Coruptie
EXCLUSIV/În D.G.P.M.B. educația, cultura, sunt aruncate la gunoi pentru ca dobitocii și inculții să ocupe funcții manageriale
Fiindcă art. 12 lit.e) din Legea nr. 544/2001[1] ne obligă să nu divulgăm informații din cursul unei „anchete disciplinare”, ne vom prevala de cauza CEDO Bucur și Toma contra României respectiv Legea avertizorului public nr. 571/2004 pentru a vă arăta că în România nu avem poliție ci „miliție bolșevică” iar polițiștii onești au fost subordonați „trupelor SS din structurile suport ale M.A.I”.
Anul trecut, un polițist din M.A.I.-D.G.P.M.B. a crezut el că „e mai deștept” și a participat la o competiție în care câștigătorul urma să beneficieze de cursuri gratuite, cazare, masă și transport în afara granițelor țării. Nenorocul lui a fost că a câștigat… Spunem „nenoroc” fiindcă acest om este în pragul destituirii fiindcă și-a cerut dreptul la educație și cultură. Trebuia să „rămână prost”, nu?
Dar, ce s-a întâmplat mai exact: foarte mulți am auzit de „isprăvile” adjunctului Secției 25, un individ obscur (nu reținem numele nulităților, „din păcate”) … fiindcă subalternul („un pârlit de agent”) a câștigat o „competiție preliminară” europeană pe care urma să o onoreze, acest „șef polițist” s-a gândit să îi pună bețe în roate „supt-alternului”… doar, în M.A.I. și Poliție „șefii contează” nicidecum „muritorii de rând”.
„Pârlitul” și-a cerut în scris dreptul la educație (un drept fundamental, necunoscut în M.A.I. și Poliție) iar „infractorii cu epoleți” din structurile suport (resurse-umane) i-au pus „bețe în roate” prin lipsirea acestuia de refuzul acestora. Omul, convins că din moment ce a anunțat, scris, intenția sa nu îi poate fi refuzat dreptul la educație, a plecat… însă, invidioșii pe inteligența „slugii” din structurile suport ale „DGMB” i-au „copt-o”: îl cercetează disciplinar fiindcă „sluga a lipsit nemotivat”… Păi, din moment ce însuși D.G.P.M.B. recunoaște că a fost înregistrat „un raport” sub nr.623709/12.05.2017 prin care se recunoaște faptul că omul a îndplinit condițile legale, despre ce discutăm? Vă spunem noi: lipsa acută de personal!
În poliție, nici dacă ești 24h/24h prezent la serviciu 12luni/12luni nu se acoperă deficitul „din stradă”, cei rămași la posturi fiind obligați să presteze, ca și pușcăriașii, „muncă în folosul comunității” (permanențe neremunerate respectiv fără compensarea timpului liber: program de cca 24h/24h). Or, asta „nu reprezintă incompetență” în mințile „manageriale”…
În fine, printrt-un „raport” nr.3107402/12.02.2018 omul nostru a fost găsit vinovat… că ar fi lipsit nemotivat de la serviciu. Credem și noi că „e nemotivată” plecarea la studii a „unei slugi” care trebuia să rămână „pe baricade” pentru ca nimeni să nu afle cât de incompetenți sunt șefii impuși de M.A.I. (nu pot și nu știu să acopere deficitul de personal – un exemplu: nu îi scot pe „retardații cu epoleți” din structurile suport în stradă, să prindă infractori/facă muncă de rutieră/patrulare/criminalistic/judiciar etc.) Așadar, „tovarășii cu epoleți” s-au gândit că „taie” elanul polițiștilor din stradă care vor și pot să gândească mai mult ca ei. Și, cum pot face asta decât „dându-i afară”… fiindcă, în M.A.I., cine are mai mult de un neuron, trebuie „exorcizat”/„răstignit”… căci, acolo unde se termină logica, încep M.A.I.-ul și Poliția „moderne”… din păcate.
Acum înțelegeți de ce Poliția, în general, merge prost: fiindcă inculții și dobitocii din aceste instituții conduc („fac legi”) or aruncă din instituție oamenii deschiși la minte (către educație).
Alexandru Firicel, președinte teritorial SPR Diamantul-secția 13 Poliție
[1] Articolul 12(1) Se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv, la art. 11^1, următoarele informaţii:e) informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare;
Coruptie
România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române
România, partea fără sens. Simple posibilități:
Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.
Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.
Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.
Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.
Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.
Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.
Un articol de Vlad Stoica
Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text
Coruptie
De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est
Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.
De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată
În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.
Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?
Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.
Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.
Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?
Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.
Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.
România la răscruce: între Vest și Est
Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.
Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu
Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.
Coruptie
Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”
Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.
Suveranism cu gust de lux
În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.
Economia „tradițională” a viitorului
Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.
Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.
Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă
Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.
Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.
-
Actualitateacum o zi
5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public
-
Actualitateacum 14 ore
Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
-
Lifeacum 3 zile
Ghid complet pentru alegerea unei firme de curățenie profesională
-
Uncategorizedacum o zi
SGS își extinde expertiza în domeniul sustenabilității prin achiziționarea Aster Global
-
Comunicateacum 8 ore
Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
-
Actualitateacum 4 ore
Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
-
Socialacum 8 ore
Există controale vamale pe traseul România-Anglia?
-
Lifeacum 7 ore
Iluminatul sustenabil: de ce să optezi pentru lustre LED în casa ta