Omul lui Pahontu in Comisia SPP!

0
1682

Tocmai faptul ca ultimii piloni pe care se mai sprijina tot mai subredul stat paralel fac insemnate eforturi logistice pentru a lua in deradere si a bagateliza activitatea Comisiei parlamentare de control a Serviciului de Paza si Protectie arata cat de mult se teme generalul Lucian Pahontu de faptul ca tocmai aici i s-ar putea rupe caruta in drum. Asta dupa ce, din 2005 incoace, a reusit sa amorseze cam  toate „bombele” plasate sub scaunul sau, chiar daca unele aveau deja fitilul gata aprins. De cele mai multe ori, desigur, cu ajutorul dosarelor „pe persoana fizica” pe care le tine sub cheie in seiful din propriu-i birou.

Numai ca aceasta metoda de „santaj” mai mult sau mai putin sentimental nu are cum sa functioneze si in cadrul unei comisii parlamentare formata din atatia deputati si senatori, de la partide diferite si fiecare dintre ei cu propriile interconexiuni. Astfel ca, dupa ce, in mod surprinzator, senatorul Liviu Tit Brailoiu  se pare ca nu a mai prins tocmai pe ultima suta de metri sefia comisiei,  iata ca alte „mistere” ies la iveala din tenebrele presiunii puse pe infiintarea acesteia si dintre care contestarea la Curtea Constitutionala de catre liberali este singura la vedere. Caci, „ghinion” pentru Lucian Pahontu, iata ca incercarea de a se conecta la chiar varful comisiei de control a SPP tocmai ce este dejucata prin dezvaluirea unei relatii de rudenie cel putin stranii. Pentru ca senatorul liberal Daniel Fenechiu este nimeni altul decat nasul locotenentului colonel Iacob Ovidiu de la … SPP! Ofiter care, desi nu are studii militare, tocmai ce a fost avansat la ordinul lui Pahontu in urma cu o luna, exact cand se anunta infiintarea comisiei parlamentare, ditamai sef obiectiv resedinte la Sectiunea 2, condusa de colonelul Neagu Viorel. Si uite cum, mama ei de coincidenta, nasul Fenechiu a uitat se pare sa-i anunte si pe colegii din comisie de legatura total incompatibila pe care o are cu finul Iacob, cel „tras” de Pahontu langa el ! Asa ca degeaba a muncit doamna Alexandru, sefa de la Juridic, la pregatirea in avans a raspunsurilor care ar fi urmat sa fie puse de juristii din comisia parlamentara ca uite ca planul tocmai ce a cazut! Astfel ca generalul Pahontu se poate trezi cu totul alte curiozitati, mult mai incisive.

Si inclusiv cu chemarea generalului Alexandru Burian in fata comisiei, ceea ce ar putea fi destul de riscant, chiar daca in ultima clipa s-a incercat si „calmarea” acestuia, pe langa bucatarul sepepist detasat la vila de la Baia Sprie, baiatul „creierului” de la SPP fiind angajat la „acoperitii” bietului Paunica. Cel care deja are cosmaruri cu „cubul negru”…

Nasul Fenechiu

Desi adeptii „nucleului dur” al statului paralel forteaza, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, sa duca in derizoriu Comisia de control a SPP, aceasta disperare nu arata decat ca acolo, in Parlament, lucrurile o pot lua razna pentru generalul Pahontu si oamenii de incredere ai acestuia, care se tem ca nu mai pot controla si aici lucrurile. Si cu toate ca, desi cu senatorul Daniel Butunoiu la conducere, cel care l-a inlocuit in ultima clipa pe „favoritul” Liviu Brailoiu, comisia a inceput deja sa functioneze, membri liberali le-au luat deja fata pesedistilor majoritari, reprezentantii Opozitiei fiind mai vocali ca niciodata, lasand deja impresia ca se vor transforma intr-un adevarat scut in jurul sefului SPP.

