Partidul Ecologist cere anchetarea tuturor miniștrilor Mediului, Apelor și Pădurilor după aderarea la UE

0
829

 

Ecologiştii solicită cercetarea miniştrilor Mediului Apelor şi Pădurilor care au adus prejudicii populaţiei privind sănătatea, din cauza poluarii şi a patrimoniului ecologic al ţării

După ce România a fost condamnată de Curtea de Justiţie a UE pentru aerul poluat din Capitală, Partidul Ecologist Român solicită o evaluare reală a activităţii tututor miniştrilor Mediului Apelor si Pădurilor din 2007, anul aderării României la UE, şi până în prezent. Mandatele acestora s-au caracterizat printr-un management defectuos şi se impune o analiză a prejudiciilor aduse patrimoniului ecologic al ţării şi asupra cetaţemilor. Nerespectarea şi neimplementarea recomandărilor UE, prejudiciile produse din eroare, care includ și neglijența, imprudența sau cunoștințe insuficiente în exercitarea profesiunii, prin acte individuale în cadrul procedurilor de prevenție, ce definesc infracţiunea de malpraxis și mai ales, declaratiile de dezinformare a populației care contrazic literatura de specialitate privind poluarea aerului atmosferic, trebuiesc urgent analizate şi sancţionate după caz.

Critici, proteste, dezbateri, pichetari și soluții ale ecologiștilor nu au contat vreodată pentru miniştrii Mediului, Apelor şi Pădurilor. Ignoranţi și obraznici au reprezentat, parcă, interesul unor grupuri decat interesul cetăţenilor! Ba chiar se râdea prostește când Uniunea Europeană ne anunța că în România mor anual 25.000 oameni din cauza poluării aerului (afecțiuni cardiovasculare, cancer pulmonar etc).

Le-am spus miniştrilor clar, în față, că dreptul la un mediu sănătos este garantat prin Constituție, iar poluarea se numără printre factorii care afectează grav sănătatea populației, că gestionarea deseurilor în România este groaznică și că bucureștenii și cetățenii care traiesc în vecinătatea acestor bombe ecologice, protestează și au obosit să mai facă petiții și sesizari, negate și nerezolvate (de) către Garda de Mediu. Acceptarea de la nivelul Ministerului Mediului a existenței gropilor de gunoi, ilegale ori neconforme, înseamnă condamnarea oficială la boală sigură şi la moarte a locuitorilor din comunitaţile învecinate.

Dată fiind această situaţie, Partidul Ecologist Român solicită cercetarea şi sancţionarea, după caz, a miniştrilor Mediului Apelor si Padurilor care nu şi-au îndeplinit îndatoririle fundamentale, aşa cum prevedere articolul 54 din Constituţia României. Dacă astăzi ne mor oamenii din cauza poluării iar Uniunea Europeană ne sancţionează, atunci există vinovaţi care trebuie să răspundă în faţa legii!

 

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia PER

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here