Actualitate
Inspector de stat în construcții, trimis în judecată pentru că ar fi cerut bani pentru a nu da amenzi
Năforniță Florin, inspector de stat în construcții, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, luare de mită și fals intelectual.
FOTO: Arhivă
DNA arată că, în perioada aprilie – august 2022, Năforniță Florin ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție de pe raza județului Ilfov.
„În perioada aprilie – august 2022, inculpatul Năforniță Florin, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la doi oameni de afaceri sume de bani și alte foloase necuvenite, după cum urmează:- suma de 2.000 lei pentru a autoriza continuarea lucrărilor la o construcție (hală) situată pe raza județului Ilfov, ajunse într-o faza determinantă, în condițiile în care la momentul respectiv lucrările depășiseră de mult timp acel stadiu și de a nu aplica o sancțiune contravențională. Mai mult, inspectorul de stat în construcții, Năforniță Florin, ar fi acordat viza respectivă, pentru continuarea lucrărilor, fără a se deplasa în teren și a constata stadiul fizic al lucrărilor de construcție.- foloase necuvenite pentru a nu formula obiecții și pentru a propune admiterea recepției la terminarea lucrărilor în cazul unei alte construcții situată tot pe raza judetului Ilfov”, se arată în comunicatul DNA.
Totodată, procurorii DNA arată că în aceeași perioadă Năforniță Florin „ar fi pretins și ar fi primit de la aceeași doi oameni de afaceri sumele de 2.000 lei și 200 euro pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor colegi de-ai săi și că i-ar putea determina pe aceștia să dispună eliberarea cu celeritate a unor adeverințe care să ateste plata taxelor către Inspectoratul de Stat în Construcții, în valoare de 0,1% și 0,5% din valoarea lucrărilor din autorizațiile de construcție”.
„Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul DNA.
Actualitate
Noi detalii despre starea de sănătate a regelui Charles. Monarhul sărbătorește duminică doi ani de la urcarea pe tron
Sănătatea regelui Charles merge „într-o direcție foarte pozitivă” după diagnosticul său de cancer de la începutul acestui an, a declarat o sursă regală. Vestea vine în momentul în care monarhul în vârstă de 75 de ani se pregătește să sărbătorescă, dumincă, doi ani de la urcarea sa pe tron.
Surse apropiate regelui Charles spun că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit FOTO Arhivă
Regele a avut un al doilea an dificil ca suveran, atât el, cât și nora sa, Prințesa de Wales, urmând tratamente pentru cancer, potrivit Daily Mail.
Dar sursa a spus că regele Charles a făcut față ultimului an cu „determinarea de a fi cât de prezent a fost posibil” pentru a reasigura națiunea despre capacitățile sale.
Regele și regina se pregătesc pentru un tur important în Australia și Samoa în toamnă – prima lor călătorie majoră peste hotare de la anunțarea cancerului lui Charles.
„Sănătatea trebuie să rămână prioritatea numărul unu, deși se îndreaptă într-o direcție foarte pozitivă”, a spus sursa.
Pauzele de odihnă vor fi incluse în Australia și Samoa, fără prea multe întâlniri consecutive, luând în considerare diferența de fus orar, iar o vizită planificată în Noua Zeelandă a fost eliminată pentru a reduce cerințele de călătorie, însă programul lui Charles este totuși așteptat să fie „destul de încărcat”.
Regele, sprijinit de Camilla
„Căldura ei naturală, reziliența și simțul umorului, așa cum ar spune orice pacient, sunt un lucru minunat de avut”, a spus sursa.
„Desigur, a fost un an stresant și pentru Majestatea Sa, dar nu a existat niciodată un sentiment de descurajare, doar o determinare că vor trece prin asta, la fel cum au făcut față multor alte probleme provocatoare din trecut.”
Regele a stat departe de îndatoririle publice timp de aproximativ trei luni, după ce a fost diagnosticat cu cancer în ianuarie, după ce a primit tratament pentru o prostată mărită.
A revenit la muncă în aprilie, cu o vizită la un centru de tratament pentru cancer din Londra, unde s-a întâlnit cu alți pacienți.
Aniversare de doi ani pe tron
Regele Charles a devenit șef de stat imediat după moartea mamei sale, cel mai longeviv monarh al națiunii, care a murit la Castelul Balmoral pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani.
Se așteaptă ca el să participe la slujba de la biserică, petrecând timp în rugăciuni și reflecții private, de aniversare, care coincide cu vacanța sa de vară de la moșia sa din Aberdeenshire, în Highlands scoțiene.
„Sunt sigur că va fi o zi foarte emoționantă pentru toți. Cum ar putea să nu fie, mai ales având în vedere anul dificil prin care a trecut întreaga familie?” a mai spus sursa.
Sâmbătă va avea loc adunarea anuală de la Braemar, când familia regală de obicei ocupă locurile din față pentru a urmări tradiționalele jocuri din Highlands, la o scurtă distanță cu mașina de Balmoral.
Salvele de tun sunt de obicei trase de Ziua Urcării pe Tron, dar deoarece în acest an aniversarea cade într-o duminică, când de obicei nu au loc salve de tun, tributul militar al Trupei Regale de Artilerie Călare a Regelui la Hyde Park și al Companiei Onorabile de Artilerie de la Turnul Londrei a fost mutat pentru luni.