Insa, daca tot cer sa se joace cu cartile pe masa, poate ar fi fost bine, deontologic, moral sau cum vreti ca senatorul liberal Daniel Fenechiu, intrat in Parlament prin „Partidul Poporului” a lui Dan Diaconescu sa-i fi informat pe colegii de comisie despre micul „amanunt” daca este sau nu nasul unuia dintre oamenii de incredere ai generalului Pahontu, cel pe care tocmai il controleaza, „in familie” se pare…

Finul Iacob

In urma cu aproximativ o luna, cand deja era o certitudine infiintarea comisiei parlamentare care da deja frisoane generalului Pahontu si celorlalti membri de frunte ai „fratiei” acestuia de la varful SPP dar si al altor institutii, locotenent colonelul Ioacob Ovidiu era propulsat pe repede inainte sef obiectiv resedinte la Sectiunea 2, numirea luandu-l prin surprindere pana si pe „executantul perfect” Neagu, care nu intelegea cum de tocmai un subaltern fara studii militare era alesul pentru aceasta avansare spectaculaosa. Mai ales ca seful SPP a batut intotdeauna moneda ca nu va permite numirea niciunui cadru fara studii militare de specialitate pe functii de comanda. Iata insa ca in cazul finului cu nas in comisia de control a SPP s-a putut, la fel cum a fost si cu Neata pe vremea cand „Micutul” il luase in primire pe premierul Victor Ponta.

Schimbati raspunsurile !

Si cu toate ca ingeniozitatea si complexitatea planurilor de compromitere din start a activitatii comisiei de care generalul Pahontu se teme atat de mult nu are cum sa nu fie de apreciat, strict tenhnic vorbind, pionii folositi incep sa cada unul dupa altul, ca piesele de domino. Cu toate ca generalul Alexandru Burian s-a ales nu doar cu un bucatar detasat de la SPP pentru vila de la Baia Sprie, dar, mai nou, si cu baiatul angajat direct la „acoperitii” lui Paunica. Mutare destul de riscanta de altfel, mai ales ca initiatii  sistemului stiu foarte bine ca Paunica are deja „vedenii” dupa operatiunea de la „Marriott”, temandu-se de o inevitabila schimbare de macaz in sensibila ancheta „Black Cube”. De asemenea, este oarecum de inteles si zelul sefei de la Juridic, mai ales ca sotul „i-a prins” o a doua misiune externa ca „bucatar” pentru adevaratii luptatori, astfel ca doamna Alexandru trudeste din greu la intocmirea raspunsurilor la intrebarile pe care „intuieste” ca vor fi adresate in cadrul Comsiei de control a SPP! Munca in zadar insa, ca iata ca intrebarile se pot schimba in ultima clipa, la fel cum senatorul Fenechiu isi poate asuma sau nu, la randul sau, legatura cu Iacob Ovidiu, noul „copil de suflet” al generalului Pahontu…

Klaus, joac-o si pe asta !

Inca un „buboi” s-a spart la SPP, dezvaluirile despre musamalizarea unui accident mortal in care a fost implicat un ofiter aducand o noua pata pe activitatea serviciului condus de 13 ani de Pahontu. Insa autorul accidentului petrecut pe data de 30 octombrie 2017, in care desi un om a fost spulberat nu s-a facut pana acum nicio ancheta nu este doar fostul aghiotant al lui Mihai Razvan Ungureanu pe cand acesta era premier ! Pentru ca, la data comiterii oribilului accident mortal, Sorin Spinu era sef grup protectie la presedintele Klaus Iohannis ! Deci, domnul presedinte, o fi stiut oare ca ofiterul Spanu care il pazeste a omorat un om? Ca doar „nea Mitica” Voroneanu, seful SSI, ar trebui sa stie tot… I-a raportat lui Pahontu? Pahontu i-o fi spus presedintelui ca seful grupului sau de protectie a omorit un om, si-a declinat o alta identitate si de atunci nimeni nu indrazneste sa demareze o ancheta? Sau „neamtul” a fost pus iarasi intr-o postura ingrata, ca doar Spinu a fost adus de generalul Pahontu de la BSIJ si pus „sa-l ia in primire” pe MRU, pe atunci inamicul public numarul unu. Iar acum l-a detasat chiar pe langa Iohannis…(Catalin Tache).

 

 

 

Articolul Omul lui Pahontu in Comisia SPP! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here