Connect with us

Actualitate

Despre Illuminati – Primul episod

Mihai Daniel

Publicat

pe

 

Motto „În politică, nimic nu se petrece la întâmplare.Iar dacă se petrece, poți să fii sigur că a fost plănuit să fie așa!” Franklin Delano Roosevelt

AVERTISMENT

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor.

Istoria tinde să susțină viziunea conspirativă. Iar, în acest moment caracteristic postmodernității, unul în care zburdă cu o nonșalanță debordantă toate post-adevarurile, se impune o regrupare,o reanalizare a fenomenului. De aceea,ideal nu trebuie să privim la evenimentele mondiale și naționale fără a le situa într-un context mult mai larg decât cel care ni se oferă.Toate au o explicație și tiparul măreț al Universului este dat de Dumnezeu.Dar, din moment ce există și cealaltă tabără, pentru a le desluși sau a le vedea clar, departe de vechile atitudini antisemite și xenofobe, atât de dăunătoare se cuvine să respectăm și să delimităm și diseminăm informațiile. De altfel, cu atâtea semne pe deplin revelatoare cu și despre activitatea acestor malefici, omenirea tinde să se separe-în cei pasivi și în cei activi, care în continuare își doresc a cunoaște, fără perdea despre cei care se afla „la comandă”, în umbră. De aceea se explică și se motivează gustul pentru conspirație, pentru demascare și mai ales pentru a preveni ceea ce Illuminati ne-au pregătit, mai devreme decât am fi anticipat. Un număr din ce în ce mai mare de oameni consideră, pe deplin îndreptățit că istoria omenirii nu este mai mult decât o serie de conspirații, de trădări și evenimente mai puțin glorioase sau importante.

Accidentele apar mereu, avioanele și mașinile se prăbușesc, navele se scufundă iar victimele cad ușor de la înălțime, sau chiar de pe orice fel de scară, la propriu și la figurat.Dar, dacă o acțiune nu poate fi atribuită unui accident sau unui act divin, atunci , mai mult ca sigur avem de a face cu cineva sau ceva care a planificat, a lucrat pentru acest obiectiv.Cu alte cuvinte, noțiuni precum „cabală”,”conspirație” „ocultă” au devenit oarecum comune,familiare iar politicile extrem de greșite, guvernarea represivă, războiul inutil dublat de incompetența admnistrativă au găsit ecou ìn aceste ”mâini nevăzute” antibiserică, antimonarhiste si care acționează la nivel transnațional.

Când vine vorba de cabale care se presupun că au controlul total al omenirii, Illuminati ar trebui să fie în fruntea listei. Oricum, nenumărați teoreticieni ai conspirației pot părea ridicoli, absurzi și retrograzi pentru „gustul vulgului”,unul deosebit de lax și fără de nicio pretenție.  Cu toate acestea, trebuie să constatăm și un alt aspect ce vine ca un veritabil bumerang ce dă un impuls și contrabalansează. De pildă, o pagină a lui Illuminati de pe rețeaua socială Facebook are 3,4 milioane de like-uri, în timp ce „super-starul” Madonna scrie si compune melodii despre grup și canale YouTube care apelează aproape oricui zonei Illuminati cu aproape 400.000 de abonați.

Pentru a rezolva adevărul despre Illuminați, am consultat o varietate de surse, de experți pe această temă, documentându-mă în acest sens.

Este oare cea mai puternică organizație și de altfel cea mai bine păzită, care controlează în secret întreaga lume postmodernă? Ironic, putem spune că ei așa se cred, din moment ce probabil conduc lumea în timp ce poartă mantale, învârt pendulul și se roagă…Marelui Arhitect.

Nu trebuie să cădem pradă acestei înșelări, deoarece tot ei au făcut acest lucru în principal prin infiltrarea mass-mediei și prin nedoritul fenomen de spălare a creierului pentru cele șapte miliarde și ceva din prezent… Ar putea să meargă chiar mai departe,  la nivelul următor, dar momentan ei se chinuie să convingă lumea, asemenea stăpânului căruia i se închină că nici nu există!

Se pare că, dacă respingem această tentativă deloc reușită a lor, noi putem crește și totodată putem accede din acest loc și timp la setul de informații care, inevitabil s-au putut scurge. De aceea, vă asigur că nu îi voi promova, în sensul clasic al cuvântului, ci atât timp cât voi avea disponibilitate și entuziasm, le voi arăta adevărata fațadă.

Alternativ, ei fac obiectul uneia dintre cele mai persistente teorii ale conspirației din lume. Persistente pentru că, de exemplu, spre deosebire de teoriile conspirației din 1969 legate de asasinarea presedintelui John F Kennedy și momentul tragic al zilei de 11 Septembrie 2001, ei nu se limitează în privința spațiului și a timpului. De fapt „iubitorii de Illuminati ” au acea fermă credință că ceva tot se ridică din acest mult promovat și ținut cu strictețe  mister, iar ceea ce s-a întâmplat va fi în cele din urmă deconspirat.

