De ce aparate electrocasnice ai nevoie in bucatarie

0
2878

Aparatele electrocasnice care nu ar trebuie sa lipseasca dintr-o bucatarie sunt: frigiderul, aragazul, hota, cuptorul cu microunde si blenderul. Toate aceste fac ca bucataria sa fie completa.O sa spuneti ca sunt multe, dar nu este asa, avem nevoie de fiecare aparat.

Frigiderul este unul din cele mai importante aparate electrocasnice. Alegeti un frigider care are sistem nofrost, acesta va impiedica formarea ghetii. Un frigider nu consuma mult curent electric au clasa A, aproximativ 350kWH/an. Rafturile sa fie reglabile, astfel sa le puteti aranja cum doriti. Un frigider bun ar trebui sa aibe intre 4-6rafturi, iar congelatorul 1-2 compartimente. Usile sa fie reversibile. Sa aibe iluminare interioara cu LED, pentru ca mentine mai bine alimentele.

Aragazul, este iar un aparat electrocasnic necesar in bucatarie. Chiar daca nu iti place sa gatesti tot trebuie sa ai unul, macar pentru chestii simple de gatit. Piata este atat de variata incat ai de unde alege, sunt aragazuri pentru orice buzunar. Acestea au patru ochiuri, 2 mari, unu mediu si unu mic. Majoritatea aragazurilor sunt de dimensiuni standard, de 60cm, acestea au inclus si cuptorul, pe cand la plite nu este asa. Pare ca sunt la pachet dar nu este asa, sunt separate. Plitele se incadreaza mai bine in bucatarie, au un aspect mai elegant.

Hota este un alt aparat care nu ar trebuie sa lipseasca. La prima vedere pare ca este o hota simpla, dar nu este asa. Sunt hote de mai multe tipuri: incorporabile, telescopice, decorative si clasice. Tu alegi ce hota vrei sa iti iei. Daca vrei sa o incorporezi o hota incorporabila este ceea ce iti trebuie, iar daca vrei sa pui aragazul pe mijloc o hota decorativa sau telescopica este perfecta. Majoritatea hotelor au 2 motoare si 3 setari de reglare. Atunci cand te uiti dupa o hota trebuie sa vezi capacitatea de absorbtie, pentru ca, este cea mai importanta caracateristica. Cu cat este mai mare, aerul va fi reimprospatat mai repede. Capacitate variaza intre 100 si peste 600mc/h. Alegeti o hota ce are capacitate de 300mc/h. Un alt factor la care sa te uiti sunt filtrele, acestea pot fi metalice, din aluminiu, sintetice si carbon. Cele metalice trebuie inlocuite o data la 2 luni, iar cele din carbon trebuie schimbate o data pe luna. Mai trebuie sa va uitati si la tipul de evacuare, daca vrei ca hota sa o amplasati langa geam, luati una cu evacuare la exterior, iar daca vreti sa o puneti pe mijloc una fara evacuare, la aceasta aerul recircula sau o hota mixta. Sa nu fie zgomotoasa, nivelul de zgomot sa fie intre 61-65dB. ( vezi aici )

Cuptorul cu microunde nu este un aparat foarte scump. Se spune ca, dauneaza organismului, dar in ziua de astazi mai este ceva care sa nu dauneze? Acesta poate fi folosit atunci cand nu ai chef sa iti incalzesti mancarea la aragaz sau vrei sa faci popcorn. Un cupotor cu microunde bun are cel putin 4 nivele (deforst, high, medium, low), il puteti seta in functie de cum vreti preparatul sa fie. Mai are si o roata de unde se regleaza timpul. Majoritatea cuptoarelor au usa transparenta astfel ca puteti vedea daca este ceva in neregula la interior. Farfuria este rotativa, astfel ca mancarea se va incalzi uniform.

Blenderul este iar un iar un aparat care u ar trebui sa lipseasca mai ales daca este o persoana activa. Nimic nu este mai sanatatos dimineata decat un smoothie. Tot ce ai de este sa pui fructele si legumele in recipient. Alege un blender care are puterea intre 300-500W, ca sa poata sa zdrobeasca toate fructele. Recipientul sa fie din sticla, pentru ca se curata mai bine si sa aibe o capacitate de 1-1.5l. Un blender bun ar trebuie sa aibe 2 trepte de viteza. Lamele sa fie din inox, pentru ca zdrobesc mai bine.

Cam astea sunt electrocasnicele care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here