Ludovic Orban: Tudose e iresponsabil cînd incita cetațenii împotriva bancilor

0
1094

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că premierul Mihai Tudose îi „incită” pe oameni să nu depună bani la băncile care nu raportează profit, context în care îl cataloghează drept „iresponsabil”, informează Agerpres.

Premierul este complet iresponsabil. Cum să inciți cetățenii să nu își mai depună bani în bănci care nu raportează profit? Cum să inoculezi, chiar și aluziv, ideea că banii depuși nu ar fi siguri? Cum să riști prin astfel de declarații să dai naștere la o retragere masivă de bani din bănci? Pe lângă iresponsabilitate, Tudose arată perfidia, populismul și reaua voință caracteristică găștii lui Dragnea. Hai să dăm în bănci că dă bine la popor. Am și eu două întrebări clarificatoare. Cine a condus Guvernul în perioada în care unele bănci nu au plătit impozit pe profit? Cine a fost director la mari contribuabili (deci și la bănci) în aceeași perioadă? Nu cumva PSD și Ionuț Mișa? Cine a închis ochii și este vinovat pentru evitarea plății impozitului pe profit de către o parte dintre bănci? PSD, evident. Povestea cu hoțul care strigă hoții nu mai merge”, a scris Orban, miercuri pe Facebook.

El le cere guvernanților să nu se mai împrumute la bănci prin vânzarea de titluri de stat, motivând că datoriile vor fi plătite de către cetățeni.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat verificări la două dintre băncile care activează în România și nu sunt pe profit, pentru a vedea ce se întâmplă acolo, a declarat, duminică seara, premierul Mihai Tudose.

Tudose a adăugat că, din 36 de bănci cu activitate în România, „18 sunt pe profit și 18 nu”.

„Au început controale peste tot și vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit și 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (…) poate facem o fundație să le dăm niște bani că înțeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu știu, sunt subsidiare ale Crucii Roșii sau, pur și simplu, au venit aici crezând că toți suntem cu tricouri cu: fraierii noștri! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum și ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer și-mi asum — o să ajungem până a la ieși public și a spune: băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu știu dacă este foarte ‘safe’ să vă țineți economiile acolo. (…) Iertați-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment?”, a susținut Tudose.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here