Partidul Ecologist: „Legea nu rezolvă problema tăierilor de păduri! Probabil, un referendum ar arăta că românii nu sunt de-acord cu tăierile legale!”

0
1400

Partidul Ecologist Român atenționează că proiectul său cu exportul de bușteni a fost adoptat parțial și acuză parlamentarii de servilism față de grupuri de interese externe.

Ieri s-a facut un pas promiţător în legiferarea exportului de păduri. Proiectul legislativ al Partidului Ecologist Român, depus în Parlamentul României de către PSD, a fost adoptat parţial. Cu toate acestea, tăierile legale din ariile protejate și parcurile naţionale dar și tăierile ilegale, în general, continuă să fie o mare problemă pentru România. Interzicerea exportului de buştean în afara Uniunii Europene nu va tăia deloc elanul mafiei pădurilor din ţara noastră. Înţelegem reglementarile privind aderarea şi astăzi, apartenenţa României la Uniunea Europeană, însă, faptul că în România pădurile se taie alarmant, reprezintă o problemă de siguranţă naţională ce poate fi dezbatută şi rezolvată în cadrul CSAT. Mai mult, ne aflăm sub infrigementul Comisiei Europene privind tăierile ilegale de păduri deci, este un moment justificabil pentru ca România să ia atitudine. Un ipotetic Referendum pe această temă ar arăta ca românii sunt inclusiv impotriva tăierilor legale.

După discuţia de săptamana trecută cu Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, m-aş fi aşteptat că proiectul nostru să genereze o adevarată dezbatere. Din păcate, noua formă a legii rezolvă o mică parte a problemelor reale ale tăierilor de păduri. De ce nu au inclus şi cheresteaua? Cum rămâne cu exportul în UE a materialelor rezultate din lemn/ a materialului lemnos? Deși pare o mică victorie pentru ecologiști, parlamentarii au dezămăgit ieri prin forma restrângă a legii adoptate și au arătat, încă o dată, că susţin mafia pădurilor și că ne vând după cum se dă ordin!

Partidul Ecologist îşi continuă misiunea şi va rămâne consecvent pe obiectivul salvării pădurilor din România!

 

Sursa foto:Bianca Vasile,vicepreședintele PER

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here