Creşte numărul refugiaţilor care încearcă să intre ilegal în România: 25 de imigranţi sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi de poliţiştii de frontieră

0
810

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat 25 cetăţeni sirieni, între care 4 copii, care au încercat să intre ilegal în România din Bulgaria, ajutaţi de o călăuză bulgară.

Creşte numărul refugiaţilor care încearcă să intre ilegal în România: 25 de imigranţi sirieni şi trei călăuze bulgare, depistaţi de poliţiştii de frontieră (Imagini: politiadefrontiera.ro)

Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, emis sâmbătă, poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă, au desfăşurat o acţiune în sistem integrat, fiind sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanta, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, ai Inspectoratului General pentru Imigrări şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii. Aceştia au desfăşurat o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de responsabilitate a Sectorului PF Negru Vodă.

„O patrulă a poliţiei de frontieră a observat două autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria în România. Imediat, a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră cadrul Sectorului PF Negru Vodă şi Sectorului PF Băneasa, sprijiniţi de cei de la sediul Gărzii de Coastă, monitorizând traseul autoturismelor. Cele două maşini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate şi blocate în pădurea din apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni, din judeţul Constanţa, ocazie cu care şoferii şi pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure. La faţa locului au fost descoperite şi reţinute 25 de persoane, cetăţeni străini”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au stabilit că grupul este format din cetăţeni sirieni, 21 de adulţi şi 4 copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din R. Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor două autoturisme conduse de cei doi cetăţeni bulgari, care urmau să-i transporte până la Bucureşti.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii i-au identiifcat şi pe cei care conduceau maşinile, dar şi pe cel care avea rol de antemergător. Toţi trei au fost reţinuţi.

Poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii sirieni, respectiv trafic de migranţi pentru cei 3 cetăţeni bulgari.

De asemenea, autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, călăuzele bulgare au fost reţinute, iar cetăţenii sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here