I-auzi! Tudose spune ca parlamentarii vor incasa pensiile speciale doar dupa ce vor face varsta de pensionare

0
997

Premierul Mihai Tudose a precizat, duminica seara, ca parlamentarii vor incasa pensiile speciale doar dupa ce vor face varsta de pensionare, el apreciind ca asa este normal sa se intample.

„Pentru ca toata lumea spune de parlamentari, spun eu de-acum: la parlamentari, acea pensie ocupationala, pensie speciala, poti sa ti-o iei dupa ce faci varsta de pensie.

Deci daca un parlamentar a facut un mandat la 30 de ani, nu inseamna ca la 30 de ani incepe sa ia pensie. La 6o si ceva de ani isi ia pensia. Pana atunci, nu si-o ia. Cam asta ar fi normalitatea”, a spus Tudose, la Antena 3.

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat, recent, ca in cadrul ministerului se lucreaza la o Lege a pensiilor, care va fi finalizata in luna octombrie.

In 4 august, Guvernul a informat ca a adoptat ordonanta de urgenta care stabileste noul regim al pensiilor speciale.

„Va propunem un proiect foarte important si dezbatut in spatiul public. Va propunem un proiect de ordonanta de urgenta care stabileste ca pensiile de serviciu nu se vor mai majora anual prin raportare la cresterile salariale, ci doar in functie de coeficientul de inflatie.

Actul normativ prevede ca valoarea neta a pensiei de serviciu nu va mai putea depasi media soldelor sau salariilor nete cuprinse in baza de calcul a pensiei”, a spus ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

Ministrul a precizat ca niciuna dintre pensiile speciale aflate in plata nu va fi micsorata ca urmare a adoptarii prezentei ordonante.

„Nu sufera modificari nici baza de calcul si nu intervin schimbari nici in ceea ce priveste varsta de pensionare”, a adaugat Vasilescu.

Decizia a fost luata in vederea eliminarii inechitatilor dintre categorii de pensionari, dar si in contextul in care exista pensii de serviciu care au crescut si cu 300% in ultimii ani, ca urmare a cresterii salariale semnificative in respectivele domenii de activitate, dupa cum a mai spus Vasilescu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here