UTI, „paraindarat” pentru SRI pe Otopeni!/ Cum se leaga contractele…

0
1226

Iata ca deja se cam confirma de ce ar fi fost instalat Dan Baciu, omul fostului director Liviu Radu, in fruntea Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti. Pentru ca, dupa ce Bogdan Mindrescu a fost nevoit sa „dezerteze” de la functia asigurata de vicepremierul  Marcel Ciolacu, numirea tocmai a fostului director economic de pe vremea cand s-au produs cele mai multe abuzuri la CNAB, conform chiar raportului intocmit de catre Corpul de control al premierului Mihai Tudose, de-abia instalat ca director general interimar, iata ca Dan Baciu se apuca deja de treaba.

Astfel ca, in timp ce surse din cadrul CNAB sustin ca la carma companiei va fi adus de urgenta „binomul” Viorel Tanase – Cristinel Smadu, cel care s-a bucurat nu doar de sprijinul tacit al fostului director Mindrescu, dar cei doi ar fi fost consiliati chiar de catre Dan Baciu, deja s-a stabilit prioritatea absoluta a noii conduceri. Care nu este preocupata de situatia pistelor sau a gestionarii fluxului urias de pasageri de pe Otopeni, ci de achizitionarea de urgenta de echipament de peste 3 milioane de euro, doar intr-o prima faza, pentru intarirea controlului antitero. Si cum Viorel Tanase este recunoscut drept „cuiul lui UTI” in  Aeroportul Otopeni, iata ca prioritatea conducerii CNAB este vazuta de specialisti doar ca o noua „inginerie” prin care miliardarul Tiberiu Urdareanu incearca sa-si pastreze contactul cu furnizorii de contracte cu statul…

Cum se leaga contractele…

Aeroportul „Henri Coanda” a ramas o „oaza” a UTI, compania controlata de miliardarul turnator Tiberiu Urdareanu fiind atat de bine „intepenita” aici, incat a  devenit deja o cutuma ca orice nou contract care tine de „tehnic” sau de securitate sa fie automat directionat in acest sens. Iar legaturile de afaceri intre CNAB si UTI sunt atat de dezvoltate, incat unii directori de la compania de stat nu au simtit nicio jena in a-si angaja chiar consoartele la cea privata. Motiv pentru care, in timp ce Dan Baciu a luat initiativa de a „schimba fata” Aeroportului Otopeni prin achizitia de nou echipament, in valoare de milioane de euro, care sa contribuie la marirea sigurantei pasagerilor, multora le-a fost clar ca „familia” isi intra deja in mana. Si cum tehnica este folosita si in operatiunile de control antitero, fiind astfel obligatorie avizarea Serviciului Roman de Informatii, iata ca lucrurile se leaga din nou pentru UTI, si cu Baciu la timona…(Catalin Tache ).

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here