Iata ce trebuie sa stii ca sa iti cumperi un gps auto

0
948

Doar ce te-ai mutat intr-un oras mare si nu vrei sa intrebi in stanga si in dreapta cum sa ajungi la destinatie, pentru ca asta te face sa pierzi timp? Este clar ca ai nevoie de un sistem de navigatie. O sa spui ca ai telefon, iar acesta are foarte multe aplicatii care iti pot da directia drumului, dar eu iti spun ca acestea nu dau rutele cele mai scurte si nici nu iti spun unde este aglomerat, deci cea mai sigura optiune pentru majoritatea soferilor este gps-ul auto. Gps-ul nu da erori, iti calculeaza ruta in doar cateva secunde.

Un gps iti ofera o indrumare precisa catre orice loc din lume indiferent ca este vorba de un sat sau de o metropola. Instructiunile sunt oferite de un sistem de difuzoare, iar asta ii permite soferului sa fie atent la drum si sa nu stea sa incarce pagina cand se blocheaza.

Gps-ul poate sa indice drumul si fara sa fie conectat la internet, pe cand telefonul nu. Ca sa poata sa iti indice drumul acesta trebuie sa aibe in permanenta internet si semnal, iar acest lucru nu se poate atunci cand te afli intr-un sat, tunel sau pod. Ce faci, daci sunt mai multe benzi si nu este niciun indicator? In plus in strainatate internetul este atat de scump incat nu poti sa il lasi tot timpul pornit, deci iar castiga gps-ul.

Gps-ul nu necesita conectare permanenta la internet, iti indica drumul oriunde te afli.

Iata ce trebuie sa stii ca sa iti cumperi un gps auto

Ecranul

Un gps care are ecranul mare este mult mai usor de utilizat, fata de unul mic, unul cu diagonala de 6inch este perfect.

Harti

Cele mai multe gps-uri vin cu harta Romaniei si cea a Eurpoei.

Unele gps-uri va permit sa faceti modificari la anumite aspecte ale hartilor incorporate, in cazul in care o strada isi schimba numele.

Un gps auto va poate ajuta sa evitati traficul. Este capabil sa tina evidenta traficului in timp real si apoi sa retransmita aceste informatii inapoi la dumneavoastra. Daca vreun drum sau oricare dintre rute obisnuite sunt blocate, gps-ul va va avertiza de acest lucru si va va oferi un alt traseu. Acest lucru va permite sa ajungeti la destinatie in timp.

Afisaj color

Desi multe gps-uri au ecrane color, sunt si unele care au ecrane negru cu alb. Un afisaj color poate face citirea hartilor mult mai usoara, este mai scump, dar un afisaj alb- negru este mai ieftin si mai greu de inteles.

Conectivitate

Una dintre caracteristicile cele mai utile este conexiunea bluetooth. In acest fel va puteti conecta telefonul, iar gps-ul efectueaza apeluri si actioneaza ca un microfon si difuzor, astfel nu veti fi nevoit sa atingeti telefonul, veti fi atent la drum.

Durata de viata a bateriei

Un gps auto poate rula pana la 15 ore sau mai mult fara reincarcare. Gps-urile care au baterii reincarcabile sunt mai ieftine, dar cele cu reincarcare dureaza mai mult, in special in conditii de vreme rece.

Daca v-am convins ca un gps auto este mai bun decat un telefon, atunci alegerea nu ar trebui sa fie una grea.

Mai gasesti informatii si pe Recomandari-Specialisti.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here