YOUTUBE A SANCTIONAT DERAPAJUL BLOGGERUL-UI AMERICAN LOGAN PAUL DUPA VIDEOCLIPUL SINUCIDERII DIN JAPONIA!

0
971

Platforma YouTube a reactionat într-un final si a sanctionat una dintre vedetele sale,nimeni altul decat americanul Paul Logan.
Aceastã mãsurã vine dupã ce bloggerul a postat un filmulet care aratã cadavrul unui barbat care s-ar fi sinucis. Compania a decis sa-i anuleze lui Logan douã proiecte,de asemenea si reducerea posibilitãtii de a avea reclame pe clipurile sale postate pe Youtube.

Platforma media a decis de asemenea sa il indeparteze din portofoliul Google Preferred, care oferã agentilor de publicitate informatii despre cele mai accesate clipuri de pe YouTube pentru a-si maximiza impactul campaniilor.

Logan Paul este un youtuber american, care a generat un val de critici la propria adresã din partea internautilor, dupa ce a publicat un videoclip filmat in padurea Aokigahara din Japonia, in care el si câtica prieteni de-ai sai descopera un barbat spanzurat si glumesc pe seama acestuia.

Cu toate ca tânãrul si-a cerut scuze, precizand ca a avut intentii bune, de a creste nivelul de constientizare in privinta sinuciderii,sanctiunea nu a putut s-o evite.

Cadrul si povestea acestei controverse

Padurea Aokigahara-aflatã la baza muntelui Fuji-este cunoscuta drept un loc in care au loc numeroase sinucideri. Sute de oameni sunt gãsiti fãrã viatã anual in aceasta padure.

Intitulat „We found a dead body in the Japanese Suicide Forest” (Am gasit un cadavru in padurea sinucigasilor din Japonia), videoclipul a avut milioane de vizualizari pe YouTube inainte de a fi sters de pe platforma.

In comentariile publicate de internauti, videoclipul a fost criticat drept „lipsit de respect” si „dezgustator”.

Ulterior, Logan Paul, in varsta de 22 de ani, care este urmarit de peste 15 milioane de persoane pe YouTube, a publicat pe Twitter un mesaj in care isi cere scuze si se apara precizand ca judecata i-a fost afectata de socul descoperirii.

Videoclipul a avut durata de 15 minute si a facut parte dintr-o serie de videoclipuri filmate in Japonia, unde bloggerul american se afla intr-o calatorie alaturi de prieteni.
Ei au vizitat padurea intentionand sa se concentreze pe „zvonul ca aceasta ar fi bantuita”, dupa cum a mentionat Logan Paul in materialul video.

„Povestea”… propriu-zisã

În cobtroversatul clip se putea remarxa faprul cã,dupå ce au inaintat in padure, Logan Paul si prietenii lui au vazut un cadavru spanzurat intr-un copac.

„Nu imi place deloc sa spun asta, dar cred ca este o persoana spanzurata chiar acolo”, a spus tanarul.

Grupul a fost filmat in timp ce s-a apropiat de cadavru, care a fost aratat in prim plan, fiindu-i blurata doar fata.

„Hei, traiesti?” a intrebat Logan Paul in videoclip, dupa care unul dintre prietenii lui a spus ca nu se simte bine. „De ce, nu ai mai fost niciodata langa un cadavru?”, a intrebat vloggerul, izbucnind in ras.

Identitatea barbatului decedat nu este cunoscuta. Japonia are cea mai mare rata de sinucideri din lumea dezvoltata.

Interesant,dar neprovat a rãmas un alt aspect. În cobtroversatul videoclip, Logan Paul a precizat ca nu primeste bani din continut.

În loc de concluzie

Chiar dacã e cunoscut pe Youtube de 15 milioane de fani, bloggerul Logan Paul și-a compromis întreaga carieră după ce a postat acest videoclip cu care a reușit să șocheze pe toată lumea.
Spatiul media si promovarea excentricitatilor de orice fel au devenit

subiecte preferate,la ordinea zilei.
Ar trebui ca acest caz sa fie un exemplu si pentru alti ” artisti” de calibru ,care se aventureaza si expun tot felul de…imagini,materiale,numai pentru a-si spori notorietatea si veniturile.

Sursa foto :http ://google.com

Sinteza acestui material a fost realizat de catre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor sef al ziarului Criteriul National

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here