Despre Illuminati- Episodul al Patrulea

0
534

Motto : „Cu gura lui, omul nelegiuit pierde pe aproapele său, dar cei neprihăniţi sunt scăpaţi prin știinţă ” (Pildele sau Proverbele lui Solomon 11 :9)

Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc interpretărilor, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al patrulea episod al serialului recent lansat intitulat –„Despre Illuminati „Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate în primul episod , în al doilea episod , în al treilea episod constituie mai degrabă o promisiune, o autentică decolare, în virtutea dreptului de a scoate la lumină și de a vă oferi fiecăruia dintre dumneavoastră o parte din ceea ce se știe, dar se ține secret.

Ordinul Iluminatilor sau Illuminati este societatea secretă fondată în anul 1776, în Bavaria de Nord. Se estimează că aceasta a fost creată cu scopul de a strânge o comunitate secretă, formată din oameni puternici, pe deplin influenți care urmau să se infiltreze în toate structurile, păturile sociale. De altfel, scopul lor suprem a fost și continuă să fie controlul tuturor oamenilor, sub asa numita Noua Ordine Mondială.Adepții teoriilor conspirației sunt convinsi că Illuminati lasă în urmă dovezi ale influenței, ale simbolisticii lor printr-un număr de semne, înscrisuri cu semnificații speciale pentru cei din acest ordin.

Ochiul atotvăzător este pentru mulți profani, alături de piramidă unul dintre cele mai importante simboluri Illuminati. În Egiptul Antic era numit Ochiul lui Horus și era un simbol al puterii regale. În doctrina satanică, acesta reprezinta Ochiul Diavolului, ce veghează asupra tuturor adepților săi. Se spune ca Ochiul atotvăzător plasat în varful unei piramizi reprezintă puterea Satanei asupra maselor. Cel mai faimos exemplu în această privință este cel de pe verso-ul bancnotei americane de un dolar.

Piramida reprezintă un alt simbol important. De aceea, există destul de multe interpretări al acestui important simbol Illuminati. Prima se referă la faptul că piramida ar reprezenta structura ierarhiei societății Illuminati. Vârful personifică elita, cei mai importanți membri, cei care știu toate secretele ordinului. Mijlocul piramidei reprezintă diferitele clase ale societății, iar baza piramidei ar fi masele, conduse din umbră de către ei, de către această „elită”.
O alta interpretare spune că piramida este formata din treisprezece trepte, acestea reprezentând cele treisprezece generații de Illuminati.

Focul sau flacăra eternă semnifică și oferă lumina, din moment ce lumina este un simbol al iluminării, iar iluminarea reprezintă acea „trezire” spirituală. Focul reprezintă distrugerea unei societăți sau ideologii și înlocuirea ei cu una nouă, pe deplin revoluționară,purificatoare.

Statuia Libertății din metropola New York este un exemplu tipic al acestei teorii în care se personifică și se sugerează „flacăra eternă.” Statuia o întruchipează pe zeița păgână Semiramis-„târfa Babilonului”, și reprezintă distrugerea Lumii Vechi și înlocuirea cu cea Nouă.Se speculează de asemenea că flacăra ia și forma unor anumite credințe, deoarece e des asociată cu asasinarea unor personalități de prim rang precum Martin Luther King, J.F. Kennedy sau Prințesa Diana de către membri ai Illuminati.
Fără să forțez nota, ca exemplu autohton, se poate oferi Revoluția din Decembrie 1989 care s-a dorit a fi considerată o flacără purificatoare a României,  dar care a sfârșit doar ca o prelungire a unui sistem tiranic cu un altul „democrat, cu față umană”, un experiment lamentabil, pe deplin eșuat, înecat în sânge.

Bufnița o reprezintă pe zeița Minerva, zeița romană a înțelepciunii. Însă,ea este asociată cu ordinul Illuminati, din moment ce s-a adeverit că aceștia folosesc acest simbol pentru a prezenta şi transmite mesajul că ei sunt conducătorii cei înțelepți , infailibili și intangibili ai planetei. Daca ne uităm bine pe o bancnotă de un dolar american, vom observa că în colțul din dreapta sus o bufniță de dimensiuni mici, simbol al puterii.

