5 sfaturi si trucuri pentru a salva bateria masinii

0
4761

Probabil toti soferii au avut candva probleme cu bateria masinii, fie ca au uitat sa o schimbe la timp, fie ca s-au trezit cu ea descarcata dupa ce au uitat farurile sau radioul deschis. Evident ca atunci cand bateria iti creeaza probleme, indicat este sa achizitionezi una noua de la un magazin specializat in baterii auto, dar daca nu ai aceasta posibilitate in momentul respectiv, exista cateva trucuri la care poti apela.

Aspirina

Daca te afli la volan si bateria masinii tale a murit si nu exista nimeni in jur pentru a va impinge automobilul, este posibil sa reusiti sa porniti masina aruncand doua pastile de aspirina in baterie. Acidul acetilsalicilic se va combina cu acidul sulfuric al bateriei pentru a produce o ultima incarcare. Chiar daca reusiti sa puneti in miscare masina in acest fel, grabiti-va totusi sa ajungeti la cel mai apropiat service.

Bicarbonat de sodiu

Eliminati acumularea coroziva de pe bornele bateriei automobilului. Le puteti curata cu o periuta de dinti veche si un amestec de 3 linguri de bicarbonat de sodiu si 1 lingura de apa calda. Stergeti-le apoi cu un prosop umed si apoi cu un alt prosop uscat. Odata ce bornele s-au uscat complet, aplicati un pic de vaselina in jurul fiecarei borne pentru a impiedica acumularea de coroziune.

Sare amara (Epsom)

Bateria masinii tale da semne ca este pe sfarsite? Ti-e teama ca nu vei mai putea porni la urmatoarea cheie? Cu ajutorul sarii amare veti putea prelungi putin viata bateriei. Se dizolva aproximativ 30 de grame de sare Epsom in apa calda si se adauga in baterie.

Vaselina

Nu este o coincidenta faptul ca bateria masinii intotdeauna moare in cea mai rece zi din iarna. Temperaturile scazute diminueaza rezistenta electrica si ingrosa uleiul de motor, ceea ce face ca bateria sa functioneze mai greu. Coroziunea pe bornele acumulatorului scade rezistenta bateriei auto. Inainte de inceperea iernii, deconectati bornele si curatati-le cu o perie de sarma. Reconectati-le, apoi ungeti-le cu vaselina. Aceasta va impiedica formarea coroziunii si contribuie la mentinerea bateriei tot timpul iernii.

Apa minerala

Da, este adevarat, proprietatile acide ale apei minerale va vor ajuta la eliminarea coroziunii din bateria masinii. Aproape toate bauturile racoritoare carbogazoase contin acid carbonic, care ajuta la indepartarea petelor si la dizolvarea depunerilor de rugina. Se toarna niste apa minerala sau sifon pe bornele bateriei si lasati-o sa actioneze. Indepartati reziduurile lipicioase cu un burete umed.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here