EXPLOZIV/Subofiter de cazarmare, comandant de contrainformatii/„Legaturile primejdioase” dintre seful SSI si DGIA?

0
2460

Voroneanu Dumitru. Aceasta este identitatea, cu nume si prenume, a celui mai „acoperit” din „acoperitii” din sistem. Sau cel putin asa ar fi trebuit sa fie ! Pentru ca, iata, „ghinion”, nu doar ca-l identificam pe comandantul ultra-secretei unitati SSI din cadrul SPP, dar dezvaluim si amanunte socante despre cum un subofiter de armata expert in „cazarmare” si dresor de ciobanesti germani a ajuns sa conduca ditamai protectia interna de la Seviciul de Protectie si Paza, adica echivalentul structurii „Doi s’un sfert” de la MAI !

Iar aceasta ultima ridicare a „batistei” de pe „tambalul” generalului Pahontu, mai ales concomitent cu formarea comisiei parlamentare de ancheta a activitatii SPP, de care era atat de mare nevoie, dincolo de izul telenovelistic al unor asemenea ascensiuni halucinante in sistemul atat de divinizat de unii poate explica multe despre starea in care a ajuns una dintre structurile noastre de elita. Ca si despre penetrarea serviciului condus inca din 2005 de catre Lucian Pahontu, la randul sau „legendat” ca s-ar fi lansat in „lumea buna” a sistemului dupa ce-i plimba ciobanescul german unui fost inspector sef al Jandarmeriei Romane. Pentru ca stransele relatii de rudenie intre comandantul seseist si unul dintre adjunctii generalului Hapau, nimeni altul decat seful „rivalilor” de la DGIA poate trezi nu doar atentia tardiva a lui Pahontu, dar si pe cea a membrilor comisiei parlamentare.

Oare stie Pahontu de „legaturile primejdioase” dintre seful SSI si DGIA?

Care pot afla totodata, daca tot vor pune intrebari despre acuzele  de politie politica in care generalul Pahontu si o mana de comandanti de Sectiuni apropiati acestuia precum Joita (Sectiunea 1), Neagu (Sectiunea 2), Grigoroaia ( Sectiunea 3), Paunica (Sectiunea Acoperiti), Nedelea (SDI) sau „fantoma” Voroneanu (SSI), despre „contra-filajele” organizate de acestia, de puzderia de case si autoturisme conspirative de fite aflate la dispozitie, fondurile operative „fara numar”. Dar mai ales despre lipsa mandatelor judecatoresti pentru interceptarile telefonice facute in „regie proprie” si obligativitatea „partenerilor de viata” ai cadrelor din serviciu de a semna  ilegalele  angajamente „cu urmari penale”, metoda prin care oamenii s-au simtit apoi pur si simplu santajati!

Subofiter de cazarmare, comandant de contrainformatii

Iata ca si Romania poate fi tara tuturor posibilitatilor, mai ales in sistem, acolo unde orice simplu subofiter isi poate indeplini visurile de marire. Bine, nu chiar oricare, pentru ca si in cazul actualului inlocuitor al lui „nea Fane” Ganea in fruntea „protectiei interne” de la SPP o fi contat poate si sprijinul, fie el si doar moral, al „cumnatelului” aflat la butoanele DGIA, serviciul de informatii din cadrul MApN. Si uite cum, dupa ce a fost „tablagiu” la Armata, seseistul sef Voroneanu a urmat Academia Tehnica Militara, pe care ar fi absolivit-o ca subinginer, dupa care, ferit total de domeniul operativ, a indeplinit mult mai  pasnicele misiuni de „cazarmare”.

De unde a fost  printre „chilotarii” Armatei, la contrainformatii si apoi la protectie interna la DGIA. De aici, in ciuda avantajului puternicelor legaturi de familie la varful structurii, a fost transferat si avansat ofiter, la inceputul anilor 2000, pe vremea cand comandantul SSI era colonelul David, la SSI-ul SPP-ului. La sugestia si puternic sprijinit de „nea Fane” Ganea. Cel caruia i-a si luat locul de altfel intre timp la comanda structurii care raspunde de protectia informativa a tuturor cadrelor din SPP si a serviciului insusi. Dar care, iata, in schimb nu-si poate proteja nici macar propria identitate.

Gata, „domn Mitica”, esti „minat” !

Si daca tot a venit din randurile Armatei la SPP, „domn Mitica” Voroneanu probabil are stiinta de „legendele” cu militarii care se infiltrau in interiorul altor unitati si puneau „minat” pe steagul acestora. Si cunoaste si „repercusiunile” devastatoare unei asemenea operatiuni, care tineau, ce-i drept, mai mult de onoarea celui „minat” si nu neaparat de prevederile exprese ale regulamentelor militare. Asa ca, de acum „minat” pe fata, aproape ca nici nu mai are rost de batut moneda pe legaturile dintre seful SSI din SPP si „perversele” si incisivele servicii militare de informatii ale Armatei. Cu toate ca ramane o mare enigma cum de generalul Pahontu, cel care si-a facut un titlu de glorie din meteahna de a nu pune fosti subofiteri pe functii cu prima de comanda a facut o exceptie tocmai in cazul „spionului militar” Voroneanu, ex – DGIA! Si in fond, daca respecta cutuma militara dupa ce i-a fost „minata” identitatea, seful SSI se poate retrage linistit la marea sa pasiune, cresterea si dresajul de ciobanesti germani. La care, de altfel, se pare ca se si pricepe de minune, ca altfel nu l-ar fi invoit mereu „nea Fane” Ganea sa participe la concursurile chinologice. Ca nici cu dresajul cainilor nu este usor, dar cu oamenii este ceva mai greu, mai ales intr-un domeniu atat de sensibil precum contrainformatiile, unde doar scoala vietii uite ca nu este de ajuns … Si mai ales ca imputernicitul Voroneanu, la fel ca toti ceilalti din „garda pretoriana” a generalului Pahontu, de la Joita la Grigoroaia si de la Nedelea la Neagu cam au varsta de pensionare si pot lasa deci linistiti locul ofiterilor tineri in spatele carora va cadea de altfel sarcina sa retransforme SPP-ul intr-o unitate de elita, dupa ce comisia parlamentara de control isi va prezenta concluziile….(Catalin Tache).

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here