Acesta este cu siguranță unul dintre cele mai inedite lucruri despre monarhia din Marea Britanie

0
1117

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este în prezent cel mai în vârstă șef de stat la cei 91 de ani ai săi, după ce dictatorul din Zimbabwe- Robert Mugabe- a fost demis ieri din funcție, după ce și-a condus țara timp de 37 de ani.

queenelizabeth

Chiar mai remarcabil decât atât este faptul că patru din cinci locuitori din Marea Britanie nu erau născuți atunci când Regina Elisabeta a II-a a urcat pe tron, conform unor cifre prezentate de Business Insider, citat de Business Insider

 După ce tatăl ei, Regele George al VI-lea, a murit, în 1952, încoronarea sa a luat avut loc în 1953. De atunci, Regina a domnit în timpul a 14 premieri britanici și 13 președinți americani.

Concluzia conform căreia 80% dintre actuala populație nu au cunoscut niciodată un alt monarh a fost obținută utilizând date provenind de la Biroul pentru statistici naționale ale Regatului Unit , care arată că 12 milioane de britanici se  aflau în viață în anul 1952, conform recensământului britanic din anul 2014.

Business Insider a folosit ratele de deces specifice vârstei pentru a extinde aceste date până în anul 2017. Nu e de mirare că Regina este atât de centrată pentru identitatea națională britanică – la urma urmei, majoritatea dintre noi nu știu mai nimic altceva. La nivel național, s-a format deja ideea de sprijin în mod covârșitor a Reginei cât și a monarhiei pe care o reprezintă.

La nivel național, sondajele de opinie britanice arată că majoritatea populației este regalistă și susține monarhia pe care o reprezintă regina Elisabeta a II-a.

Când ea va muri, Marea Britanie va fi în doliu cel puțin 12 zile, vor fi ceremonii speciale și activitatea va fi oprită așa cum nu s-a mai întâmplat de la al Doilea Război Mondial până acum, precizează sursa citată.

Sursa foto : standard.co.uk

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here