Cum îți cureți bicicleta în mod corespunzător

0
1062

Curățarea bicicletei poate părea o sarcină lipsită de importanță sau ceva extrem de ușor de făcut, mai ales dacă ai obiceiul să îți lași bicicleta pe unde apuci, pe afară. Dar dacă obișnuiești să ai grijă de aceasta, atunci știi că o curățare periodică și eficientă îi poate prelungi semnificativ durata de viață.

 

Așadar, odată ce am stabilit că întreținerea bicicletei este o acțiune importantă, iată de unde ar trebui să începi.

 1. Dotează-te cu sculele necesare

Spălarea și curățarea bicicletei poate fi un proces de lungă durată și dezordonat, deopotrivă, așa că nu strică să ai la îndemână instrumentele necesare înainte de a te apuca de treabă. Pe majoritatea le poți găsi la orice magazin specializat, dar nu neapărat.

 

Iată de ce ai nevoie:

 • Perie pentru curățat bicicleta
 • Perie pentru lanțul de bicicletă
 • Un bol metalic
 • Detergent sau o altă substanță degresantă
 • Lubrifiant pentru lanț
 • Două găleți
 • Bureți și cârpe care nu lasă scame
 • Săpun
 • Furtun cu apă
 • Stand de reparații – pentru împătimiți, dar și pentru amatorii care au grijă de bicicletă ca de ochii din cap. Pe piață se găsesc diverse modele, pentru toate bugetele.

 

 1. Începe curățarea

În primul rând, începe cu îndepărtarea murdăriei persistente, cum ar fi noroiul, de pe părțile importante ale bicicletei.

 

Lanțul

 

Curăță cu grijă lanțul folosind peria de care am amintit mai sus. Face minuni și mai reduce din corvoada acestei acțiuni de care toată lumea fuge. Cel mai indicat ar fi să scoți lanțul, să îl pui într-un bol cu substanță degresantă (după ce l-ai curățat de murdărie). Lasă-l câteva minute, apoi mai curăță-l odată cu peria.

Dacă a ieșit curat, șterge-l cu o cârpă uscată și lasă-l să se mai usuce la aer. Dacă nu a ieșit toată murdăria, repetă procesul cu introducerea în degresant. Dacă e nevoie, mai pune-l și în puțină apă cu săpun. Combinația de săpun și substanță degresantă face minuni.

 

Roțile și cadrul

Dacă ai terminat cu lanțul, curățarea bicicletei poate fi o activitate chiar relaxantă. În ceea ce privește roțile și cadrul, dacă acestea sunt foarte murdare și uleioase, le poți curăța cu peria moale înmuiată în solvent. Dacă murdăria se reduce doar la puțin praf, poți folosi doar buretele cu săpun.

 

Pinioane, pedale

Părțile mai delicate ale bicicletei trebuie să aibă parte de asemenea de o atenție mai sporită. Curăță-le bine cu peria moale, având grijă ca degresantul să nu ajungă la rulmenți sau la butuc. Dacă bicicleta nu e prea murdară, poți folosi doar o cârpă moale, ușor umedă, pentru a șterge aceste părți.

 

 1. Clătirea

 

După ce ai terminat cu etapele de mai sus, ia furtunul cu apă (sau doar o găleată, dacă nu ai la dispoziție un furtun) și clătește bine bicicleta. Las-o să se usuce bine și apoi aplică lubrifiant pe lanț, pinioane, pivoți și cabluri.

Acum bicicleta ta nu doar va arăta foarte bine, dar va și funcționa ireproșabil.

Pentru mai multe detalii despre biciclete – acceseaza acest site.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here