Comunicate
Ecovillas: Preturile imobilelor pot creste cu pana la 40% in urmatorii 5 ani
Zona Pipera, un pol al noilor investiții imobiliare și o atracție pentru viitorii proprietari. Cererea pentru segmentul premium-high class este în creștere an de an. În următorii 5 ani putem asista la o ofertă tot mai mare de locuințe noi livrate, dar și o creștere a prețurilor pe metrul pătrat de 30-40%.
- Clienții caută să investească în locuințe care se află în proximitatea școlilor și aleg proiectele ce le oferă cele mai multe beneficii și calitate în construcție, bineînțeles ținând cont și de proximitate.
- Zona de Nord a Bucureștiului se tot dezvoltă și va deveni cel mai atractiv pol de investiții imobiliare în următorii cinci ani. Vorbim în principal de zona Pipera, acolo unde există suprafețe de teren neconstruite și unde dezvoltatorii au șantiere deschise și construiesc mii de locuințe.
În aceste zone se vor crea comunități mari ce vor declanșa dezvoltarea infrastructurii și o creștere a pieței rezidențiale. Se țintește atragerea unor oameni de afaceri, manageri de companii, străini, fiind o zonă în continuă dezvoltare urbană, cu multe facilități și aproape de ceea ce contează pentru locuitori.
Se poate observa cum zona Pipera este tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari luând în considerare numărul mare de proiecte rezidențiale aflate în construcție și cererea pentru acest segment premium-high-class
În prezent, numai în zona Pipera sunt cel puțin 20 de proiecte rezidențiale noi în construcție ce urmează să livreze apartamente și case anul acesta și în anul 2025. Volumul ridicat de proprietăți a declanșat o cerere mai mare pe această zonă și tranzacții importante în anul 2023.
Datorită competiției din zonă, companiile constructoare au creat produse speciale pentru a atrage clienții. De exemplu, la unele ansambluri se oferă locurile de parcare gratuit sau se vând apartamente cu buget de mobilier integrat deja în prețul locuinței. Alții au ales să îi lase pe oameni să se mute în casă și să achite locuința după câteva luni pentru a facilita vânzarea proiectului. Unii dezvoltatori au mizat de confort și tehnologii noi lansând pe piață un concep unic.
La Epique home am implementat tehnologii noi verzi care nu numai că ajută la asigurarea unui confort sporit acasă, ci reduc costurile cu o casă. Am ieșit pe piață cu un produs sustenabil, ce utilizează materiale durabile și ne-am axat pe calitatea construcției pentru a livra case eficiente energetic, fără pierderi de căldură și consum redus. Casele noastre au pompe de căldură geotermală, recuperatoare de energie în fiecare cameră – locatarii nu mai trebuie să aerisească, practic casele se aerisesc singure și recuperează căldura, ceea ce se traduce într-un consum mai mic de energie. De asemenea, avem răcire pasivă și am folosit pe fațadă doar marmura ca material astfel încât cei care se mută aici să nu mai aibă grija ca la o anumită perioadă trebuie să intervină la fațadă. Același lucru și la interior unde regăsim: marmură, parchet stratificat, lemn, beton. (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)
Pe o piață unde oferta este mai mare, clienții sunt mai selectivi și analizează mai mult înainte de a lua o decizie de achiziție a unei proprietăți.
Este nevoie de mai mult de o lună de zile până când clientul ia decizia de achiziție, după ce a venit la prima vizionare. Însă prospectarea pieței poate dura și până la 3 luni de zile. Clienții au devenit pretențioși și caută calitatea construcției, vor finisaje durabile și încearcă să se documenteze cât mai mult și mai bine în legătură cu ceea ce le oferă un ansamblu rezidențial. În plus, negociază mai mult termenii din contractul semnat cu dezvoltatorul și încearcă să obțină reduceri mai mari de preț la avansuri plătite mai mari.
Cu toate acestea, dezvoltatorii care au înțeles nevoia clienților de flexibilitate au vândut fără probleme, chiar și pe această piață dificilă.
La 10 luni de la lansarea în piață a proiectului Epique home, am reusit să vindem jumătate dintre proprietăți. Valoarea acestor case vândute fiind de aproximativ 3 milioane de euro. Ceea ce ne arată să segmentul high-class este în creștere, că există cerere mare pentru astfel de produse. Și ne bucură să vedem că în zona de Nord apar tot mai multe proiecte axate pe calitate și reducerea impactului asupra mediului. (VLAS VECESLAV – CEO Ecovillas Company)
Epique home este un proiect rezidențial de 18 case, construit de Ecovillas Company în zona Erou Iancu Nicolae, aproape de cele mai importante instituții de învățământ internaționale și oferă un concept unic pentru piața rezidențială. Casele au 4 camere, 3 băi și parcare acoperită. Acestea beneficiază de inovație prin materialele folosite și tehnologiile verzi implementate pentru confort și reducerea consumului.