 

Un alt lucru deosebit de intrigant dar de asemenea foarte interesant este dispunerea terenului din zona Casei Albe, care seamănă foarte bine cu o bufniță.

Păzitoare a întunericului, dotată cu simțuri evoluate, bufnița sau cucuveaua, animal totemic şi şamanic, poate acționa ca ghid spiritual puternic, percepând adevăruri inaccesibile multora şi câştigând o înțelepciune superioară ca urmare a călătoriilor sale prin tenebre.

Cuvântul „Iluminat”(Illuminati)– care înseamnă  „o persoană care a fost iluminată sau luminată, prin primirea de cunoștințe de la o sursă superioară „-ar putea să provină din vechile Școli ale Misterelor din Grecia și Egipt.Termenul a fost folosit și în perioada timpurie a creștinismului, pentru a descrie creștinii botezați, dar și în unele societăți secrete, pentru a descrie ființele care au avut acces la grade mai mari de inițiere.Pentru a include Școlile Misterelor din Egipt și Grecia, toate societățile antice au căutat să pătrundă secretele trecutului.Odată cu ocuparea Mesopotamiei de către perși,a apărut cultul lui Mithra, care și-a manifestat influența chiar și în timpul Imperiului Roman.Potrivit legendei,Mircea a fost fiul lui Ahura Mazda, zeul persan al luminii și eliminării.Descris ca fiind unul dintre zeii Anunnaki, Ahura Mazda a fost privit drept cel mai înalt spirit generat în zoroastrism.

Zoroaster a fost o figură religioasă despre care se spune c-a avut o întâlnire cu zeul său, Ahura Mazda-care,precum în cazul proorocului biblic Ezechiel, i s-a arătat adoratorului său într-o lumină strălucitoare ce se pogora din cer. Ahura Mazda este reprezentat de obicei sub forma unei ființe ce coboară și zboară într-un vehicul înaripat.Unii cercetători cred că acest zeu a reprezentat cunoașterea zeilor Anunnaki sumerieni care a dăinui peste veacuri și care probabil a influența culturile și ideologiile grecești, române și evreiești.Zoroastrismul a dus la mithraism, iar Mithra , întrucât era un războinic puternic a părut interesant pentru soldați romani, care au adus generarea lui înapoi, la Roma.

În general, împărații creștini au călcat în picioare mithraismul și multe alte secte, însă e posibil ca inele cunoștințe de bază  să fi pătruns în societăți mai recente, cum ar fi Rozacrucienii,Francmasoneria și Illuminati.

De altfel, la fiecare cinci ani,vechii greci realizau un ritual într-un oraș denumit Eleusis,din apropierea Arenei.Ritualul era dedicat Persefonei,fiica lui Demetra,cunoscută sub numele de Ceres, la romani, zeița porumbului, a fertilității.Se spune că Persefona a fost o fiică a „tatăl zeilor”-Zeus.Atunci când Persefona a fost răpită de Hades și dusă în lumea de sub pământ, Demetra a blestemat lumea,ceea ce a dus la moartea tuturor plantelor.Zeus și Badea au ajuns la un compromis, iar conform înțelegerii,la revenirea Persefonei pe pământ,avea să petreacă patru luni din an cu Hades.Astfel au fost create lunile de iarnă.

Această adorare a zeiței, dimpreună cu credința în moarte și în înviere (totul fiind pecetluit de un jurământ strict de păstrare a secretului de către inițiați) a devenit cunoscută sub numele de Misterele Eleusine.Această sărbătoare a fost interzisă în anul 392 de către împăratul roman Teodosie, după creștinarea Imperiului Roman încă din vremea primului împărat care a dat libertate creștinilor-Constantin cel Mare.

