Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică

0
1189

Aceasta a trecut pe deasupra Japoniei înainte de a se prăbuși în mare. Statul nipon nu a încercat să distrugă racheta, însă populația din nordul țării a fost trezită din somn de alarmele care semnalau un posibil atac.

traiectorie-tw

Motivele acestui exercitiu nu se cunosc.Statul Major sud-coreean a anunţat că proiectilul a fost tras din regiunea Sunan, în apropiere de capitala Phenian, imediat înainte de ora locală 6.00 (0.00, ora României).

Pentagonul a confirmat că tirul nord-coreean a survolat Japonia ”Racheta lansată de Coreea de Nord a survolat Japonia”, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor terestre (US Army), colonelul Rob Manning, citat de televiziunea CNN. ”Evaluăm această lansare”, a adăugat oficialul american.

Surse militare internaţionale confirmă faptul că Phenianul a lansat sâmbătă trei rachete cu rază scurtă de acţiune din provincia Kangwon.

Chiar dacă tensiunile între Coreea de Nord şi Statele Unite au scăzut după săptămâni de ameninţări, preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter o ”fotografie divulgată” care surprinde tirul nord-coreean de marţi.

nk-missile

Liderul nord-coreean  Kim Jong-un a ameninţat că va lansa rachete în mare, în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, iar preşedintele american Donald Trump a avertizat Phenianul cu ”focul şi furia” în cazul în care ameninţă Statele Unite.

viewscntIstoricul acestei lansări

Potrivit televiziunii japoneze NHK, racheta s-a rupt în trei bucăţi şi a căzut la o distanţă de 1.180 de kilometri est de Insula Hokkaido.

Acest tir de rachetă a reprezentat o ameninţare gravă la adresa Japoniei, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, potrivit agenţiei de presă DPA.

Guvernul japonez a îndemnat populaţia din zonă, prin intermediul sistemului de alertă J-Alert, să ia măsuri de precauţie.

De altfel, armata japoneză nu a încercat să doboare racheta, care a survolat teritoriul japonez în jurul orei locale 6.06 (0.06, ora României).

Sursa foto : News.ro,CNN.com

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr. Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here