Connect with us

Coruptie

De ce a luat-o razna George Maior?/ A mințit de-a dreptul

Publicat

pe

De ce a luat-o razna George Maior?/ A mințit   de-a dreptul

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, astăzi ambasadorul cel mai important pe care îl are România, s-a prezentat pentru a doua oară în fața Comisiei de control a activității SRI. La prima sa apariție, a fost evaziv. Acum, a mințit de-a dreptul. De ce s-a pus în situația de a se face de râs? Și, eventual, de a-și pierde postul?

Este adevărat, ambasadorii sunt numiți de către președintele României. Totuși, înainte de a fi semnat decretul, ei au obligația de a se prezenta în fața comisiilor parlamentare de politică externă. De unde primesc un aviz. Nu s-a mai întâmplat după știința mea niciodată, dar nu este deloc exclus să se întâmple în acest caz. În funcție de concluziile la care ajunge Comisia de control a activității SRI, este posibil ca cele două comisii de politică externă de la Senat și de la Camera Deputaților să-i solicite revocarea. În această situație, președintele va trebui să reacționeze. În baza principiului simetriei actelor juridice. Atâta timp cât peședintele nu poate numi un ambasador fără avizul Parlamentului, este de presupus că nici nu-l poate menține în post, dacă Parlamentul solicită contrariul.

Cum s-ar putea ajunge în aceasă situație excepțională? Dacă se confirmă faptul că domnul George Maior i-a mințit cu bun știință pe parlamentari, atunci când a garantat că nu a implicat Serviciul Român de Informații în acțiuni de poliție politică, atunci s-ar putea ajunge în situația de mai sus. Iar confirmarea a și venit de la un personaj care a deținut o importantă funcție în stat. Este vorba de Horia Georgescu, fostul șef al Agenției Naționale de Integritate. Acesta susține că domnul George Maior s-a implicat în acțiunea de eliminare a unor oameni politici în baza unor pretinse abateri ale acestora de la regulile de integritate. Este pentru a doua oară când, în mod explicit, fostul șef ANI face afirmații referitoare la modul în care a acționat Serviciul Român de Informații.

De la acesta, opinia publică a aflat un fapt uluitor. Și anume că au existat rapoarte ANI, care de fapt erau redactate la Serviciul Român de Informații și doar semnate de inspectorii de integritate. Aceasta înseamnă, nici mai mult nici mai puțin, că utilizând banii și infrastructura publică, Serviciul Român de Informați s-a transformat într-o mașinărie infernală de distrus destine politice. În ce scop ar fi făcut SRI asta? Ce interes ar fi avut domnul George Maior să se implice în asemenea operațiuni de poliție politică?

Explicația ne-o oferă cele mai recente dezvăluiri privind frecventele întâniri, tot cu carcater politic, pe care domnul George Maior le-a avut de-a lungul timpului cu vârfuri ale DNA, cu șefi de partide, cu miniștri și, atenție, cu patroni de trusturi de presă. Nici aceste întâlniri nu au fost inițiate de florile mărului. George Maior a încercat pe rând să devină fie candidat prezidențial, fie prim-ministru al României. Dovezi în acest sens există cu duiumul. Inclusiv interviurile pe care el le-a acordat în anumite momente, demonstrează dorința acestuia de a juca un rol politic la vârf. A existat chiar un moment în care Victor Ponta, nedecis încă să-l înlăture pe Antonescu pentru ca el însuși să candideze la prezidențiale, a cochetat cu ideea de a-l susține pentru o asemenea funcție pe George Maior. A mai existat și un moment ulterior în care, în ipoteza în care Victor Ponta reușea să câștige Președinția, George Maior urma să devine prim-ministru, în timp ce Gabriel Oprea i-ar fi luat locul lui Maior la șefia SRI.

Ei bine, această cochetărie cu lumea politică, această ambiție a sa l-a determinat să riște. Să se implice și să implice Serviciul Român de Informații în acțiuni cu caracter strict politic, care în mod cert contraveneau atât fișei postului său, cât și competențelor SRI.  A târî o instituție cum este principalul serviciu secret al statului într-o asemenea aventură, înseamnă a aduce statului român prejudicii incalculabile. Iar pentru asta cineva trebuie să răspundă. Există vreo persoană mai vinovată decât George Maior?

Sorin Rosca Stanescu

 

Articolul De ce a luat-o razna George Maior?/ A mințit de-a dreptul apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Coruptie

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

Publicat

pe

De

România, partea fără sens. Posibile cazuri de corupție în cadrul Registrului Auto Român și în cadrul Poliției Române

România, partea fără sens. Simple posibilități:

Este posibil ca angajați ai DRPCIV (Permise și Înmatriculări Auto), împreună cu angajați ai Registrului Auto Român, să fi înmatriculat un număr mare de autovehicule furate, în cunoștință de cauză.