Tradițiile Școlilor Misterelor își au rădăcinile într-o perioadă ce a precedat Egiptul și Grecia Antică.Școala babiloniană a misterelor a implicat practic tot ceea ce se consideră a fi „simbolismul Illuminati „.Unul dintre primele secrete din cadrul Școlii Misterelor  est e acela că membrii lor aveau  credința că în lume existau doar câteva minți cu adevărat mature și că ei făceau parte din acești „puțini aleși.”Ei credeau că acele minți le aparțineau în exclusivitate lor,o viziune asupra umanității comună pentru societățile secrete.Inițiații în aceste mistere erau considerați capabili de raționamente individuale bazate pe fapte, în timp ce masele erau considerate doar puțin mai bune decât animalele și trebuiau învățate,folosind cea mai simplă terminologie.Este posibil ca Mântuitorul nostru Iisus Hristos să fi indicat această trăsătură redată în Evanghelia lui Marcu,Capitolul 4, versetele 33-34.De aceea,Iisus le vestea Cuvântul prin multe pilde de felul acesta ,după cum erau ei în stare să-l priceapă.Nu le vorbea deloc fără pildă,dar când era singur la o parte,lămurească ucenicilor Săi toate lucrurile.

Se spune că inițiații în Mistere puteau comunica direct cu zeii și puteau să primească răspunsurile lor.Doar masele participau la ritualuri sacrificiale realizate lângă idolii muți de piatră.Aleșii erau „iluminați” prin cunoașterea Misterelor și astfel erau cunoscuți că „Cei Luminați, păzitorii „secretelor veacurilor”.Însă chiar și aceste secrete își au originea în cea mai veche civilizație cunoscută-cea sumeriană.

Chiar și istorisirile biblice și aspecte precum Trinitate, Sfânta Cruce, Învierea,adorarea Mariei se regăsesc în scrierile din Babilon și Sumer.Spre exemplu, activele tăblițe cuneiforme americane istorisesc despre Marele Potop, care este incredibil de asemănător cu cel din Biblie,dar, în același timp uimitor de diferit.Ele afirmă că în urmă cu 12.000 de ani, conducătorii zeilor Anunnaki au înțeles că pe Pământ vor avea loc schimbări climatice cu consecințe dezastruoase,odată cu revenirea iminentă a planetei Nibiru, despre care s-a spus că debutează Pământul la fiecare 3600 de ani. Astfel,s-a decis să se îngăduie naturii să distrugă omenirea,în timp ce Anunnaki aveau să aștepte sfârșitul evenimentelor în navele lor de evacuare ce orbitau în jurul planetei.Această povestire ne spune cum zeul Anunnaki ce se ocupa de domeniul științific,divinitatea sumeriană Enki,a dezvăluit acest secret ucigaș unuia dintre cei mai apropiați asistenți umani,  identificat că fiind sumerianul Zisudra sau Utnapiștim.Acesta a fost numit „Noe din Sumer” iar povestirea biblică a inundațiilor  este evident o revizuire a povestirii inițiale sumeriană,cu mai mulți zei Anunnaki îndrumați și reduși la Dumnezeu monoteist al Vechiului Testament.

Teoria conspirației în rândul purtătorilor de cuvânt ezoterici 

Exemplele de mai jos sunt provenite de la un reprezentant destul de diferit din punct de vedere al discursului ezoteric, toate acestea, fiind cel puțin cu o singură ordine precisă- îndepărtarea mai mult ”din ezoterismul de dreapta” adesea legat de teoria conspirației- Rudolf Steiner și antroposofia.

Steiner este un reprezentant important și recunoscut discurs esoteric ce combină „esoterismul secularizat” cu un mai puțin recunoscut „secularismul ezoteric”  dar și diferă de mișcarea discordiană , ce este cel mai puțin cunoscută, fiind ușor plasată, poate cea mai dezorganizată reprezentanta unui flux „haotic” în neopagânism. Discordianismul a început ca o religie mistică și a devenit mai mult o glumă serioasă, așa cum s-a dezvoltat în multe diferite direcții. Este ramura gândirii haotice în care teoria conspirației este cea mai mare proeminență, deși într-o manieră surprinzătoare rezonând cu mai multe altele.

