Guvern: Tudose acuza si ancheteaza bancile, dar le aduce bani obtinuti usor din buzunarul firmelor

0
1121

Guvernul si mai ales premierul Mihai Tudose a lansat o ofensiva impotriva bancilor, dar in acelasi timp nu renunta la introducerea platii defalcate a TVA, care le aduce venituri noi obtinute facil din comisioane.

Antreprenorii romani vor contribui la profiturile bancilor prin comisioanele pe care vor trebui sa le plateasca in urma implementarii platii defalcate a TVA, a acuzat presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor, Cristina Chiriac.

„Ce ar trebui sa fac eu ca antreprenor care sunt platitor de TVA? Trebuie sa deschid doua conturi, unul pentru plata si unul pentru incasare. Pentru fiecare operatiune pe care o faceam sa platesc un furnizor si aveam o singura operatiune, acum trebuie sa fac doua operatiuni. Cu alte cuvinte, eu voi face dublul muncii pe care o faceam pana acum. Daca avem 50 de plati de furnizor pe zi, vom avea 100 de operatiuni”, a spus Chiriac, marti, intr-o conferinta de presa.

Ea a mai aratat ca antreprenorii care platesc, astazi, 50 de comisioane bancare, vor plati 100.

Asta inseamna cheltuiala in plus pentru antreprenori si un beneficiu pentru institutia bancara. Inteleg ca declaratiile pe care le-a facut primul ministru precum ca bancile nu au profit au gasit o solutie de a face profit bancar, pe seama antreprenorilor. Cu alte cuvinte, gaurile pe care bancile le-au declarat in anul fiscal vor fi imbunatatite cu ajutorul antreprenorilor romani„, a subliniat presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor.

Tudose anunta ca ANAF verifica doua din bancile care activeaza in Romania: Poate facem o fundatie sa le dam niste bani

Asociatia „Tine de Noi”, impreuna cu Fundatia Hanns Seidel – Romania, in colaborare cu PIAROM – Patronatul Investitorilor Autohtoni si Asociatia Nationala a Antreprenorilor organizeaza o conferinta axata pe dezbaterea noilor initiative de modificari in domeniul fiscalitatii si al salarizarii.

„Scopul conferintei este de a privi aceste masuri din mai multe perspective si a analiza urmarile produse de masurile preconizate de guvern in forma in care au fost anuntate, din dorinta de a elabora propuneri utile de politici publice in urma dezbaterii cu mai multi actori relevanti”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Conform sursei citate, importanta organizarii acestei conferinte deriva din reactia puternica a mediului privat la masurile anuntate, printre care Split TVA, majorarile de accize la benzina sau trecerea de la impozitarea profitului la impozitarea veniturilor companiilor.

Un scop subsidiar al conferintei este elaborarea unui material scris care sa inglobeze diversele abordari din cadrul evenimentului.

Autoritatile au anuntat in aceasta vara ca vor sa introduca mecanismul platilor defalcate de TVA de la 1 septembrie, urmarindu-se astfel cresterea nivelului de conformare voluntara a firmelor.

Totusi, saptamana trecuta, Ministerul de Finante a anuntat ca o lasa mai moale cu plata defalcata a TVA: Amana data de aplicare si scad sanctiunile

Recent, premierul Mihai Tudose a anuntat ca plata defalcata a TVA va fi optionala o perioada, dar de la 1 ianuarie 2018 va fi obligatorie.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here