Ce trebuie sa stii despre sticla securizata?

0
1579

Noile trenduri in materie de design interior si exterior, ii motiveaza pe producatorii si prelucratorii de sticla sa isi puna in valoare si mai mult imaginatia, creand forme noi, pentru cerinte functionale din ce in ce mai diversificate.

Astfel, s-a ajuns la crearea modelelor de geam securizat, capabil sa reziste la stres termic si mecanic, devenind o buna alternativa de design pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare decat este in realitate.

Cum se obtine sticla securizata?

Sticla securizata sau intarita este produsa prin incalzirea sticlei la o temperatura de aproximativ 650 de grade Celsius, punct in care aceasta incepe sa se inmoaie. Suprafetele externe sunt atunci racite cu rapiditate, creand astfel o compresie puternica. Procesul de incalzire urmat de cel de racire este efectuat controlat electronic, iar parametri dupa care se realizeaza acest proces influenteaza fundamental calitatea geamului securizat.

Astfel, geamul securizat are o rezistenta de 3-4 ori mai mare la stresul mecanic si termic decat sticla netratata de aceeasi grosime si configuratie, iar daca este solicitata peste limitele de rezistenta, se sparge prin fragmentare in particule relative mici cu muchii netaioase, care nu prezinta riscuri esentiale de accidentare.

Sticla securizata si folosirea ei in domeniul arhitectural

Xglas produce o gama larga de modele si tipuri de sticla securizata, extrem de rezistenta la indoire, spargere, modificari de temperatura, ce poate fi utilizata intr-o arie larga.

Pentru exterior, sticla securizata poate fi folosita ca pereti cortina, pentru fatade structurale, luminatoare, cupole, ferestre, balustrade, sere, usi exterioare, vitrine, cabine telefonice, copertine, portaluri, etc.

In interior, la fel de bine se pliaza si pentru usi si pereti despartitori, mobilier de birou, casnic si comercial, cabine de dus, lifturi, trepte, balustrade, pardoseli, piscine, acvarii,elemente componenete al aparaturii electrocasnice, etc.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here