In sfarsit! Christoph Daum, demis de la nationala Romaniei

0
1042

Christoph Daum a fost demis joi seara din functia de selectioner al Romaniei, anunta site-ul oficial al Federatiei Romane de Fotbal.

Tehnicianul neamt in varsta de 63 de ani, care se afla la carma nationalei tricolore din luna iulie a anului trecut, a acceptat, astfel, sa-si rezilieze intelegerea care expira la sfarsitul acestui an.

Decizia FRF vine dupa ce „tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.

Iata mesajul aparut pe site-ul oficial al FRF:

In urma recomandarii Comisiei Tehnice a Federatiei Romane de Fotbal, presedintele Razvan Burleanu si selectionerul Christoph Daum au convenit incetarea colaborarii inaintea ultimelor doua partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan si Danemarca. Acordul partilor isi va produce efectele dupa validarea acestuia de catre Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare in vigoare.

Ceilalti membri ai staff-ului echipei nationale isi vor continua activitatea pana la numirea unui nou selectioner, care va decide asupra noii echipe tehnice.

Federatia Romana de Fotbal ii multumeste domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni. Experienta domniei sale in managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasa. La echipa nationala au fost impuse standarde inalte in ceea ce priveste metodologia pregatirii fizice, conditiile de pregatire, disciplina sportiva, nutritia, recuperarea medicala, pregatirea mentala, integritatea, comunicarea. Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obtinerea marilor performante in fotbal. Din pacate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor romani bucuria calificarii la Campionatul Mondial din Rusia.

Federatia Romana de Fotbal ii doreste succes domnului Daum in activitatea sa viitoare!

Cu Christoph Daum selectioner, nationala Romaniei a inregistrat doua victorii, trei egaluri si trei infrangeri in meciurile oficiale, ratand astfel calificarea la Campionatul Mondial de din Rusia. 

Rezultatele obtinute de „tricolori” sub comanda lui Daum:

Romania – Muntenegru 1-1
Armenia – Romania 0-5
Kazahstan – Romania 0-0
Romania – Polonia 0-3
Romania – Danemarca 0-0
Polonia – Romania 3-1
Romania – Armenia 1-0
Muntenegru – Romania 1-0

Pe lista Federatiei cu inlocuitori se afla Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic si Ioan Andone.

I.G.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here