Este posibil ca autovehiculelor de la punctul 1 să le fi fost schimbată culoarea înainte de comercializare.

Este posibil ca un număr semnificativ de angajați ai Registrului Auto Român să fi emis certificate de autenticitate pentru autovehicule furate, în perioada prevăzută de lege.

Este posibil ca Registrul Auto Român să fi autorizat un număr semnificativ de service-uri auto care nu îndeplineau normele.

Este posibil ca legislația României să nu acopere satisfăcător problemele din domeniul tranzacțiilor auto legale/ilegale.

Este posibil ca, în târgul auto Vitan-Bârzești și în alte târguri auto din țară, să se fi vândut, de-a lungul timpului, un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.

Este posibil ca pe site-urile de anunțuri, de pe internet, să se fi vândut un număr semnificativ de autovehicule furate, cu acordul benevol al conducerii Poliției Române.

Un articol de Vlad Stoica

Citește mai mult despre posibile abuzuri și cazuri de corupție în cadrul Poliției Române, dând click pe acest text

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Coruptie

De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Publicat

pe

De la ecologie la ideologie: virajul periculos al lui Călin Georgescu către Est

Călin Georgescu, cândva un fervent susținător al ecologiei și dezvoltării durabile, a reușit să surprindă pe toată lumea cu o piruetă ideologică demnă de un acrobat politic desăvârșit. Din militant al protecției mediului, s-a transformat într-un apostol al suveranismului cu accente pro-ruse, demonstrând că, în politică, orice este posibil, mai ales când vine vorba de redefinirea propriilor convingeri.

De la verde la roșu: metamorfoza neașteptată

În trecut, Călin Georgescu era recunoscut pentru angajamentul său față de ecologie, promovând politici de mediu și dezvoltare sustenabilă. Însă, odată cu intrarea sa în arenă politică, discursul său a suferit o transformare radicală. A început să critice vehement Uniunea Europeană și NATO, descriind scutul antirachetă din România drept o „rușine a diplomației” și afirmând că „NATO este cea mai slabă alianță de pe fața pământului”.

Admirație pentru Est: Putin, un model de urmat?

Nu s-a oprit aici. Georgescu și-a exprimat deschis admirația față de liderul de la Kremlin, declarând că „Vladimir Putin este un om care-și iubește țara”.

Mai mult, a pus sub semnul întrebării legitimitatea Ucrainei ca stat, susținând că „Ucraina e un stat inventat”.Astfel de declarații ridică semne de întrebare cu privire la orientarea sa geopolitică și la interesele pe care le-ar putea servi în calitate de președinte al României.

Programul „Hrană, apă, energie”: o rețetă pentru izolare?

Planul său de guvernare, intitulat „Hrană, apă, energie”, propune un model economic bazat pe suveranism și distributism, promovând ideea că România ar trebui să se bazeze exclusiv pe resursele proprii.

Deși, la prima vedere, acest program pare să încurajeze autosuficiența, în contextul global actual, o astfel de abordare riscă să izoleze țara și să o priveze de beneficiile cooperării internaționale.

România la răscruce: între Vest și Est

Într-un moment în care România se confruntă cu provocări majore și trebuie să-și decidă viitorul prin vot, ascensiunea unui candidat cu astfel de viziuni ridică îngrijorări. În loc să consolideze parteneriatele strategice cu Occidentul, Călin Georgescu pare să propună o reorientare către Est, punând sub semnul întrebării angajamentele țării față de UE și NATO.

Un viitor incert sub conducerea lui Georgescu

Dacă ar ajunge președinte, Călin Georgescu ar putea conduce România pe un drum al incertitudinii, marcat de dezinformare și o posibilă apropiere de sfere de influență care nu împărtășesc valorile democratice ale țării. Într-o perioadă în care stabilitatea și claritatea direcției sunt esențiale, un astfel de viraj ideologic ar putea avea consecințe nefaste pentru viitorul României.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Coruptie

Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Publicat

pe

Averea lui Călin Georgescu: Misterul din spatele conturilor „modeste”

Călin Georgescu, eternul salvator auto-declarat al României, are un talent aparte de a stârni controverse. Cu un discurs pompos despre suveranitate și despre cum România trebuie „să se ridice din genunchi”, domnul Georgescu și-a croit o aură de simplu patriot modest. Dar dacă ne uităm mai atent, conturile „modeste” ale acestuia par să aibă mai multe dedesubturi decât o săpătură arheologică la Sarmizegetusa.