Ce poate fi mai misterios decât acest termen? De fapt, ei, acești „aleși” Îl substituie pe Creator și …divinitatea de închinare llluminati este „steaua Răsăritului”, Lucifer prin multe nume în multe deghizări care au permis transmiterea acestei fatalități. Un astfel de nume și deghizare este „Jahbuhlun„. În căutarea lui închinarea lor față de acest zeu fals Jahbuhlun, au inventat multe ritualuri în care folosesc semne de mână „ascunse”. În toate cele 33 de grade de scoțian Ritmul Masoneriei și în ritualurile Ritului York, Ordinul Skull and Bones (Craniului și Oaselor), Ordo Templi Orientis, Marea Lojă Orientală din Franța, Marea Lojă a Ierusalimul și mai departe dar și în aproape toate societățile și ordinele secrete, mâinile și strângerea mâinilor este proeminentă. În Enciclopedia Masonică putem citim: „Este importantă mâna în Francmasonerie … în scopul acordării și primirii modurilor de recunoaștere…”

Da, ei sunt practic peste tot. Au nenumărate șabloane și se deghizează.Cu toate acestea, ei apar constant în societate, la televizor, au înglobate pagini întregi prin reviste și se bucură de o  publicitate puternică, pe deplin favorabilă.Sunt printre noi și se cred și se simt ca fiind „onorabili”. Uneori sunt subtili sau subliminali, alteori direcți, provocatori și au rolul de a ne înclina să credem despre ei cu puterea minții că sunt atoateștiutori sau ar conduce orice în vigoare. Sunt mereu în acel mister, plini de simboluri ciudate, semne, farmece, talismane și chiar simplul gest al strângerii de mână se programează și (chiar dacă pare ciudat) vor să ne controleze pe noi și mințile noastre.

Henry Makow, inventator și eseist, știe că ele sunt componentele cheie ale unei conspirații satanice cu care ne confruntăm acum cu forța maximă a răului. „Această conspirație satanică „, avertizează Makow,” reușește doar pentru că oamenii nu pot crede ceva atât de colosal și monstruos că există de fapt. „Lumea este un veritabil concurs pentru sufletele noastre. Persoanele care împing produsele, violența și sexul nu funcționează în mod aleatoriu, indiferent de ce anume s-ar vinde. ” Ei au simboluri masonice în logo-urile lor. ”Jucătorii” de top urmează un scenariu ocult menit să ne înrobească trupul și sufletul. Construiesc o închisoare gigantică bazată pe propriul iad mental. Aceasta este Ordinul Lumii Noi, iar noi părem a fi doar cu statutul de deținuți.Este, de fapt, „îndoctrinare satanică”, așa cum foarte bine subliniază Makow, și toți suntem încuiați în sala de clasă a acestei închisorii, deoarece această otravă mentală din iad este transmisă nouă, șapte zile pe săptămână.

Relația dintre ezoterism și teoria conspirației ia multe forme. Cu toate acestea, literatura de specialitate s-a concentrat în principal pe teoriile conspirației despre societățile secrete. Acest lucru este de la sine înțeles. Învățând, omenirea a cunoscut prin literatura de specialitate câte ceva din vasta cultură a conspirației. 

Cu toate acestea, se poate afirma adesea că omenirea a cam fost lovită de proeminența dată societăților esoterice în aceste versiuni alternative ale istoriei. Multe site-uri ale teoriei conspirației plătesc o cantitate enormă de atenție grupurilor „oculte”, unele imaginare, altele bine cunoscute. Se pare că societățile mici și neputincioase precum Ordo Templi Orientis pot fi prezentate drept invenții, cumva la polul opus. Societățile defuncte care au rezistat timp îndelungat în funcție de istoriografia academică pot fi prezentate drept forțe motrice în asa-zisa istorie, exemplul cel mai popular fiind societatea secretă bavareză Illuminati.

Circulă o multitudine de teorii despre care unele au devenit mai expansive, de la interzicerea ordinului din anii 1780. Aceste teorii sunt adesea văzute ca fiind expresii ciudate ale revoltei fundamentaliste împotriva expresiilor deloc ortodoxe și în mare parte necunoscute ale religiei. Cu toate acestea, ele pot fi legate de curentul unor „credințe” mai mult decât fundamentaliste care sunt oarecum parte integranta în unele areale.

Există două fațete ale Illuminatilor din punct de vedere istoric: ritualurile lor ciudate și idealurile lor. Iluminații au făcut o mulțime de lucruri neobișnuite. Au folosit simboluri (cum ar fi bufnița), au adoptat pseudonimele pentru a evita identificarea și au avut ierarhii complicate precum Novice, Minerval și Illuminated Minerval care au împărțit astfel rândurile. La începuturi, se spune că membrii Illuminati nu aveau încredere în nimeni de până în vârstă de 30 de ani, ”pentru că erau prea stabili în căile lor. ”Alte rapoarte de ritualuri sunt mai greu de confirmat, dar știm că membrii au fost destul de paranoici și au folosit un protocol asemănător spionilor pentru a-și păstra secretele. Dar, în timp ce urmăreau aceste ritualuri bizare, ei promovau și o viziune asupra lumii care reflectă idealurile iluminismului precum gândirea rațională și regula de sine. Anti-clericali și anti-regaliști, Illuminații erau mai apropiați de revoluționari decât de conducătorii lumii, deoarece aceștia căutau să se infiltreze și să le facă rău instituțiilor puternice, cum ar fi monarhia.

Chiar imediat după terminarea  Revoluției Franceze au circulat multe  versiuni conspirative ale istoriei și ale societăților de acest fel.Nu putem decât să ne imaginăm cum anume au reușit să se mențină și să prolifereze printr-o multitudine de procedee. În astfel de cazuri, teama și indignarea au tot reușit sa atingă nivelul de panică morală. Aceste ocazii de acțiune colectivă au „încorporat” anumite teorii pentru o perioadă limitată de timp și au provocat interesul public și academic în demascarea Illuminati , cu teoriile conspirației despre societățile esoterice. De aceea știm atât de mult, relativ vorbind, despre ei.

Adepții teoriei conspirației au întâmpinat nenumarate dificultăți în unirea acestui punct de vedere. Se pare că numele de Illuminati a reprezentat și încă semnifică lucruri diferite pentru oameni la fel de variați.Indiferent de poziția pe care o ocupă,majoritatea este de acord că Illuminati cât și cei care urmează această doctrină a lor au încercat să obțină un anumit control asupra celorlalți oameni, precum și asupra instituțiilor religioase și politice ale vremurilor lor.Această dorință nestăpânită de a-i controla pe ceilalți nu se manifestă doar la Ordinul Illuminatilor Bavarezi.De-a lungul istoriei au existat multe personaje nefaste, pe deplin malefice- de la dictatori precum Adolf Hitler sau I.V.Stalin, până la conducători politici și corporatiștii zilelor noastre- care au urmat principiile iluminismului, doctrina fondatoare a Illuminati.

