Evolutia incaltamintei pentru femei

0
1926

Cizme cu toc, cizme de cowboy, botine, ghete, sunt doar o parte din optiunile pe care femeile le au astazi in materie de incaltaminte inalta, capabile sa se adapteze pentru orice tip de tinuta.

Dar unde si cand au aparut aceste tipuri de incaltaminte si cum au evoluat ele in stilurile moderne pe care femeile din intreaga lume le cunosc si le iubesc astazi? In ultimele cateva sute de ani s-au inregistrat atat de multe schimbari in tendintele modei.

Iata istoria mai putin cunoscuta a modului in care au evoluat doua tipuri de ghete/cizme iconice de femei.

Botinele

Este un tip de incaltaminte eleganta, care este un hibrid intre un pantof si o cizma, au forma de cizma, dar se termina exact la sau chiar deasupra gleznei. Botinele sunt elegante si moderne, ceea ce face cu atat mai surprinzator faptul ca ele au aparut in anii 1800.

Botinele au fost populare atat in ​​randul barbatilor, cat si al femeilor de-a lungul anilor 1800. Multe botine in secolul al XIX-lea aveau sireturi de-a lungul partii frontale, desi aceste tipuri de ornamente au variat foarte mult in functie de tendintele specifice ale deceniului.

In timpul secolului XX, botinele au fost adaptate pentru a servi unui scop mai practic in timpul lunilor reci si umede de iarna. Acest stil actualizat include o talpa din cauciuc pentru a preveni alunecarile pe trotuare umede sau inghetate, precum si un strat de captuseala din lana calda in interiorul incaltamintei pentru a mentine piciorul cald. Astazi, gasim botine din diferite materiale, piele, piele intoarsa si chiar piele de caprioara, prevazute cu sireturi, incheieturi metalice, fermoare, decupaje sau alte adaosuri decorative.

De-a lungul istoriei, botinele au ramas o alegere populara pentru femei, in special pentru cele care au nevoie de un pantof confortabil, dar atractiv, pentru a face comisioane zilnice.

Ghete

Ghetele de dama de astazi isi au originea in cizmele de cawboy purtate in secolul al XIX-lea. Odata cu Revolutia Industriala, aceste cizme au devenit mai elegante, fiind purtate nu doar in ferme, ci si pe parcursul calatoriilor.

Deosebit de practice, aceste cizme au influentat aparitia unui alt tip de incaltaminte pentru femei. Vorbim despre ghetele asemanatoare cu cele masculine, prevazute cu sireturi si talpa robusta, capabile sa faca fata pe vreme rea. Ghete de dama moderne pot fi astazi gasite in magazinele din lumea intreaga.

  

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here