Vicepremierul Ungariei spune ca maghiarii din Romania sunt persecutati prin metode aparent legale

0
1074

Este datoria Ungariei sa isi protejeze cetatenii din intreaga lume, inclusiv etnicii ungari care sunt persecutati in Romania prin metode aparent legale, a declarat vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen.

Semjen a participat la o ceremonie in cadrul Parlamentului de la Budapesta pentru etnicii maghiari care locuiesc in alte state din lume, relateaza agentia MTI.

„Ungaria ar trebui sa urmeze exemplul Israelului, care isi foloseste toata influenta pentru a proteja toti israelienii din lume si le ofera o locuinta daca sunt persecutati”, a spus Zsolt Semjen.

11 persoane au fost premiate pentru reprezentarea emblematica a Ungariei in lume. Vicepremierul Ungariei a evidentiat situatia etnicilor maghiari din Venezuela, care traiesc „in haos, in circumstante imprevizibile, in dictatura”.

„Acesti cetateni vor fi mereu bine primiti in Ungaria, chiar si cu familiile, chiar daca unii membri nu vorbesc limba ungara, si vor primi tot sprijinul pentru a se stabili aici”, a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a amintit situatia etnicilor ungari din Romania, care „sunt persecutati si se afla sub atac continuu, prin intermediul unor metode aparent legale”.

„Aceasta tendinta nu s-a incheiat… de aceea, printre persoanele premiate in acest an se numara fostul viceprimar al orasului Cluj-Napoca, Anna Horvath, pentru a ne arata sustinerea fata de ea”, a spus Semjen.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here