Conform acesteia, numai ei au reușit să conceapă o iluminare personală, ce nu este accesibilă restului omenirii.Această „teologie” include dorința de a-i controla pe ceilalți, de a acționa în secret și apeleaza adesea la ideea ca „scopul scuză mijloacele.”Astfel, umbra Illuminati s-a întins până la evenimentele din actualitate,de aceea orice referire la aceștia trebuie să fie diferențiată de vechea organizație bavareză, în sensul că aceasta s-a modelat și s-a organizat în funcție de perioadă si context.

Istoricii au tendința să creadă că Illuminați au avut parte doar de trecerea de la un succes la altul, în cel mai bun caz , cu scopul în a deveni influenți. Deși pare utopic, desigur, existau și cei care aveau impresia ca Illuminati au preluat cu succes lumea – și încă o controlează astăzi. Ei sunt doar un grup  ce se crede atotputernic, dar care domină lumea din mai multe puncte de vedere.Este, de asemenea, dificil să explicăm acest succesul al Illuminatilor de cel al francmasonilor, pe care ei l-au infiltrat și astfel s-au amestecat. Este la fel de greu să aflăm ce influență au avut de fapt Iluminatii, spre deosebire de importanța pe care o cred oamenii în prezent. Știm că Illuminații aveau câțiva membri influenți – împreună cu mulți conducători și alți lideri puternici, dar astăzi, unele surse cred că scriitorul Johann Goethe a fost membru al grupului (deși alte surse contestă această afirmație). Într-un fel, influența Illuminati depinde de ceea ce credem despre ei. Dacă acceptăm că idealurile lor revoluționare s-au răspândit în alte grupuri, cum ar fi iacobinii Revoluției Franceze, atunci ei au avut succes. Dacă credem că aceste idei ar fi prosperat indiferent, atunci au fost în principal …numai o curiozitate istorică.

 

Cu toate acestea,Istoria lumii a încercat să-i elimine.Dar ei nu fost șterși ,deoarece au încercat să se revigoreze de-a lungul anilor, dar aceasta a fost mai degraba o schemă de a avea influența necesară, vitală de a…realiza bani. În 1785, Ducele de Bavaria Karl Theodor a interzis societăți secrete, inclusiv Illuminati, și a instituit pedepse grave pentru oricine care s-ar mai fi alăturat acestora. Cele mai multe dintre secretele grupului au fost dezvăluite sau publicate și, dacă credeți ca majoritatea istoricilor, Illuminati au dispărut.Numai o perioada, deoarece din momentul dizolvării, însă, mitul s-a extins. Așa cum este descris în enciclopedia Teoria conspirației din istoria americană, documentele găsite în casele unor membri de rang înalt ai Illuminati precum Xavier von Zwack au confirmat unele dintre cele mai negre teorii Illuminati, cum ar fi visele lor de dominație mondială și comportament cultic ,chiar dacă aceste documente nu exagereaza adevarul despre acest grup malefic.

Aproape imediat după dizolvarea Illuminaților, au apărut teorii ale conspirației despre acest grup. Cele mai cunoscute teorii despre conspirație au fost scrise de fizicianul John Robison în 1797, care îl acuza pe ”iluminați” de infiltrarea francmasonilor, iar Abbe Augustin Barruel, a cărui istorie a Iacobinilor din 1797 promova teoria că societățile secrete, inclusiv Illuminati, se aflau în spatele Revoluției Franceze. Istoricii au tendința să vadă aceste lucruri ca fiind primele într-o lungă linie de teorii conspirative (deși, din nou, pentru cei care cred că Illuminati conduc lumea astăzi, aceasta este dovada, fără îndoială, a puterii grupului).

Mai târziu, unii dintre părinții fondatori americani au reușit să se intereseze de Illuminati în Statele Unite. În 1798, George Washington a scris o scrisoare adresată amenințării Illuminati.El credea că a fost evitat, dar menționarea lui a contribuit la susținerea mitului. În panica cauzată de cărțile și predici anti-Illuminați, Thomas Jefferson a fost acuzat (fără îndoială) de a fi membru al grupului. Deși aceste panicări devreme ale Illuminati au izbucnit, au dat grupului o patină de legitimitate care, ulterior, ar contribui la realizarea unei conspirații de o veacuri mai lungă, pare mai plauzibilă.

Au existat nenumărate personalități, de renume mondial care au vorbit despre conspirații.Trebuie să ne aducem aminte de anul 1856, atunci cand premierul britanic Benjanim Disraeli a afirmat în fața Camerei Comunelor : ” Este inutil să se nege, pentru că este imposibil să se ascundă, faptul a o mare parte a Europei-întreaga Italie și întreaga Franță, dar și o mare parte a Germaniei (pe atunci fragmentată), ca să nu mai vorbim de alte țări- este acoperită de o rețea a unor societăți secrete…

Dar care sunt obiectivele lor? Ei nu încearcă decât sa le ascundă. Nu-și doresc guvernarea constituțională…vor săschimbe dreptul de posesiune, să-i elimine pe actualii proprietari ai terenurilor și să pună capăt instituțiilor ecleziastice.(…)”.

