Nu este usor sa avem o relatie fericita. Adesea, iluzia fericirii ne distruge sansa de a intelege cu adevarat fericirea. Urmatoarele trei puncte ne pot consolida relatia.
Cei care decid sa duca o viata de cuplu vor accepta dragostea, facandu-i dependenti unul de celalalt, iar viata lor este cel putin conectata emotional. Prin urmare, oamenii sunt mai dispusi sa faca eforturi si sa faca compromisuri pentru o fericire comuna.
Chiar daca v-ati cunoscut pe un site de matrimoniale bucuresti sau la o cafenea, orice cuplu are un scop comun: fericirea. In dragoste, avem tendinta sa ne urmam instinctele si sa ne spunem in continuare ca important este sa fim noi insine si sa fim cat mai naturali.
Respectul reciproc si amabilitatea sunt extrem de importante in cupluri, tocmai pentru ca multi dintre noi sunt mai predispusi sa se exprime in afara relatiei decat in interior.
De asemenea, este important ca toate regulile pe care le aplicam extern sa se aplice si in cadrul cuplului. In acest fel, nu vom uita niciodata cat de importanti sunt oamenii din jurul nostru si putem fi oricand mai buni unul pentru celalalt si unii pentru altii.
Aceasta inseamna sa te educi si sa cooperezi continuu cu tine insuti pentru a fi un partener de calitate pentru cuplul din care apartii.
Plan comun
La inceputul vietii de cuplu, am facut multe planuri impreuna, dar aceste planuri tind sa dispara treptat in timp. Intr-adevar, pot aparea alte responsabilitati si prioritati.
De exemplu, poate unul dintre visele tale comune este sa practici impreuna sporturi extreme, dar in acelasi timp, devii parinte.
Cu toate acestea, nu strica sa ne amintim ce sa construim, sa planificam, sa stabilim repere si sa ne apropiem de plan. De multe ori renuntam, lasam lucrurile marunte ale zilei sa ne fure si sa ne scoata din plan.
Dar atata timp cat putem decide sa ne acordam timp, putem discuta ceea ce dorim cu partenerul nostru, ii putem cere parerea si ii putem sugera sa participe la planul comun stabilit in acord.
Prietenia in relatie
Partenerul este de obicei intrebat daca il considera pe celalalt un bun prieten. Important este sa fii cel mai bun prieten, sa nu fii ostil, sa nu-ti tratezi partenerul ca pe un dusman si sa nu lasi loc indiferentei.
Daca am ajuns la acest sentiment, ar putea fi timpul sa ne hotaram sa aratam mai multa bunatate si afectiune unii altora de acum inainte.
Consolidarea relatiilor romantice inseamna, de asemenea, ca atunci cand intampinam probleme sau avem nevoie de un confident, partenerul nostru este prima persoana pe care o cautam.
Desigur, nu va oferi raspunsuri la intrebarile noastre – desi ne poate ajuta sa gasim probleme, ne va oferi atentie, ascultare si confort.
Decizia de a avea o relatie mai buna ne apartine. De multe ori neglijam ce putem face si asteptam ca cealalta persoana sa se schimbe.
Sa nu uitam cat de important este pentru noi sa aratam anumite comportamente care intaresc relatia dintre sot si sotie si cat de important este pentru noi sa ne transmitem dorintele si nevoile.
A astepta ca lucrurile sa se schimbe si, in cele din urma, sa ne simtim frustrat atunci cand acest lucru nu se intampla, inseamna sa nu facem nimic constructiv in legatura cu relatia noastra.