Bilanţul atentatului din Egipt

0
1223

Bilanţul atacului terorist comis vineri 24 noiembrie în Egipt împotriva unei moschei din peninsula Sinai a ajuns la 305 morţi, dintre care 27 de copii, potrivit procurorului general egiptean. De asemenea, 128 de persoane au fost rănite, a anunţat televiziunea egipteană de stat, citată de France Press.Forţele aeriene egiptene au lansat, sâmbătă, atacuri asupra poziţiilor ocupate de teroriştii care au comis atacul de la moscheea din Sinai, soldat cu moartea a 305 oameni, a anunţat Armata Egiptului, informează site-ul agenţiei de presă Reuters. Potrivit autorităţilor egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile reţelei teroriste Stat Islamic. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de oraşul El Arish.
egypt-attacks-tw

Procurorul general al Egiptului a anunţat, sâmbătă, că bilanţul atacului comis vineri asupra unei moschei din Sinai a ajuns la 305 morţi, printre care se numără şi 27 de copii, relatează site-ul postului France 24.

Autorităţile au precizat că 305 de oameni au murit şi alte 128 de persoane au fost rănite. Bilanţul precedent anunţat de către autorităţile egipente se ridica la 235 de morţi şi 109 de răniţi.

Potrivit autorităţilor egiptene, atacul ar fi fost comis de un grup de 25-30 de indivizi care aveau asupra lor steagurile reţelei teroriste Stat Islamic, relatează site-ul agenţiei Reuters. Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri la moscheea Al Rawdah, din localitatea Bir Al Abed, la vest de oraşul El Arish.

”Atacatorii erau în număr de 25-30 şi aveau steagurile reţelei teroriste Stat Islamic. Aceştia au ocupat poziţiile din faţa uşilor şi geamurilor moscheei şi au tras cu mitraliere automate asupra oamenilor din moschee”, a anunţat procurorul general al Egiptului, Nabil Sadeq.

Atacatorii au provocat o explozie, iar apoi au deschis focul asupra credincioşilor adunaţi la rugăciunea de vineri.  După comiterea sângerosului atentat, forţele aeriene ale Egiptului au lansat, vineri seara, raiduri asupra unor presupuse ascunzători ale teroriştilor în peninsula Sinai.

De altfel, imediat după atentat, preşedintele Abdel Fattah al-Sissi promisese că Egiptul va răspunde cu „o forţă fermă“. „Forţele armate şi poliţia îi vor răzbuna pe martirii noştri şi vor restabili cu forţă securitatea şi stabilitatea foarte curând“, a declarat el în timpul unui discurs televizat, notează France-Presse.   Moscheea la care a avut loc atacul este situată într-o regiune în care autorităţile sunt angajate în confruntări cu aripa egipteană a grupării jihadiste Statul Islamic.

Guvernul de la Cairo a decretat trei zile de doliu naţional. În plus, Abdel-Fattah el-Sissi, preşedintele Egiptului, a anunţat că va construi un mausoleu în memoria oamenilor care şi-au pierdut viaţa în atacul de vineri.

Sursa foto : voanews.com

Sinteza acestui material a fost oferită de către Prof.Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei media Criteriul Național

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here