Evenimentele lumii nu au loc întâmplător. Ele sunt făcute să se întâmple, fie că este vorba despre problemele naționale sau despre comerț. De aceea majoritatea sunt organizate și gestionate de către cei care țin sforile în mâinile lor.Illuminati au început ca o societate secretă, sub conducerea preoților iezuiți.Mai târziu, un consiliu format din cinci bărbați, câte unul pentru fiecare dintre punctele de pe pentagramă a format ceea ce s-a numit pompos „Vizionarii antici și iluminați din Bavaria”.După cum bine intuiți sau chiar v-ați format părerea, ei erau francmasoni luciferieni aparținând ordinelor superioare, adânciți în misticism și în studiul disciplinelor mentale orientale, cu scopul declarat de a-și dezvolta la maxim „superputerile mintți”.

Presupusul lor plan și scop era și continuă să fie  dominația mondială pentru „stăpânitorul acestei lumi”-care este Lucifer, îngerul căzut.Nu mai încape niciun fel de îndoială atunci când se afirmă ca Illuminati ar fi principala forță motivațională prin care se impune globalizarea guvernării, o religie mondială unică precum și un control centralizat al sistemelor economice mondiale precum Organizația Națiunilor Unite, Banca Mondială, Fondul Monetar Internațional , Banca Mondială și Curtea Penală Internațională- autentice tentacule ale Illuminati.

Ei sunt forța motrice din spatele spălării pe creier a maselor inconștiente de oameni,al controlului mental ostentativ, a manipulării credințelor, a scăderii calității informațiilor științifice din societate de dragul accesibilității și popularității. De asemenea ei sunt vinovați și pentru alte crime precum otrăvurile chimice ale alimentelor, ale apei și aerului, prin răspândirea de substanțe cancerigene cunoscute la nivel global-„chemtrails”, aspartam, fluorura de sodiu, melamină etc.

Fapt revoltător și îngrijorător este că Illuminati dețin controlul aproape total asupra mass-mediei din lumea actuală, din epoca postmodernă.De asemenea exercită presiuni asupra tuturor seturilor de informații, asupra tuturor banilor, alimentelor cât și asupra majorității forțelor militare ale lumii.Mijloacele de putere prin care acționează Illuminati sunt marile bănci și acest proces de manipulare al tuturor banilor și bogăției planetei îl dețin și-l exercită negreșit.Ei creează inflații, recesiuni, crize economice și manipulează piețele mondiale, susținând anumiți lideri și anumite lovituri de stat, subminându-i pe alții, pentru a-și atinge obiectivele globale. De altfel,scopurile din spatele conspirației Illuminati sunt acelea de a crea și apoi de a gestiona crizele, care vor convinge în cele din urmă masele că globalismul, cu al său control economic centralizat coroborat cu o religie unică reprezinta soluția „necesara” pentru problemele lumii.

Aceasta structură este cunoscută sub numele de Noua Ordine Mondială, condusă din umbră de către acești malefici.Există nenumărate profeții apocaliptice în Biblie, care sunt interpretate de majoritatea că indică de fapt guvernarea mondială, sistemul monetar mondial și religia unica de la sfârșitul veacurilor.Multi exegeți și interpreți ai profețiilor biblice văd aceasta „New World Order” ca fiind total controlata de Antihristul, falsul Mesia.Cu toate acestea, toți cei care cred în Hristos ar trebui să-și amintească acest lucru-Dumnezeu este Cel care a permis existența tuturor acestor dezvoltări și „evoluții” a evenimentelor, iar ele nu sunt în afara planului Sau final, deoarece Dumnezeu deține controlul si nu..Illuminati.

De aceea, pe deplin revelatoare este apetența pentru informație, despre ritul Illuminati. Aceștia suscită interes deoarece au deturnat lumea și tot ei sunt cei care se aruncă adânc în grăbirea sfârșitului planetei .De alminteri originile acestui cabale, expunând ”mâinile ascunse” care au influențat istoria, scotând în relief acțiunile sale tulburi și avertizând asupra puterii sale insidioase trebuie făcute cunoscut și public, deoarece este bine că informația reală, adevărată să circule.

Examinând dovezile, nu putem să nu avem dubii, iar istoricul legăturilor cunoscute și ascunse chiar de către experții în consultanță până chiar la cei care îl resping pe Illuminați ca pe un grup de scurtă durată au o consecință mică pentru scepticii care îndrăznesc să pună la îndoială conturile și declarațiile oficiale date de Sistem. De altfel, una dintre explicațiile guvernului, speculațiile sălbatice și încercările de reducere a gânditorilor critici pentru a spune adevărata poveste a acestei societăți secrete sunt arhicunoscute.

Bogăția, puterea și intriga se reunesc în această istorie exhaustivă, iar istoria originii  grupului ca ”vizionari antici” și ”iluminati” din Bavaria sunt revelate de simbolurie Illuminati  cum ar fi ochiul și piramida. Mai departe protocoalele sau procedurile pentru uzurparea guvernelor naționale și câștigarea dominației  mondiale, precum și simbolismul Illuminati găsit în logo-urile internaționale de astăzi, în cultura pop și multe altele reprezintă alte chei de înțelegere a fenomenului.

Ca fapt divers, in SUA Ordinul a fot adus din Germania la Academia Yale în anul 1832.Dar este oare posibil ca ordinul secret precum Skull and Bones (Oase și Cranii) să fie o interpretare, o prelungire , o încarnare modernă a Ordinului Illuminatilor Bavarezi, a cărui influență s-a extins până în clipa prezentă.Nu este nimic deranjant în a arăta atât punctul de plecare cât și ramificațiile acestui ordin. De aceea, pentru o aproximare vizuală a acestor tenebroase rituri, chiar în industria filmului există anumite producții care au încercat să ridice vălul asupra acestor mistere.Unul dintre acestea este controveratul film Eyes Wide Shut (Cu ochii larg închiși) al regizorului Stanley Kubrick.