La fel ca și predecesorii lor, discipolii moderni ai lui Rudolf Steiner diferă foarte mult în opiniile lor pe o multitudine de subiecte. Aceasta includ vaccinarea spre exemplu. În timp ce mulți antroposofi urmează programele obișnuite de vaccinare, altele în mod clar refuz, iar școlile Waldorf par a fi fost punctul de plecare al bolilor care pot fi prevenite de vaccinuri mai des decât ar trebui să fie datorat lor.

Unii sunt în general negativi față de vaccinuri și programe de vaccinare. Acest lucru pare să fi fost cazul cu medicul antroposofic Philip Incao, promotor proeminent al medicinei alternative și autorul unui număr de articole despre vaccinuri. Scrierea pentru jurnalul antroposofic ca un portal în sprijinul organizației anti-vaccin National Vaccine Information Center, el își plasează observațiile într-o poziție critică în general a vaccinului și pune o conspirație în  demontarea teoriei lui în Steiner și în cosmologia antroposofică.

Comentariile lui Rudolf Steiner nu lasă niciunei mici îndoieli  cu privire la „agenda ascunsă” din spatele planului de vaccinare a tuturor copiilor lumii cu cât mai multe vaccinuri posibile, devastatând astfel dezvoltarea lor spirituală.

Există un plan, dar este secret, distructiv și îndreptat împotriva speciei umane prin blocarea dezvoltării spirituale a copiilor, împiedicându-le astfel nevoia, setea de libertate. Incao își construiește teoria prin identificarea primei vine cu sprijinul științific din spatele vaccinurilor, prezentând în mod eronat starea de cercetare în mod standard, cu eaer conspirativ . Din moment ce nu găsește o rațiune medicală bună în spatele vaccinurilor, trebuie să existe o altă explicație pentru punerea în aplicare a programului  de vaccinare. Acesta găsește, mergând la Steiner, care îi dezvăluie un ascuns mai ascuns agendă „în spatele vaccinurilor. ”

În mod clar dezamăgit de colegii săi antroposofi pentru lipsa lor interes sau zel cu privire la programul de anti-vaccinare, el face apel la ceea ce „der Doktor hat gesagt „.(„doctorul a spus”)

Ceea ce Steiner a trebuit să spună despre această problemă este mai complicat. Nu este chiar atât de clar,de aceea trebuie citit ca Incao (într-adevăr, poate prea îngust ca viziune), dar vedem mai multe situații unde Steiner a prezentat soiuri ale afirmației. Incao citează și îi pune pe declarație în funcție de context. Într-o prelegere din luna  octombrie 1917 de la Dornach, Rudolf Steiner a declarat că” în timp ce corpurile umane se vor dezvolta(…) în așa fel încât anumite spiritualități să găsească loc în ele materialist îndoit, care se va răspândi din ce în ce mai mult sub îndrumarea spiritelor întunericului, voința va lucra împotriva acestui lucru(…) și luptați-l prin mijloace fizice. V-am spus că spiritele întunericului sunt așa, ca mergând să-și inspire gazdele umane, în care vor locui, să găsească un vaccin care să conducă pe toți înclinația spre spiritualitate din sufletele oamenilor când sunt încă foarte tineri.” (Steiner, ‘The Fallen Spirits’ Influence in the World’.)

Acesta este un atac important și o amenințare la adresa libertății omului și a integrității așa cum este înțeleasă de Steiner, din moment ce, a deveni un individ liber și complet capabil de imaginație morală, umanitate este imperios nevoie nde spiritualitate. Ceea ce îi spune viziunea lui esoterică este că forțele duhovnicești ale lui au vârstele diferite, ceea ce vor lucra în mod necesar pentru un „vaccin” împotriva dezvoltării spirituale a vârstă și pentru un materialism ucigător de suflete. Materialismul ca forță culturală poate părea astfel dușmanul central, dar prin aplicarea procedurii- al acestui „insight” esoteric, se dezvăluie că acesta reflectă forțe mai adânci și că un „vaccin” împotriva spiritualității va fi instrumentul răului (materialist) mai nociv ca orice fel de băuturi spirtoase.