Suveranism cu gust de lux

În timp ce Călin Georgescu vorbește despre reîntoarcerea la valorile strămoșești și despre „reconstrucția spirituală” a României, este dificil să nu observăm o disonanță flagrantă între predica sa și realitatea financiară. Conform propriilor declarații, averea sa ar fi una modestă, dar parcă fiecare pas al său e acompaniat de un parfum de exclusivitate. Desigur, în viziunea sa, modestia se traduce printr-o opulență subtilă, poate chiar bine ascunsă în spatele unor structuri financiare de nepătruns.

Economia „tradițională” a viitorului

Planurile sale economice sunt un cocktail interesant de utopie și haos. Printre ideile care ar trebui să salveze România se numără reducerea dependenței de Uniunea Europeană și o întoarcere spre „autosuficiență”. Desigur, într-o lume globalizată, unde crizele economice sunt interdependente, această strategie pare mai degrabă o rețetă pentru un colaps rapid decât pentru prosperitate.

Un exemplu de clarviziune economică: Călin Georgescu își dorește un sistem bazat pe „suveranism economic”. În traducere liberă, acest lucru ar putea însemna abandonarea investițiilor externe și îmbrățișarea unei economii austere, în care cetățenii să se descurce cu ceea ce au, eventual să revină la troc.

Criza permanentă: o viziune de dreapta extremă

Deși promite stabilitate, planurile lui Georgescu nu fac decât să arunce România într-o incertitudine cronică. Atitudinea sa ascunsă și mesajele sale aparent mincinoase sugerează o eventuală direcționare spre izolare internațională. Citatul său preferat, „România va fi liberă doar când va renunța la dictatura Bruxelles-ului”, poate fi interpretat ca un pas către periferizarea țării.

Pe scurt, cu un lider precum Georgescu, economia României ar deveni un experiment cu final incert. Misterul conturilor „modeste” rămâne nerezolvat, dar ceea ce este clar e că promisiunile grandioase ascund o posibilă catastrofă națională. Să sperăm că visul său de a ajunge președinte nu se va transforma în coșmarul nostru colectiv.

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Stiri calde

Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună? Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?
Actualitateacum 3 ore

Protezare vs implantare dentară: care variantă este mai bună?

Atunci când vine vorba de restaurarea unui dinte pierdut, mulți se întreabă dacă ar trebui să opteze pentru o proteză...

Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara
Actualitateacum 13 ore

Transformă-ți Livingul cu Gama de Mobilă de la Homemobili Timișoara

Livingul este inima unei locuințe, spațiul în care familia se adună pentru momente de relaxare sau în care primești oaspeții...

5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public 5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public
Actualitateacum o zi

5 motive pentru a închiria o mașină în vacanță și a evita transportul public

Planificarea unei vacanțe reușite începe cu alegerea celor mai practice soluții de transport. Închirierea unei mașini poate transforma complet experiența...

3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă 3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă
Actualitateacum 4 zile

3 motive pentru achiziția unui pistol de suflat de la Tehnovest: preț bun, produs original, livrare rapidă

Produse originale care sunt necesare în diverse ramuri industriale nu sunt disponibile tot timpul în magazinele de profil. Acestea provin...

Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald
Actualitateacum 4 zile

Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul cald

Pe măsură ce temperaturile cresc și zilele devin mai lungi, este important să îți pregătești mașina pentru condițiile specifice sezonului...

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară
Actualitateacum o săptămână

Interviu cu Dr. Aurelian Buliga-Ștefănescu, autorul cărții Cercetarea agricolă din România: analiză și practică judiciară

Reporter: Ce v-a inspirat să scrieți această lucrare? Aurelian Buliga-Ștefănescu: Scrierea acestei lucrări a fost un proces inspirat de multiple...

Ghid Complet pentru Montajul Acoperișurilor în Iași: Tot Ce Trebuie Să Știi Ghid Complet pentru Montajul Acoperișurilor în Iași: Tot Ce Trebuie Să Știi
Actualitateacum o săptămână

Ghid Complet pentru Montajul Acoperișurilor în Iași: Tot Ce Trebuie Să Știi

Montajul acoperișului este o etapă esențială în construcția sau renovarea unei case. Alegerea corectă a materialelor, a meseriașilor și a...

Publicitate

Parteneri

Citește și:

Top Stiri Nationalul.ro

Copyright © 2024 - ZIARUL NATIONALUL Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul nationalul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@nationalul.ro