Înregistrarea,coloana sonora a fost făcută într-o biserică ortodoxă din Baia Mare, apoi cei care s-au ocupat de film au derulat-o invers.Producătorul filmului, evreul Stanley Kubrick, a murit de atac de cord la patru zile după terminarea sa.Nu cred deloc că a fost o coincidență nici alegerea protagoniștilor, a actorilor Nicole Kidman și Tom Cruise, ultimul fiind pentru mult timp un important  ambasador al Bisericii Scientologice. Despre aceasta s-a scris mult, amintesc aici doar faptul că în 2008 reprezentanţii Bisericii Scientologice au luat legătura cu Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, cu care au avut o scurtă întrevedere.

Expoziţia e o idee foarte bună, care, sunt sigur, va fi apreciată de populaţia oraşului“, le-a transmis Mitropolitul Banatului reprezentanţilor acesteia.

Deosebit de interesant e faptul ca acesta a fost ultimul său film, din moment ce Kubrick a trecut la cele veșnice în anul 1999, înainte de premiera filmului, fiind filmat in Mentmore Towers, o clădire construită în afara Londrei între anii 1852 și 1854, fiind una dintre reședințele de vara ale baronului Mayer de Rotschild. Multi cred că imaginile ritualurilor sunt reflexii ale sentimentelor reale în cadrul Ordinului Illuminati din zilele noastre. O altă mențiune interesantă este tocmai „muzica” din fundalul ritualului ce apare și acompaniază filmul, ce este, după cum am amintit  un fragment dintr-o liturghie românească, redată invers.

Pelicula ar putea însă fi înţeleasă mai bine dacă ar fi pusă în ecuaţie cu ansamblul operei cinematografice a lui Stanley Kubrick, una dintre cele mai unitare şi coerente din istoria filmului, deşi diversitatea, de genuri mai ales, este halucinantă. Dacă am încerca să găsim un numitor comun al acestor pelicule, am vedea că, întotdeauna în filmele sale, regizorul prezintă fiinţe umane depăşite de propriile creaţii tehnologice sau mentale care le scapă de sub control, lansînd un sumbru avertisment la adresa faptului că forţele care îl duc pe om spre pieire sunt de fapt parte a propriei structuri , de fapt o avertizare inutilă din acest motiv.

Dacă introducem cuvântul „Illuminati” într-un motor de căutare pe internet, vom sfârși prin a avea un amalgam aproape imposibil de informații, unele mult prea contradictorii pentru a fi utile.Iar aceste lucuri sunt certificate si de specialiști, de oameni pasionați de acest subiect precum scriitorul britanic William H.McIlhany, care a realizat cercetări minuțioase atât la Ingolstadt cât și la Muzeul Britanic.

Dar nu este singurul…Încă din anul 1922, John F.Hylan, primarul orașului New York a afirmat :” Adevărata amenințare împotriva republicii este guvernul invizibil care, aidoma unei caracatițe uriașe, își întinde puterea murdară și  mârșavă peste orașul, statul și națiunea noastră…La conducerea acestei caracatițe sunt interesele Rockefeller- Standard Oil și ale unui mic grup de bănci puternic denumite, în general, bancherii internaționali care conduc practic guvernul american, folosindu-l pentru propriile scopuri egoiste.”

Atunci când se analizează teoria conspirației în și dinspre grupurile și discursurile esoterice, întrebările legate de istorie, cunoaștere și agenții sunt intersectate. Privind acum retospectiv, în ultima sută de ani meritele vizualizării teoriei conspirației ca discurs esoteric au fost imediat date uitării, iar opinia publica s-a concentrat mai întâi pe aspecte nesemnificative care se leaga de ”istorie și cunoaștere”

În încheierea acestui prim episod, voi lua în considerare relația dintre cunoaștere și informație. Subiectele rămân interconectate, deoarece pentru a realiza libertatea, teoriile conspirației mențin interesul și cunoștințele la un nivel și nu au atributul de a fi ascunse.Iar ceea ce se vehiculează  despre secretele și puterea acestor malefici trebuie atent judecat, deoarece conjunctura și Adevărul este Unul Singur și nu este negociabil.

De aceea, tocmai dezvăluirea conspirației tinde să aibă forma unei narațiuni istorice. Conținutul polemic și forma narativă servesc teoriile conspirației în funcția lor de mitologii ale răului care dezvăluie cunoștințe secrete despre originile și natura răului, care se încadrează în umanitate și în natură. Aceasta se referă în special la teoriile mai complexe și mai largi despre marile conspirații, sistemice (până inclusiv la cele cosmice).

Istoria necontrafăcuta dă sens și formă revelațiilor despre forțele ascunse din jurul nostru, despre modul în care au modelat evenimentele trecute și actuale și unde ne conduc. Pentru a-și îndeplini rolul de apocalipsă a rădăcinilor răului și a modului în care planul său se desfășoară, trebuie cunoscute toate mecanismele acestor Illuminati, chiar daca și ei „servesc” false modele și promovează nenumărate pseudo-motive generatoare de fantasmagorice teorii ale conspirației, cu scopul de a destabiliza si de a decredibiliza pe cei care lucrează asiduu și cercetează  fenomenul.

Acțiunile colective și integrarea au fost mai puțin proeminente în ultimele decade, dar într-un viitor acest fenomen corespunzător mai puțin cercetat va cunoaște o împlinire.Este prematur și neprincipial să nominalizez ceea ce s-ar petrece în viitor, dar tocmai datorită „istoricului” putem intui și anticipa varietăți de credință în teoria conspirației în mișcările ezoterice și folosirea acestora. Dar dacă „ezoterismul” este construcția unei „povestiri de mare varietate”  ar trebui să considerăm că tocmai construcția polemică a acesteia ar putea fi reciprocă. Respingerea lor obișnuită de către curentul mainstream poate conduce pe cei definiți ca fiind „Alții” la anumite confuzii regretabile.De aceea, pentru a-și defini legăturile reciproce și „a face lumină” am eliminat ceea ce falșii propagandiști, sau predicatorii lor istorici au tot construit în mod emoțional, pentru a ascunde și a (se) ține secret.