Ei doar așteaptă momentul potrivit și cunoștințele necesare pentru a pune acest plan în acțiune. Dacă luăm în considerare pe Incao literalmente, acesta susține că omenirea a ajuns la acea etapă, iar vaccinurile ca pe o întregire au devenit un astfel de instrument în care, pentru a-și folosi propria cotă. De  altfel, Steiner admite că prin „materialismul medicilor le va fi încredințată sarcina de a conduce suflete din ființe umane „

Cum de știa, de anticipa Steiner? El știe, bineînțeles, prin viziunea sa spirituală specială, care îi permite să cunoască mai bine cunoștințele superioare. Pentru toate abilitățile mai mici, aceasta funcționează ca o declarație despre cunoașterea esoterică. Aceste cunoștințe se referă la putere și la ”agenție”, dezvăluind o conspirație împotriva libertății umane prin forțele duhovnicești care lucrează prin ele ființe umane, dintre care unele sunt organizate în „frății secrete”.

În prelegerea a treia a compilației intitulată Secretul Frățiilor și Misterul Omului Dublu, compus din șapte prelegeri din 1917, Steiner recapitulează ce se întâmplă în spatele său, povestind scene ale evenimentelor externe.Începe cu un mister: uciderea „de neînțeles” a ceea ce el numește „o femeie nobilă”. Cu mai multă precizie, deși Steiner nu spune așa de explicit,  este vorba de uciderea împărătesei Elisabeta de Bavaria (1837-1898) de către anarhistul Luigi Lucheni. În lumea materialistă, uciderea poate părea „de neînțeles”, așa cum a făcut-o oamenilor ca și criticul de teatru care a fost interlocutorul lui Steiner în text.

Din punct de vedere istoric totul s-a petrecut în data de 10 septembrie 1898, atunci când Elisabeta de Bavaria se afla în Geneva alături de însoțitoarea ei, contesa Irma Sztaray de Sztara et Nagymihaly. Cazate la hotelul Beau Rivage, cele două au luat-o pe jos pe malul lacului Geneva, spre port, urmând să se îmbarcheze pe bordul vasului Geneve, spre Montreux. Pe faleză însă de împărăteasă s-a împiedicat un tânăr, ce a părut că o lovește pentru a-și menține echilibrul. Toată lumea și-a continuat drumul, fără ca cele două femei să bănuiască că tânărul de 20 de ani Luigi Lucheni o înjunghiase în piept. Corsetul Elisabetei a ținut rana strânsă, astfel că aceasta a ajuns în port, s-a îmbarcat pe vas și doar aici, pe puntea acestuia, a leșinat din cauza rănii. A fost adusă de urgență la mal și apoi la hotel, dar doctorii, chemați de urgență, au putut doar să constate decesul.Autorul asasinatului a fost prins în aceeași zi. La proces a declarat că venise la Geneva hotărât să curme viața vreunui nobil și, aflând din ziare că aici sosise împărăteasa Elisabeta, s-a decis că aceasta va fi ținta sa – pentru că o împărăteasă ucisă face mai mult decât un duce mort – prima sa țintă fusese ducele de Orleans, pretendent la tronul Franței.Lucheni a fost închis pe viață și s-a sinucis, în 1910.

Odată văzut prin această optică de înțelegere esoterică, cu toate eforturile sensibile, o concluzie rezidă prin modalitatea oamenilor înclinați spiritual.De aceea, Steiner dezvăluie cum se va dezvolta acum spre ceva ce aparține „a șasea epocă postatlanteană”.

Acestea vor fi mai puțin interesate de „chestiunile planului fizic”, lăsând mai multă putere pământească celor mai puțin înclinați spiritual.Pus altfel, chiar viziunea dezvoltării umane spre libertate prin dezvoltarea spirituală, este amenințată pentru că pleacă din cauza dezvoltării spirituale, din moment ce chiar cele mai înalte cunoștințe se rup, din lipsa interesului material, atît de drag tuturor societăților secrete care au tangențe și interese directe cu sfera politică. În mod implicit, acest lucru se termină cu influența în afacerile pământești, inclusiv puterea de a împiedica spiritualitatea, astfel libertatea e vulnerabilizată, pentru iminenta apropriere de puterile răului.

