2 regului de design exterior al locuintelor

0
1816

Chiar daca cu totii ne dorim o casa spectaculoasa care sa se evidentieze fata de celelalte, in acelasi timp vrem ca locuinta noastra sa se potriveasca in ansamblul arhitectural al intregului cartier.

Proiectarea unei case poate fi un proces complicat de alegere a culorilor, materialelor, a echilibrului dintre forme si linii.

Te-ai intrebat vreodata ce face exteriorul casei tale atragator din punct de vedere vizual? Sau de ce exista anumite case pe strada care te fac sa te opresti in loc si sa privesti cu uimire la frumusetea lor? De obicei este vorba despre un mod de proiectare reusit. Da, fiecare design, interior sau exterior, trebuie sa urmeze niste „reguli” de proiectare simple, pentru ca rezultatul final sa fie atragator.

Imbinarea formelor cu simetria

Ca in toate tipurile de design, echilibrul si simetria joaca un rol important in realizarea unui spatiu bine conceput. Fatada fiecarei case are nevoie de echilibru si simetrie pentru a fi placuta ochiului si pentru a fi proiectata corespunzator.

Indiferent daca este vorba case in stil georgian, cu usi de exterior incadrate central, iar ferestrele se inclina in mod egal intr-o parte sau o casa unde echilibrul vizual se realizeaza prin unghiuri ascutite ale acoperisului, totul trebuie calculat cu atentie.

Exista numeroase moduri de a realiza un exterior proportional pentru o locuinta – unele prin simetrie evidenta, in timp ce altele nu atat de evidenta. Oricum, o casa proiectata in mod corespunzator are un exterior care este proportional si echilibrat.

Forma urmareste functia

In esenta, asta inseamna ca scopul cladirii ar trebui sa fie esential atunci cand ea este proiectata. Care este scopul casei dvs.? Pentru ce intentionati sa va folositi casa? Luati in considerare toate nevoile familiei dvs. si apoi decideti ce este necesar in casa pentru a va satisface aceste nevoi.

Exteriorul casei tale va imita forma design-ului interior pe care l-ai ales. Poate ca sunteti un artist si atunci veti alege ferestre mari pentru ca aveti nevoie de iluminare naturala pentru a picta. Sau poate mizati pe un design modern si veti alege usi de interior si mobilier extravagante, astfel incat si exteriorul casei va fi tot unul modern.

Amintiti-va intotdeauna ca designul interior il influenteaza si pe cel exterior.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here