Seminarul bascalia/ In plin scandal al abuzurilor procurorilor DNA, PFA Kovesi si-a organizat cu jurnalistii de casa si sustinatorii externi un seminar ca sa arunce praf in ochi

0
755

In plin scandal al abuzurilor procurorilor DNA, PFA Kovesi si-a organizat cu jurnalistii de casa si sustinatorii externi un seminar ca sa arunce praf in ochi: 1 miliard de euro.
“Prejudiciile” DNA, expertizele umflate (a se vedea episodul Ploiesti), terenurile de la ICA si Antene care zac in paragina sunt scoase ca praf in ochii romanilor prin PR-ul de azi de 1 miliard de euro.

Acest miliard inventat pentru ratiuni de publicitate esta aruncat pe piata pentru a justifica:
– Achitarile, abuzurile si expertizele inventate,
– Masina Audi A6, protectia si garzile, protocolul, locuinta de lux de la stat, fondurile de PR extern, deplasarile si salariile lui Kovesi, sume lunare uriase cheltuite pentru confortul sefei DNA,
– Bugetele imense ale DNA care cresc de la an la an.

Nu auzim insa nimic de miile de firme inchise, de conturile si activitatile paralizate, de economia si administratia blocata, de sutele de mii de oameni trimisi in somaj urmare a “suspiciunilor” DNA din ultimii ani.

Incalcarile drepturilor si libertatile cetatenilor nu pot fi justificate nici cu 1 miliard de seminarii, precizeaza pe pagina sa de socializare fostul col ® SRI, Daniel Dragomir.

#curaj
#romania30

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la un seminar privind recuperarea prejudiciilor, că persoanele cercetate preferă să îli ascundă bunurile în străinătate sau să plece cu totul, menţionând că datele arată că infractorii preferă detenţia, dar să nu li se confişte averea.

„Atunci când vorbim de indisponibilizarea bunurilor, nu ne-am limitat la cele din România. Am observat tendinţa extrem de interesantă ca inculpaţii să obişnuiască să-şi ascundă bunurile în străinătate, conturi offshore, sau să plece cu totul. Compartimentul de investigaţii financiare înfiinţat în 2015 în DNA a acoperit şi problema asta. 2016 a fost primul în care DNA a sechestrat bunuri din alte state: două proprietăţi în Franţa în valoare de peste 3,5 milioane de euro, două imobile în Spania de peste 500.000 euro şi conturi blocate în Cipru, Germania Elveţia”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul şef al DNA a precizat că, în ultimii ani, valoarea bunurilor indisponibilizate de procurori a crescut, menţionând că în acest domeniu legislaţia este suficient de clară şi previzibilă. (Cerasela N.).

 

Articolul Seminarul bascalia/ In plin scandal al abuzurilor procurorilor DNA, PFA Kovesi si-a organizat cu jurnalistii de casa si sustinatorii externi un seminar ca sa arunce praf in ochi apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here