Operația de rinoplastie. Află cum poți scăpa de nasul borcănat

0
2202
rinoplastie
rinoplastie

Există multe persoane care au complexe fizice din cauza faptului că nu sunt deloc mulțumite de modul în care arată, iar acest lucru le influențează într-un mod negativ, atât pe plan emoțional, cât și pe plan social. Unul dintre aspectele care îi deranjează pe aceștia se referă la imperfecțiunile nasului, iar pentru a rezolva această problemă, ei pot apela la un specialist, în acest fel, recăpătându-și armonia trăsăturilor faciale.

Ce presupune operația de rinoplastie?

Operația de rinoplastie (rinocorecția) este o intervenție chirurgicală prin intermediul căruia se îmbunătățește atât aspectul fizic cât și cel funcțional al organului olfactiv.

Există mai multe trei tipuri de operație:

  • Rinoplastie închisă – se efectuează 2 incizii în partea interioară a nărilor (evitându-se îmbinarea lor) prin intermediul cărora, medicul are posibilitatea de modifica atât forma, cât și dimensiunile acestuia conform fizionomiei pacientului.
  • Rinoplastie deschisă – se creează niște incizii mici (zona ce separă nările), se ridică pilea pentru corectarea imperfecțiunilor structurii nazale, iar apoi se execută sutura. Durata operației este cuprinsă între 1 și 3 ore, timp în care va fi efectuată o anestezie generală. Această intervenție este recomandată în cazul în care este necesară remodelarea vârfului nasului, sau atunci când devierile laterale se corectează.
  • Rinoplastia secundară – aceasta este o operație care se execută dupa o primă rinoplastie a căror rezultate nu au fost mulțumitoare.
  • Rinoplastia augmentativă – În acest caz, există pacienți care au o proiecție mică a nasului și doresc să-și-l remodeleze. Însă, aceste situații sunt mai rare.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un pacient care dorește o rinoplastie

Vârsta minimă pentru o astfel de operație este de 15-16 ani la femei și 18 ani la bărbați. Dacă nu este respectată această regulă, poate fi afectată dezvoltarea nasului și pot apărea anumite complicații.

Orice pacient care are o stare de sănătate generală bună și care are nevoie de corecții ale organului olfactiv, fie din motive estetice, fie din motive funcționale, poate apela la această intervenție chirurgicală.

Cât  costă o rinoplastie în București?

În București, prețurile unei rinoplastii diferă de la caz la caz, în raport cu necesitățile individuale ale fiecărui pacient în parte. În general, costurile pot varia între 300 euro și 3000 Euro în funcție de operația efectuată, de gradul de dificultate ș.a.m.d.

În orice caz, înainte de a decide dacă o astfel de operație este potrivită pentru tine, ar trebui să te informezi asupra riscurilor și complicațiilor pe care le presupune.

Ce riscuri și complicații pot apărea

Poate te întrebi la ce să te aștepți după această intervenție? Deși rinoplastia este una dintre cele mai comune proceduri de natură chirurgicală, operația de rinoplastie implică și ea anumite riscuri minore care pot apărea dacă pacientul nu respectă cu strictețe indicațiile specialistului.

  • După efectuarea operației, pot apărea efecte secundare precum durerile de cap, amețelile, stări care pot dura până la câteva ore;
  • Respirația pe nas va fi dificilă câteva săptămâni după intervenție;
  • Sângerarea este un alt risc care poate apărea;
  • Pot apărea probleme la nivelul pielii – anumite iritații provocate din cauza bandajului;
  • Reacții adverse din cauza anesteziei.
Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here