Contraziceri: Directorul interimar al TAROM il contrazice pe Tudose si acuza sabotarea companiei din interior

0
1578

Premierul Mihai Tudose s-a aratat nemultumit, vineri, de faptul ca TAROM are in continuare pierderi si l-a certat din aceasta cauza pe ministrul Transporturilor chiar in sedinta de Guvern. Insa directorul interimar al Tarom, Eugen Davidoiu, vine cu explicatii si il contrazice pe Tudose.

„Nu inteleg despre ce datorii este vorba. In primul rand vreau sa va spun ca in acest moment compania Tarom are un cash flow pozitiv, nu are nicio datorie fata de niciun furnizor si are si 90 de milioane de euro in conturi.

In alta ordine de idei, cele 104 milioane de lei pierdere sunt de fapt o lipsa de venituri. (…) Lipsa de venituri a generat costuri suplimentare pentru ca am avut de platit dupa legislatia in vigoare, am avut de platit catre calatori compensatii de milioane de euro, pentru ca nu am avut capacitati”, a explicat Eugen Davidoiu intr-un interviu acordat TVR.

„Daca este sa ne aratam hainele in public, haide sa le aratam”

Acesta sustine ca TAROM este pur si simplu sabotata. „As vrea ca institutiile statului sa vina, sa verifice, ce s-a intamplat aici cu adevarat, pentru ca este un atac din interiorul si din exteriorul acestei companii”, afirma el.

„Vreau doar sa imi fac treaba si, daca cineva nu vrea sa mai imi fac treaba, pot sa plec si poate sa vina oricine sa fie in acest moment in negocieri cu sindicatele pentru contractul colectiv de munca 2017-2019, in acelasi timp sa ducem si lungul curier care nu este de pe azi pe maine. (…) Nu era un plan de achizitii centralizat, nu este o gandire unitara, fiecare organizeaza achizitii pe unde vrea, fara stirea directorului general.

Incerc sa strang in mana si intr-o entitate acest lucru, sa il facem judicios, transparent, pe toate normele legale, sa informatizam compania pentru ca este la pamant din punct de vedere al informatiei. Daca este sa ne aratam hainele in public, haide sa le aratam”, a mai spus el.

„Sunt prea mic sa am o discutie cu premierul”

In ceea ce priveste o eventuala discutie cu premierul, Eugen Davidoiu raspunde: „Sunt prea mic sa am o discutie cu premierul. Nu m-a intrebat nimeni de nimic, daca cineva ar fi vrut sa afle ceva in mod real, banuiesc ca ar fi chemat pe cineva de deasupra mea, pe mine in ultima instanta, de sub mine, de langa mine, nu conteaza. Datoria mea este sa justific ca aceste 104 milioane, care sunt considerate din punct de vedere financiar o pierdere, sunt de fapt o lipsa de venit”.

Intrebat daca exista vreo sansa ca TAROM sa fie repusa pe picioare, sa fie pe profit, Eugen Davidoiu, care, dupa spusele sale a adus pe profit doua mari companii pana acum (o companie miniera si una electrica) a raspuns ca in cazul unei companii cum e Tarom lucrurile nu se intampla „peste noapte”: „Este ca si cand un bolnav de cancer ar iesi de la medic si cei din spatele lui ar spune: te-ai vindecat? Nu cred ca peste noapte se poate intampla. In 6 luni, intr-un an, eu zic ca se poate. Daca exista interes!”.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here