„Frățiile secrete” ale ocultiștilor sunt de acest tip. Deoarece sunt probabil posedați și lacomi pentru cunoaștere și putere, ei ucid oameni, aparent fără voie. Poate vă întrebați și de ce. Explicația ne e dată tot de către Rudolf Steiner, iar teza conform căreia sufletele celor uciși pot fi folosite pentru a strânge cunoștințe și putere și pentru a le transmite informații de la morți prin medii instruiți continuă să fie pentru adepțiii antroposofiei „literă de lege.”

Ce legătură există între această teorie a asasinării de către maleficii ocultiști ce au scopuri rele cu planul esoteric? Ambele sunt legate prin forțele subiacente la locul de muncă  într-o temporalitate bine delimitată. ”În cea de-a cincea epocă postatlanteană, aparatul fizic al omului pentru gândire va deveni suficient de matur pentru a înțelege pe deplin anumite elemente ale bolii, anumite procese de vindecare și conexiuni între procesele naturale și boli.”

Această cunoaștere poate fi folosită pentru bine sau pentru tratarea bolnavilor și trebuie să fie adusă la timpul potrivit. Scopurile conspirației sunt, desigur, altele. ”Pentru a obține acele secrete ce stau în ghearele unora în scopul transformării într – o anumită direcție, care are legătură cu procesele de îmbolnăvire și de asemenea, de procreare „. Cunoașterea secretă a unui „vaccin ” împotriva spiritualității pare astfel una a obiectivelor asasinatelor, iar societățile secrete caută să-și promoveze scopul prin „exercitarea puterii”. Materialismul este o parte a unui imens nod de putere și se exprimă ca o încercare hotărâtă la limitarea înrădăcinării înclinației spirituale.

Antroposofia amintește chiar de acest proces care va determina acest lucru într-un mod destul de radical, prin aducerea unor remedii care trebuie administrate prin inoculare, la fel cum s-au dezvoltat inoculările ca o protecție împotriva bolilor. Numai că aceste inoculări vor influența corpul uman într-un mod care o va face să refuze să dea o stabilitate înclinațiilor spirituale ale sufletului. Astfel, aparent întâmplător este făcut pentru a da sens. Căile de cunoaștere secrete dezvăluie ”secretele” acestor frății, spiritele rele care le influențează, dar și tendințele mai profunde ale timpului și legătura lor cu detalii minuțioase ale istoriei. Tema amenințărilor la adresa spiritualității  și a libertății umane, încadrată în antropologia lui Steiner este un curent subteran prin toate acestea. Dar noi putem observa că, deși „inoculările” sunt menționate ca parte a conspirației materialiste a puterilor malefice, iar Steiner diferențiază clar între vaccinurile existente împotriva bolilor ”și cei care vor veni, care vor fi împotriva duhului. ” Confruntarea făcută de Incao este ușor de înțeles din multe alte utilizări ale lui Rudolf Steiner din aceleași figuri de stil.

Istoria necontrafăcuta dă sens și formă revelațiilor despre forțele ascunse din jurul nostru, despre modul în care au modelat evenimentele trecute și actuale și unde ne conduc. Pentru a-și îndeplini rolul de apocalipsă a rădăcinilor răului și a modului în care planul său se desfășoară, trebuie cunoscute toate mecanismele acestor Illuminati, chiar daca  se lovesc de alte  false modele și promovează nenumărate pseudo-motive generatoare de fantasmagorice teorii ale conspirației, cu scopul de a destabiliza si de a decredibiliza pe cei care lucrează asiduu și cercetează fenomenul.

În încheierea acestui  episod, voi lua în considerare relația dintre cunoaștere și informație. Subiectele rămân interconectate, deoarece pentru a realiza libertatea, teoriile conspirației mențin interesul și cunoștințele la un nivel și nu au atributul de a fi ascunse.Iar ceea ce se vehiculează  despre secretele și puterea acestor malefici trebuie atent judecat, deoarece conjunctura și Adevărul este Unul Singur și nu este negociabil.

Sursa foto : todocoleccion.,galla.seelenfluegel.info,Cap Limpede,DCNews,Descopera,YogaEsoteric,Eden Saga,www.spiritualrs.net

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here