Actualitate
Iranul a trimis Rusiei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune
Iranul a efectuat de curând un transfer de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune către Rusia pentru a fi utilizate pe câmpul de luptă din Ucraina, conform a două surse la curent cu informațiile, relatează CNN.
FOTO Shutterstock (Arhivă)
Nu se știe cu exactitate când au fost furnizate rachetele, însă transferul survine în contextul în care Rusia și-a intensificat atacurile cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene.
Știre în curs de actualizare…
Actualitate
Ducem sau nu flori profesoarelor la început de an școlar? Soluția elegantă găsită de o învățătoare din Cluj
Bugetul pentru florile pe care elevii le duc dascălilor la început de an școlar începe cu 10 lei pe fir și ajunge până la 300 de lei pentru buchete mai complexe. O învățătoare din Cluj a găsit o soluție elegantă pentru a evita competiția părinților pentru cel mai extravagant buchet de flori.
Florăriile se întrec în buchete pentru început de an școlar. FOTO: Adevărul
Ducem sau nu flori cadrelor didactice la început de an școlar? Este dilema dezbătută an de an în preajma zilei în care elevii revin la școală după o lungă vacanță de vară.
Unii părinți gândesc la fel ca Florina: „Prostia care persistă de pe vremea lui neanicu, cum să meargă copilul fară flori la doamna învățătoare, profesoar că nu e corect dacă copilul tău nu e la fel ca ceilalți (Cu flori în mână). ….trist”.
Alții, cum e Mircea, consideră că „nu e nimic rău în faptul că oferi o floare unui cadru didactic, nu cu premisa că va fi un avantaj sau un bonus, ci doar pentru că apreciezi munca depusă sau îți arăți recunoştința față de ea/el. Face ce vrea ea/el cu florile ulterior…să nu fim ”hateri”…zic eu…”.
Pe de altă parte, mai este și perspectiva Simonei:
„Am o vecină care e profesoară. La fiecare început de an școlar, vine acasă cu nșpe brațe de flori, cu care nu mai știe ce să facă. Cu florile, nu cu brațele.
Uneori împarte buchete și pe la vecini, le lasă prin curte, e o adevărată durere în fund să găsească locuri în care să depoziteze atâtea flori. Unde mai pui că i-ar plăcea mai tare dacă n-ar rupe nimeni florile pentru ea.
Numa’ vă zic, poate aveți de gând să umflați cozile la florării mâine dimineață.”
Imaginea 1/15:
flori la inceput de an scolar 2024 foto remus florescu (3) jpg
Soluția elegantă găsită de o profesoară din Cluj
Problema cea mai mare este cea remarcată de Alexia– anume că apare o competiție între părinți pentru a aduce cel mai cel buchet:
„În ziua de azi toți se întrec și nimeni nu mai aduce un buchet simplu de 5 lalele sau flori de câmp. Prin acest aparent simplu gest de a oferi flori creezi o competiție între ce profesori primesc sau nu flori, și ce părinte/ copil aduce cel mai frumos buchet”.
Învățătoarea unei școli din Cluj a reușit să găsească o soluție care împacă „și capra și varza”. Le-a interzis părinților să-i aducă buchete extravagante de flori, spunându-le că nu le va primi. În schimb, le-a permis, dacă doresc, să cumpere câte o floare pentru fiecare elev, același tip de floare, astfel încât nimeni să nu-și facă probleme că vecinul a adus o floare mai frumoasă. Asta nu înseamnă că nu apar și părinți care vor să fie „mai cu moț”, dar încet-încet vor înțelege că un buchet extravagant de flori nu asigură un tratament special al învățătoarei față de copilul tău.
Cât costă florile pentru dascăli
Florăriile se întrec cu reclame pe rețelele sociale și cu oferte speciale pentru elevii care vor să ducă flori dascălilor lor la început de an școlar. Poți cumpăra flori online, de la piață, de la florării și chiar din rețelele de supermarketuri.
Prețurile sunt pentru toate buzunarele: 10 lei firul de gerbera, 12 lei 15 lei firul de trandafir. Cel mai ieftin buchet de flori se poate lua de la supermarket- 5 fire de trandafir – cu 19,99 de lei. Prețurile ajung și până la 300 de lei, în funcție de mărime și compoziție.
-
Actualitateacum o zi
Riscurile pe care vi le asumați atunci când cumpărați anvelope chinezești ieftine pentru mașină
-
Actualitateacum o zi
„Era fascinată de America”. Destinul tragic al Cristinei Irimie, profesoara de matematică ucisă în atacul armat de la o școală din SUA
-
Actualitateacum 2 zile
Rețele de escroci români au invadat Turcia. Cursa în care riscă să pice turiștii care aleg o populară destinație de vacanță
-
Actualitateacum 2 zile
Descoperă Cum un Magazin Online Personalizat Îți Poate Propulsa Afacerea Spre Succes
-
Actualitateacum o zi
Samuel Le Torrillec, cunoscut bucătar-șef francez, prins băut la volan în București
-
Comunicateacum 2 zile
Descoperă Cum un Magazin Online Personalizat Îți Poate Propulsa Afacerea Spre Succes
-
Actualitateacum 2 zile
După Paris, încă o capitală europeană interzice trotinetele electrice închiriate prin aplicație, din motive de siguranță
-
Lifeacum o zi
Review Yealink WHC-60