Comunicate
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
Comunicate
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
Comunicate
Secretele unei case ordonate: cum să minimizezi dezordinea fără efort
Să-ți organizezi casa pare complicat, dar cu câteva trucuri simple și electrocasnicele corecte, totul devine mult mai ușor. În acest ghid, vei descoperi cum îți poți face locuința să arate minunat și să funcționeze perfect, fără să cheltui o avere sau să-ți consumi tot timpul liber.
Înțelege și aplică decluttering-ul
Deși sună pompos, decluttering-ul este simplu. Se referă la procesul prin care scapi de lucrurile de care nu mai ai nevoie. Ia-o încet, camera cu camera sau chiar sertar cu sertar și întreabă-te dacă folosești fiecare obiect și dacă îți place cu adevărat. Dacă răspunsul e „nu” la toate aceste întrebări, poate e timpul să le zici adio. Asta te ajută să scapi de haos și să-ți faci viața un pic mai simplă și mai organizată.
Dacă vrei să faci ordine mai ușor și mai rapid, pune-ți un timer. Dă-ți, de exemplu, 20 de minute pe zi să aranjezi un spațiu mic. În acest fel, vei simți că faci progrese semnificative și vei evita oboseala excesivă.
Fă-ți un obicei din a pune lucrurile la loc imediat după ce le folosești, iar pentru a scăpa rapid de lucrurile pe care nu mai dorești să le păstrezi folosește cutii sau coșuri pe care ulterior le poți arunca sau dona.
Folosește sisteme de depozitare inteligente
Transformă haosul în armonie cu niște trucuri de depozitare care chiar funcționează. Nu te limita la cutii și coșuri obișnuite, gândește creativ. De la dulapuri personalizate, care se potrivesc perfect în colțurile neutilizate, până la bănci în hol care se deschid pentru a ascunde încălțăminte sau jucării, opțiunile sunt infinite.
Ia în considerare utilizarea spațiului vertical, care este adesea ignorat. Rafturile suspendate sau etajerele pot fi o salvare, mai ales în spațiile mici. Montarea unor rafturi deasupra ușilor sau în jurul ferestrelor îți permite să folosești fiecare centimetru disponibil. De asemenea, utilizarea cutiilor de sub pat pentru depozitarea lucrurilor de sezon sau a lenjeriei de rezervă poate elibera mult spațiu în dulapuri.
Menține ordinea în bucătărie
Bucătăria este adesea considerată inima casei, așa că este important să fie mereu organizată. Un truc simplu este să folosești organizatoare de sertare pentru a ține totul în ordine, de la tacâmuri și accesorii de bucătărie, la oale, pahare sau farfurii. Un alt sfat este să-ți amenajezi bucătăria cu mobilă multifuncțională, astfel încât să poți economisi spațiu, dar și să-l eficientizezi.
Pentru a-ți păstra blatul liber, apelează la organizatoarele de condimente și suporturile suspendate pentru ustensile. Așa vei avea totul la îndemână și vei evita să împrăștii ingredientele peste tot când gătești.
Profită de spațiul din frigider la maximum
Un frigider organizat te ajută să eviți risipa de alimente și să economisești bani. Poți folosi frigidere incorporabile ca să economisești spațiu, acestea integrându-se perfect în designul oricărei bucătării.
Utilizează containere transparente pentru a grupa alimente similare și etichetează rafturile pentru a ști întotdeauna unde să găsești ce ai nevoie. Asigură-te că ajustezi rafturile pentru a se potrivi cu înălțimea obiectelor stocate. Nu uita să le pui la o înălțime confortabilă, nici prea sus, nici prea jos.
-
Actualitateacum o zi
5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public
-
Actualitateacum 14 ore
Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
-
Lifeacum 3 zile
Ghid complet pentru alegerea unei firme de curățenie profesională
-
Uncategorizedacum o zi
SGS își extinde expertiza în domeniul sustenabilității prin achiziționarea Aster Global
-
Comunicateacum 8 ore
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
-
Actualitateacum 4 ore
Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
-
Socialacum 8 ore
Există controale vamale pe traseul România-Anglia?
-
Lifeacum 7 ore
Iluminatul sustenabil: de ce să optezi pentru lustre LED în casa ta