Ecologiștii cer Guvernului să se implice direct, cu acţiuni și cu bani în lupta contra inundaţiilor

0
1399

PER cere Guvernului României să GUVERNEZE! Să se implice direct, cu acţiuni si cu bani în lupta contra inundaţiilor, nu să stea la şuete televizate de unde îi ameninţă pe români cu noi restricţii.

Legislaţia naţională impune ca periodic, la intervale de timp de maximum 6 ani, să se revizuiască şi să se îmbunătăţească planurile şi programele de management şi dezvoltare al aşezărilor umane şi mai ales pentru îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de siguranţă existenţială a populaţiei. În vederea asigurării privind aplicarea acestor cerinţe legale, specialiştii din cadrul Partidului Ecologist Român au solicitat, ca şi în 2018, în scris, unui numar considerabil de primării din ţară, prin intermediul liderilor judeţeni ai PER, documente din care să rezulte preocupari reale privind eliminarea riscurilor generate de producerea fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, privitor la protecţia terenurilor si a siguranţei existenţiale a populaţiei.

Este ruşinos ca după guvernările colorate din ultimii ani, după inundaţiile agresive din 2005, multe din localităţile României să rămână la acelaşi nivel, la 13 ani după aderarea la Uniunea Europeană. Construirea sau îmbunătăţirea stabilităţii digurilor ori curăţarea râurilor şi pârâurilor au fost doar teme măreţe de campanie sau declarații din mijlocul apelor. Partidele mari nu au scuze iar celelalte nu au cu cine. Mediul rural trebuie adus în secolul XXI iar Partidul Ecologist are cu cine și cu ce- obiective și proiecte clare: siguranţa oamenilor şi dezvoltarea comunităţilor.

Sursa foto: Bianca Vasile, vicepreședinte al PER

 

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here