Fără a concluziona și astfel a menține deschis acest interes, atunci când voi publica viitoarele conținuturi, veți avea plăcerea de a suprapune sau de a găsi și ecouri mai puțin cunocute.Vă promit că vom reuși să identificam cu mai largă vizibilitate atât ideile cât și acțiunile, într-o sferă mai mult apropiată de sensul sociologic al „societăților secrete” . Nu voi ascunde niciun fel de amănunt sau interes, dar, din motive lesne de înțeles și de altfel care cu adevărat respectă deontologia și valorile mele etice și profesionale, bibliografia sau sursele nu le voi menționa pentru o vreme . Dacă în jurul unor anumite idei care circulă în, de la și pentru o masă largă „alternativă” sunt nevoit sa ascund acestea, pe parcursul (sper) a mai multor materiale original concepute o sa le citez. Oricum, pe durata lunga a acestui serial , vă voi „plimba” și explica cu ajutorul elementelor și mijloacelor existente .Vă asigur că tot acest parcurs, într-un domeniu mult prea puțin prețuit și cunoscut vă vor reconforta iar „rezervorul” de idei, credințe, practici și simboluri sincronizat cu vastele cunoștințe venite dintr-un spectru larg de surse vă va dinamiza.

Mark A. Fenster, profesor de drept la Universitatea din Florida și autor al teoriilor conspirației denumea secretul și puterea în cultura americană, ca un fel de rezumat dat de recursul pe termen lung al grupului. „Este absurd pe chipul său că aveți acest grup sacru care are mai mult de 300 de ani și continuați să vedeți argumente despre relevanța sa astăzi”, a spus recent domnia sa adăugand ca „faptul că discuția este în viață este uimitoare.”

În plus, alături de suspecții din domeniul finanțelor, politicilor și militarilor înalte, „societățile secrete” istorice , în episoadele viitoare vă voi prezenta mai multe aspecte ale unor cercetători deosebit de interesanți, cât și ale unor teoreticieni (nedrept numiți) „ai conspirației” ce au identificat câte ceva despre locurile importante ale tradițiilor ascunse care dispun de „puterea necunoscută” a Illuminatilor.

 

Sursa foto : Kickstarter,Vox,Pinterest,Celluloid Wicker Man,Antena 3,Descopera.Getty Images,Wikipedia,SearchNewsGlobal – WordPress.com,www.illuminatiofficial.org

 

Acest material a fost conceput si oferit de catre Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-sef al platformei online independente Criteriul Național

 

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Comunicat de presă/UNPR

Publicat

pe

18.05.2019

Președintele UNPR Gabriel Oprea a făcut, alături de unii dintre candidații la alegerile europarlamentare, un tur al organizațiilor partidului din regiunea Muntenia în perioada 17-18 mai 2019. Astfel, conducerea Uniunii a participat vineri, 17 mai, la ședințe de lucru cu lideri și membri ai organizațiilor județene ale partidului din Argeș, Prahova și Dâmbovița, iar sâmbătă, cu cei din Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

În cadrul întâlnirilor, s-a analizat stadiul reorganizării filialelor teritoriale ale partidului la nivelul structurilor județene și locale și s-a discutat despre activitatea de campanie desfășurată de organizațiile din regiune.

De asemenea, au fost prezentate principalele proiecte ale candidaților pentru Parlamentul European, pornind de la angajamentul acestora de a depune toate eforturile pentru ca identitatea națională a României să fie bine reprezentată în contextul european.

UNPR militează pentru creșterea economică sustenabilă, dezvoltarea socială echitabilă și progresul autentic la nivelul Uniunii Europene. Candidații UNPR vor susține parcursul României pentru aderarea în cel mai scurt timp la zona euro.

Gabriel Oprea a declarat că UNPR va susține, prin măsuri concrete, aderarea urgentă la spațiul Schengen: „România ar trebui să fie astăzi în Schengen! Nu cerșim nimic, cerem să ne fie respectate drepturile câștigate. Este de neacceptat faptul că țara noastră încă așteaptă să facă parte din spațiul de liberă circulație, deși îndeplinește de multă vreme criteriile tehnice necesare. România merită să fie parte a statelor din zona fără frontiere. Românii trebuie să fie tratați ca cetățeni egali, nu ca cetățeni de rangul doi. Și tocmai pentru că îndeplinim toate criteriile, nu ar trebui să fim tratați diferit”.

Liderul Uniunii a subliniat faptul că atitudinea celor care se opun și care tratează astfel România, este strict politică, dar politica statelor nu trebuie aplicată subiectiv, nu trebuie să ducă la nerespectarea regulilor și cu siguranță nu trebuie să afecteze în niciun fel alte țări.

Cred că acest mod de a trata state care și-au făcut temele cu seriozitate, afectează și imaginea Uniunii Europene. Uniunea Europeană nu trebuie să funcționeze cu două viteze și nu trebuie să existe standarde duble pentru niciunul dintre cetățenii săi”, a precizat Gabriel Oprea.

Anghel Iordănescu le-a transmis celor prezenți la întâlniri un mesaj de mobilizare: “UNPR este un partid al tuturor, un proiect născut din dragoste de țară. Am crezut și cred în acest proiect. În politică, la fel ca în sport, dacă nu te implici, dacă nu te organizezi, nu te mobilizezi și nu muncești, nu realizezi nimic. UNPR a avut succes și va mai avea succes. Îi îndemn pe toți colegii din organizațiile partidului să strângă rândurile și să-și facă datoria, în echipă, așa cum facem și noi, candidații la Parlamentul European. Vom reprezenta țara așa cum am reprezentat-o ca sportivi și ne vom bate pentru România și pentru interesele sale”.

