Se stia! CIA avertizase Spania de 2 luni ca e o tinta pentru teroristi. Si Statul Islamic anuntase ca va ataca

0
988

Agentia Centrala de Informatii (CIA) a avertizat, in urma cu doua luni, autoritatile catalane in legatura cu faptul ca Barcelona si in mod special bulevardul Rambla sunt vizate de teroristi.

Orasul era o tinta evidenta dupa atentatele in alte orase europene majore precum Paris, Londra si Berlin, a transmis agentia americana de informatii, potrivit cotidianului El Periodico.

Mai mult, la finalul lunii iulie, printr-un mesaj postat pe Twitter, membrii ai retelei teroriste Stat Islamic amenintau ca vor comite un atentat in Spania.

Spania a fost lovita la interval de doar cateva ore de doua atentate teroriste, ambele revendicate de Statul Islamic. Primul a avut loc joi dupa-amiaza la Barcelona, pe celebra strada La Rambla, unde 13 oameni au fost ucisi si alti 100 raniti dupa ce o furgoneta a intrat in multime. Printre raniti se numara si 2 romani.

Cateva ore mai tarziu, in orasul Cambrils, aflat la 90 de kilometri de Barcelona, o masina cu 5 persoane la bord a intrat in multime, ranind 6 civili si un politist. Fortele de ordine i-au impuscat mortal pe toti cei 5 suspecti.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here