Vopsea decorativă în relief pentru locuințe rezidențiale

0
7264
vopsele-decorative-de-interior

Zugrăvirea pereților este cea mai ușoară cale pentru a schimba radical un interior, pentru a-i da un aer proaspăt, special. Iar dacă alegi să folosești vopsea decorativă de la Rives efectul este unul de-a dreptul spectaculos.

Un perete, în afară de rolul său de element de structură, precum și de protecție, poate avea și o funcție estetică incontestabilă.

Texturi speciale realizate cu vopsea deco pentru interior

Acum iată că există posibilitatea chiar și pentru amatori de a alege vopsele care pot să dea efecte în relief uimitoare, să imite texturi diverse. Ele pot conferi vizual iluzia că pereții respectivi (dar și alte suporturi) sunt placați cu faianță, sunt panouri din plută sau din anumite esențe de lemn special, sunt metalizați etc.

Alegerea utilizării unor vopsele 3D pentru pereții interiori ai unei încăperi este o soluție perfectă accesibilă oricui, deoarece cu bani puțini se poate modifica radical aspectul spațiului respectiv.

În plus, dacă alegi să aplici acasă o vopsea decorativă de la Rives, vei beneficia și de un mediu mai sănătos de locuit, fiind vorba despre o vopsea ecologică, care se ridică precum o pavăză importantă împotriva igrasiei pereților, a condensului.

Vopsea lavabilă clasică vs. vopsea decorativă 3D

Un aspect demn de luat în seamă este acela că, de regulă, o vopsea clasică aplicată în două straturi este mai ieftină decât una monostrat, doar că va necesita un timp mai îndelungat de așternere pe pereți și pentru uscare. Cu toate acestea, chiar dacă se așteaptă cu răbdare, rezultatul final va fi unul destul de banal, care de multe ori nu spune mai nimic privitorilor.

În schimb, o vopsea decorativă în relief întotdeauna are o poveste, mai ales dacă este în armonie cu destinația încăperii și cu mobilierul amplasat acolo.

Aceia care se orientează către o vopsea decorativă 3D Rives au și șansa de a scăpa automat inclusiv de anumite defecte inestetice ale unui perete sau ale plafonului, deoarece camuflarea acestora se face cu ușurință.

Tot folosind vopsele decorative Rives, inteligent alese și aplicate, se poate obține ușor iluzia unui spațiu mai mare într-o cameră mai mică sau de micșorare optică a unei incinte prea mari.Aceea ce își doresc o atmosferă retro pot folosi o vopsea decorativă care imită nisipul sau piatra, eventual lemnul, chiar pot realiza texturi întâlnite în urmă cu secole.

Cei moderniști s-ar putea să prefere efectele puternic vizuale, de impact, uneori chiar aspectul de tablă sau ciment, care degajă o forță deosebită în anumite tipuri de amenajări interioare actuale.

Nuanțele de alb, bej, culorile pastelate, insuflă optimism, în timp ce utilizarea unor vopsele decorative de un gri mai închis, gen beton, combinate cu niște culori luminoase, contrastante, susțin interiorul și îl fac mai strălucitor.

Deși vopselele deco Rives sunt mai scumpe decât vopseaua lavabilă obișnuită, iar suportul (zid, lemn, sticlă) pe care se aplică trebuie să fie în bună stare pentru ca texturile realizate să își arate întreaga frumusețe, ele merită achiziționate, deoarece vor putea personaliza o locuința într-un mod cu adevărat uimitor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here