Biroul de presă

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Cum te poate ajuta o agentie de marketing Timisoara in promovarea afacerii?

Andreea M

Publicat

pe

Cum te poate ajuta o agentie de marketing Timisoara in promovarea afacerii?

 

Ca urmare a modificarilor metodelor de comert si de marketing, comportamentul si asteptarilor consumatorilor s-au modificat de asemenea. Prin urmare, nu mai este suficient doar sa iti promovezi afacerea prin reclame si bannere, ci ai nevoie de promovare online.

 

Daca vrei sa castigi increderea si atentia unui numar cat mai mare de cititori si potentiali clienti este recomandat sa apelezi la serviciile oferite de o agentie de marketing Timisoara in tot ceea ce inseamna marketing digital. Exista mai multe aspecte in care o astfel de agentie de marketing Timisoara te poate ajuta pentru o promovare online mai eficienta.

 

Cu ajutorul oferit de specialistii care lucreaza pentru o agentie de marketing Timisoara afacerea ta va beneficia de mai multa vizibilitate, de un numar mai mare de accesari a site-ului tau si implicit de cresterea numarului de clienti. Iar toate acestea vor veni ca urmare a folosirii tehnicilor de optimizare SEO pentru materialele de promovare online a afacerii tale.

Termenul de optimizare SEO se refera la redactarea materialelor publicate in mediul online pe baza unor cuvinte cheie relevante, la crearea unui continut unic si informativ, dar si la inserarea de link-uri catre site-ul afacerii tale in cadrul continutului respectiv.

 

Scopul acestor tehnici de optimizare SEO este de a plasa materialele de promovare pentru afacerea ta pe primele pagini in randul motoarelor de cautare de pe Internet si implicit cresterea numarului de clienti.

 

Unul dintre serviciile oferite de o agentie de marketing Timisoara se refera la campanii de advertoariale. Aceste materiale sunt redactate sub forma unor editoriale avand scop de a promova afacerea ta, dar continutul este prezentat sub forma unor informatii utile pentru cititori si produsele sau serviciile vor fi promovate ca si solutii la diferitele nevoi ale clientilor.

 

Prin urmare, gasind utilitate in respectivele materiale de promovare online, cititorii iti vor accesa site-ul plasat pe diversele link-uri si sansele de a deveni clienti cresc considerabil. Toate aceste materiale de marketing digital sunt redactate pe baza tehnicilor de optimizare SEO.

 

Mai mult decat atat, cei care lucreaza pentru o astfel de agentie de marketing Timisoara vor publica materialele de marketing digital pentru afacerea ta pe site-uri cu o foarte buna reputatie si cu un trafic important de vizitatori, crescand astfel sansele afacerii tale de a deveni cunoscuta in mediul online si nu numai.

 

Acum ca ai descoperit care sunt beneficiile de a colabora cu experti in optimizare SEO Timisoara , mentenanta site lunara si marketing digital nu iti ramane decat sa lasi pe seama specialistilor promovarea afacerii tale in mediul online.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Despre Illuminati- Episodul al Şaptesprezecelea

Mihai Daniel

Publicat

pe

Motto  „Cine iubeşte banii nu se va sătura de bani, iar cel ce iubeşte bogăţia nu va avea parte de rodul ei. Şi aceasta este deşertăciune! Când se înmulţesc averile, sporesc şi cei ce le mănâncă şi ce folos are stăpânul lor că numai le vede?(Ecclesiastul, Capitolul 5, versetele 9-10)

Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc niciunei interpretări, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al şaptesprezecelea episod al serialului lansat intitulat –”Despre Illuminati”. Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate sunt aspecte definite și tratate, cu lux de amănunte care întregește imaginea globală despre acest subiect.

”Magia” Revoluției

Secolul al XX-lea a văzut Europa – epicentrul a două Războaie Mondiale în succesiune rapidă – căzută în catastrofă. De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, am trăit într-o epocă ridicolă și falsă în care toate valorile au fost erodate. Suntem scufundați în nihilism. Materialiștii științifici, înalții preoți ai modernității, sunt ateiști nihilişti. Avem o cultură a consumatorilor care adăpostește obiecte și celebrități, idolii din alamă ai crezului capitalismului. Avraamismul s-a împărțit în două. Cei mai mulți avraamiști trăiesc vieți ipocrite de mângâiere și egoism, divorțaţi de valorile spirituale, în timp ce o minoritate a ales fanatismul fundamentalist. Şi „religia” contemporană a rețelelor sociale – cyber fakery din Facebook și Twitter – este lipsită de orice conținut intelectual și spiritual. Nivelată în jos, majoritatea oamenilor nu crede în nimic.
 Lumea nu a fost niciodată mai nihilistă și astfel, este pusă pe marginea unei prăpăstii. Dacă nu apar noi valori, nebunia, haosul și uciderea pe scară largă vor coborî Armaghedonul asupra rasei umane. Cele două războaie mondiale ale secolului trecut nu vor fi fost nimic în comparaţie cu ce ne aşteaptă. Războaie noi vor izbucni, vom avea parte de încălzirea globală, suprapopularea, diviziunea religioasă, lipsa alimentelor, lipsa apei, poluarea, disparitățile masive în bogăție, conflictele de interese economice dintre Occident și Orient, chiar și tineri versus bătrâni, pe măsură ce îmbătrânirea populației consumă din ce în ce mai multe resurse,negându-le astfel tinerilor. Se estimează că populația lumii ar putea fi de cel puțin 9 miliarde până în 2050. Problemele pe care le avem acum vor fi enorm de mari.
Reevaluează toate valorile – înainte de a fi prea târziu. Fereastra de oportunitate este scurtă. Dacă nu construim o lume meritocratică, declanșând geniul și creativitatea ființelor umane pentru a rezolva problemele imense cu care ne confruntăm, vom fi morți și îngropați înainte de sfârșitul acestui secol. RIP umanitate.” The Illuminati Official Site

Am ales intenționat acest fragment consistent din doctrina acestor „binefăcători”, cu scopul de a sublinia interesul și în special viziunea globalizată, obiectivul și viitoarea proiecție a acestei lumi.

