Cat de util este sa folosesti o noptiera in dormitor?

0
74

Patul reprezinta piesa centrala din orice dormitor, insa pe langa pat exista si alte cateva piese de mobilier care pot completa minunat decorul camerei in care te retragi in fiecare seara pentru a te odihni. Noptiera este o astfel de piesa de mobilier pe care nu ar trebui sa o treci cu vederea atunci cand amenajezi un dormitor modern si functionatl. O noptiera iti va permite sa pastrezi dormitorul mai curat, in ordine.

Cele mai multe noptiere sunt folosite in mod traditionat pentru lampile de noapte sau pentru alte elemente esentiale pe care vrei sa le ai langa pat: o carte, o crema, telefonul, un ceas desteptator etc. Aceasta piesa de mobilier o sa te ajute sa ajungi mai repede la diverse obiecte fara sa fie nevoie sa te ridici din pat. De aceea, se dovedeste deseori una din cele mai functionale piese de mobilier pe care le poti integra in dormitor.

Exista mai multe tipuri de noptiere din care poti alege atunci cand pleci la cumparaturi. Chiar daca cele mai multe sunt fabricate din lemn (si pot fi folosite inclusic drept comoda tv), vei gasi cu usurinta si alte noptiere fabricate din materiale mai putin dure.

Iata cateva tipuri de noptiere din care poti alege

  • simple mese cu picioare – in general ofera un spatiu mic si sunt potrivite pentru dormitoarele mai inguste. Sunt minunate pentru o lampa de seara si alte cateva maruntisuri pe care vrei sa le ai la indemana.
  • noptiere cu spatiu de depozitare. Sunt cel mai des intalnite tipuri de noptiere, o alegere clasica. Deasupra poti aseza lampa de noapte sau ceasul desteptator, in timp ce in partea de jos te poti folosi de sertare asemenea unei comode. Sertarele multiple pot fi foloste pentru reviste, ziare, lenjerii de dormit si alte articole mici, neceare zilnic.
  • dulapioare mici. Acestea sunt noptiere cu sertare si usi. Ofera mai mult spatiu de depozitare si sunt ideale pentru ca te ajuta sa pastrezi in ordine dormitorul.
  • noptiere cu rafturi. Aceste noptiere sunt o alegere moderna. Te pot ajuta sa economisesti spatiu si arata foarte frumos in amenajarile de dormitoare contemporane.

Cum sa folosesti o noptiera?

Scopul principal al unei noptiere este de a avea la indemana toate esentialele necesare inainte sa stingi becul si saadormi, dar si atunci cand te trezesti dimineata. Apoi, asezarea unei mese in imediata apropiere a unui pat este practica pentru ca daca te trezesti noaptea si ai nevoie de un pahar cu apa sau sa iei un medicament, poti face acest lucru fara sa te ridici din pat si sa mergi pe jos.

Iata cateva intrebuintari pentru noptiere

  • suport pentru lampa de noapte. Cele mai multe noptiere sunt folosite pentru acest lucru, pentru ca sunt multe persoane care prefera sa citeasca ceva inainte sa adoarma. Avantajul este ca poti stinge lampa chiar inainte sa te ineci in pat, sa te invelesti si sa adormi.
  • masuta pentru carti si electronice. Noptiera de langa pat este un loc perfect unde poti tine cartile pe care le citesti. De asemenea, poti pune pe o noptiera telefoane, laptopuri si alte dispozitive electronice pe care le folosesti inainte sa adormi sau dimineata, la prima ora.
  • masuta pentru medicamente, apa si alte lucruri urgente. Sunt multe persoane care trebuie sa se trezeasca in timpul noptii pentru a-si lua pastilele, iar pentru aceasta o noptiera se va dovedi foarte practica. De asemenea, pe noptiera poti aseza un cea, o lanterna, un ceas desteptator. Daca ti se face des sete in timpul noptii, poti tine aproape un pahar cu apa.

In afara de toate aceste lucruri, o noptiera frumoasa poata imbunatati estetica unui dormitor moderne. Poate completa imaginea patului si te poate ajuta sa ramai mai organizat cu o multime de lucruri pe care le poti aseza in spatiile pentru depozitare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here