțiunile colective și integrarea au fost mai puțin proeminente în ultimele decade, dar într-un viitor acest fenomen corespunzător mai puțin cercetat va cunoaște o împlinire.Este prematur și neprincipial să nominalizez ceea ce s-ar petrece în viitor, dar tocmai datorită „istoricului” putem intui și anticipa varietăți de credință în teoria conspirației în mișcările ezoterice și folosirea acestora. Dar dacă „ezoterismul” este construcția unei „povestiri de mare varietate”  ar trebui să considerăm că tocmai construcția polemică a acesteia ar putea fi reciprocă. Respingerea lor obișnuită de către curentul mainstream poate conduce pe cei definiți ca fiind „Alții” la anumite confuzii regretabile.De aceea, pentru a-și defini legăturile reciproce și „a face lumină” am eliminat ceea ce falșii propagandiști, sau predicatorii lor istorici au tot construit în mod emoțional, pentru a ascunde și a (se) ține secret.

Fără a concluziona și astfel a menține deschis acest interes, atunci când voi publica viitoarele conținuturi, veți avea plăcerea de a suprapune sau de a găsi și ecouri mai puțin cunocute.Vă promit că vom reuși să identificam cu mai largă vizibilitate atât ideile cât și acțiunile, într-o sferă mai mult apropiată de sensul sociologic al „societăților secrete” . Nu voi ascunde niciun fel de amănunt sau interes, dar, din motive lesne de înțeles și de altfel care cu adevărat respectă deontologia și valorile mele etice și profesionale, bibliografia sau sursele nu le voi menționa pentru o vreme . Dacă în jurul unor anumite idei care circulă în, de la și pentru o masă largă „alternativă” sunt nevoit sa ascund acestea, pe parcursul (sper) a mai multor materiale original concepute o sa le citez. Oricum, pe durata lunga a acestui serial , vă voi „plimba” și explica cu ajutorul elementelor și mijloacelor existente .Vă asigur că tot acest parcurs, într-un domeniu mult prea puțin prețuit și cunoscut vă vor reconforta iar „rezervorul” de idei, credințe, practici și simboluri sincronizat cu vastele cunoștințe venite dintr-un spectru larg de surse vă va dinamiza.

Mark A. Fenster, profesor de drept la Universitatea din Florida și autor al teoriilor conspirației denumea secretul și puterea în cultura americană, ca un fel de rezumat dat de recursul pe termen lung al grupului. „Este absurd pe chipul său că aveți acest grup sacru care are mai mult de 300 de ani și continuați să vedeți argumente despre relevanța sa astăzi”, a spus recent domnia sa adăugand ca „faptul că discuția este în viață este uimitoare.”

În plus, alături de suspecții din domeniul finanțelor, politicilor și militarilor înalte, „societățile secrete” istorice , în episoadele viitoare vă voi prezenta mai multe aspecte ale unor cercetători deosebit de interesanți, cât și ale unor teoreticieni (nedrept numiți) „ai conspirației” ce au identificat câte ceva despre locurile importante ale tradițiilor ascunse care dispun de „puterea necunoscută” a Illuminatilor.

 

Sursa foto : Kickstarter,Vox,Pinterest,Celluloid Wicker Man,Antena 3,Descopera.Getty Images,Wikipedia,SearchNewsGlobal – WordPress.com,www.illuminatiofficial.org

 

Acest material a fost conceput si oferit de catre Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-sef al platformei online independente Criteriul Național

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here