Se pot face multe observații perceptive, dar din moment ce, la ora actuală există asemenea organizații pe deplin tenebroase, oculte care acționează cu convingerea, cu scopul declarat de „a salva” omenirea.Mulți așa-ziși ”neutrii” au trecut la faza de a contesta acest lucru iar cei care se opun curentului sau nominalizează ”în mod eronat ” inamici pe Illuminati și Noua Ordine Mondială și așa mai departe sunt priviți ca „nebuni”, desconsiderați, pe nedrept marginalizați.

De fapt, dușmanul acestor ocultiști ar fi „cosmetizarea” unei Vechi Ordini Mondiale – cu alte cuvinte , trecerea în anonimat a unor oameni care au fost la conducere încă de la început. Ei nu au nevoie să schimbe nimic deoarece, din nefericire tocmai lumea post-modernă,  în plin avânt al epocii post-adevărurilor,deja…se dansează pe ritmul lor. Este lucru probat în istorie cum anume s-au petrecut eevenimentele, iar toată pleiada de admiratori, de febrili susținători nu realizează sau nu acceptă ideea conform căreia dinastiile tiranice au jucat pe scena lumii de milenii.
Ultimul lucru pe care îl vor este impunerea cu tot ceea ce înseamnă Noua Ordine Mondială.

De aceea, este corect când se spune că familiile regale, președinții, prim-miniștrii, bancherii, directorii media, oamenii de afaceri de top etc sunt antemergătorii, acei prooroci care vestesc aceasta Nimeni nu poate fi învinuit sau acuzat c-ar greși când, pe baza tuturor probelor, evidențelor îi numește Illuminati.

Numai că, din acest punct ei sunt chiar oamenii care pornesc războiul feroce împotriva inamicului, încercând să-i
stopeze din sugrumarea rasei umane. Trend-ul Illuminati a devenit apropiat tuturor, deoarece se consideră c-ar fi „singura și ultima speranță pentru umanitate.” Propaganda a devenit virală din moment ce „oricine care este împotriva unei Noi Ordini Mondiale este eronat  înghițind minciunile dușmanului –sau este activ în serviciul puterii: Vechea Ordine Mondială.”

Acum, este cazul de a ne aminti cum anume a fost posibil. Cu mii de ani în urmă, cele mai violente evenimente au fost executate de ființe umane care au reprezentat acel insignifiant 1% – elita care a condus prin simplă forță brută. Inițial au avut pretenția de a fi războinici, dar au ajuns să fie cunoscuți apoi ca „regi“, ” împărați”, „cezari” etc

La un moment dat , mai apoi a apărut o nouă elită – elita religioasă. Aceştia erau niște vicleni manipulatori psihologici – înalți preoți, profeți, papi, șamani și guru – care au speriat oamenii cu vorbe despre viața de
apoi, demoni și zei supăraţi, îngeri răzbunători și așa mai departe. Au manipulat atât de bine, de eficient încât elita religioasă a domnit fie în nume propriu, fie mai des ca șefi consilieri ai regilor. Ei erau puterea din spatele tronului.
Elita religioasă a fost și este pe deplin calificată, cu expertiza necesară în compunerea poveștilor. Au fost și sunt genii psihologici care au tot știut ce fel de butoane să apese pentru a transforma oamenii în fanatici și maniaci.

După mai multe multe secole, o nouă elită a apărut … oamenii de afaceri. De la Revoluția Industrială, capitaliștii au condus lumea.În trecut, regii și preoții erau bogați, dar bogăția nu era ceea ce îi definea. În schimb, puterea lor regală sau religioasă era esența lor. De-a lungul timpului, ei au devenit din ce în ce mai dependenți de bancheri și de bogați pentru a-și finanța războaiele, palatele și stilul de viață.

Ca exemplu, treptat, oamenii cu bani ca cei de la General Motors sau Goldman Sachs au preluat de la preoți consilierea regilor şi preşedinţilor. În cele din urmă, banii au devenit mai importanți decât puterea regală și religioasă, iar banii s-au așezat pe tronurile puterii. Mulți dintre ei erau finanțatori tradiționali ai
lumii. Ei au practicat invariabil capitalismul prădător, mai degrabă decât cel productiv, deoarece nu aveau nici o stimă față de națiunile care îi găzduiau și erau foarte fericiţi să vadă că masele suferă (de vreme ce le-au privit ca pe niște antisemiți).

Sistemele politice sunt mult mai ușor de înțeles dacă sunt reduse la elementele fundamentale. Acestea sunt cel mai bine conturate în contextul a ceea ce ele implică pentru șansele tuturor celoralți, care au dreptul la Cursa Vieții în care suntem cu toți angajați.

Voi încheia aici, cu un scurt citat, pe deplin elocvent –„… cultul banilor a fost ridicat la nivel de religie. Poate că este singura religie reală – singura religie reală simțită –care ne este lăsată. Bani sunt ceea ce a fost Dumnezeu.” George Orwell

****************************************************************************************************

Pe finalul acestui episod, vă promit că voi continua „această călătorie” şi astfel interesul pentru subiect va fi dezvoltat. Cu speranţa că toate aceste lucruri nu vor fi trecute cu vederea, desconsiderate, iar prin acest demers jurnalistic coroborat cu aceste cunoștințe mai mult sau mai puțin vechiculate despre secretele, influența și puterea acestor malefici vor fi cunoscute iar dumneavoastră veți fi cei câştigați, vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Sursa foto : Illuminatiam,tappsgames.com,bl.uk

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro