Ingrid Mocanu ATAC NĂUCITOR la Klaus Iohannis/ Sa paradim bine!

0
826

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, întrebat fiind dacă are obligația să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, că legea prevede că e chestiune de oportunitate politică și că decizia este la șeful statului, precizeaza cei de la http://sokant.ro

Avocata Ingrid Mocanu s-a revoltat față de această declarație și a spus că dacă Laura Kovesi este menținută în funcție de o decizie de oportunitate politică, atunci Iohannis n-o s-o demită niciodată pentru că este foarte ”oportun politic” pentru Klaus Iohannis ca toată opoziția domniei sale, atât politică cât și personală să aibă dosare penale.

Domnul președinte Iohannis, într-adevăr nu citește înregistrările, am văzut, nici nu este interesat, nu vrea să le citească. Raportul nu l-a citit și nu vrea să-l citească dar știe că este foarte mulțumit de DNA și că decizia de revocare spune domnia sa, care i-ar aparține în mod exclusiv – este una de o oportunitate politică.

Așa a declarat de la Bruxelles. Dacă vă uitați aceasta este din fraza cheie a declarației. ”Este o decizie de oportunitate politică”, deci practic paraditoarea șefă, deci șefa paraditorilor din România este ținută în funcție, menținută în funcție de o decizie de oportunitate politică.

Păi eu sunt convinsă atunci că n-o s-o demită pentru că este foarte oportun politic pentru domnul Iohannis ca toată opoziția domniei sale, atât politică cât și personală să aibă dosare penale. Și atunci să spună: penalii, penalii, penalii! Deci eu sunt curat și cinstit, eu și cei care mă susțin pe mine hashtag-ienii, sorosiștii și așa mai departe și atunci sigur că n-o va demite niciodată dacă deciziile de oportunitate politică sunt cele care îi ghidonează deciziile. De aceea, într-adevăr cred că nu ne mai putem aștepta de la președintele Iohannis la nimic în aceste momente.

Dar surpriză, ce să vedeți, dacă ar citi textul până jos, atenție, ar fi realizat că textul nu este o posibilitate de oportunitate politică pentru domnia sa ci este o obligație. Pentru că, surpriză, ministrul Justiției este cel care are sub autoritate procurorii și care răspunde pentru acest lucru, adică pentru modul în care funcționează parchetele. Dacă nu funcționează bine parchetele, teoretic, ministrul Justiției trebuie să plece.

El este cel care răspunde. Președintele nu are atribuții în legătură cu procurorii, de aceea el nici nu ar trebui să aibă dreptul să-i numească dar cu toate acestea legea i-a dat dreptul să-i numească și să refuze o singură dată numirea procurorului șef al DNA. Numai că revocarea procurorului șef al DNA nu este prevăzută ca fiind posibilă refuzată. Se că ia această decizie dacă există propunerea din partea ministrului Justiției. Dacă înregistrările nu vrea să le vadă iar raportul lui Tudorel Toader nu vrea să-l citească și nu-l interesează poate citește literele de lege mă gândesc atunci”, a spus avocata Ingrid Mocanu la România Tv. (Sava N.).

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here