Orice agricultor stie acest lucru! 3 pasi prin care sa maresti CALITATEA si CANTITATEA recoltei

0
911
fructe-si-legume

Ti-ai canalizat toate eforturile si toata concentrarea pentru a obtine o recolta si o productie sporita, insa rezultatele nu au fost deloc satisfacatoare, ba dimpotriva? Castigurile obtinute nu au compensat toata munca depusa si costurile implicate?

Afla care sunt metodele prin care poti sa iti cresti cantitatea si calitatea produselor tale!

  1. Incepe lucrarile inca din primavara

cultura-aluni

Sunt unele culturi ce au nevoie de mai mult decat ingrijirea produsului efectiv, ci operatiunile pe care le faci inca de dinainte de a fi roditoare pot influenta productul propriu-zis. Spre exemplu, in cazul pomilor fructiferi, taierile ar trebui efectuate inca de la inceputul primeverii, pentru a spori rodul.  Atat pomii, celelalte plante, cat si solul au nevoie de tratamente speciale pentru a iti putea oferi o recolta impresionanta, din care sa beneficiezi de profit.

  1. Acorda atentie nevoilor fiecarei culturi in parte

Pentru a spori cantitatea, dar mai ales calitatea produselor recoltate, este important sa cunosti specificatiile fiecarei plantatii si culturi si sa actionezi intocmai cerintelor impuse de fiecare planta si fruct in parte.

Cel mai important, in acest caz, este momentul in care ar trebui sa previi aparitia daunatorilor sau sa contribui cat mai repede si eficient la exterminarea acestora. Pentru a face asta intr-o maniera cat mai eficienta si care sa nu implice alte riscuri atat pentru plante, cat si pentru corpul uman, foloseste intotdeauna instrumente si utilaje profesionale.  Pentru stropirile contra daunatorilor sau pentru cele care contin substante benefice culturilor, apeleaza intotdeauna la un atomizor. Un atfel de utilaj poate reduce atat timpul de lucru, cat poate asigura si siguranta persoanei care exercita actiunea, asadar profita de oferta pentru atomizoare si alege modelul eficient pentru tine si activitatile tale. Fiind un instrument usor de manuit si de transportat, poate fi folosit nu numai pentru plantatii, ci si pentru a iti proteja si infrumuseta plantele din gradina.

  1. Asigura-te ca beneficiezi de utilajele indicate

Un alt mod prin care poti  augmenta calitatea unui produs recoltat este modul in care alegi sa il transporti si sa il depozitezi.  Din acest motiv, este esential ca utilajele pe care le folosesti atat pentru transport, cat si pentru pastrarea recoltei sa fie de calitate superioara.

In ceea ce priveste transporul, ti-ar putea fi utila o recorca. Verifica preturile remorcilor cu ax tandem si descopera care este cea mai avantajoasa pentru tine din acest punct de vedere. Inainte de a face o alegere, este important sa stii beneficiile unei astfel de investitii. O remorca cu ax tandem este unul dintre cele mai eficiente mijloace de transport pentru recolte, deoarece adaugata dupa un tractor, reprezinta cea mai stabila si sigura modalitate de transport.

mere-poloneze

Iar, pentru a pastra recolta in conditii cat mai favorabile, asigura-te ca atat locul in care o depozitezi indeplineste conditiile necesare fiecarui produs in parte, in ceea ce priveste temperatura si nivelul de umiditate, dar si recipientele folosite sunt de calitate. Poti folosi atat containere din plastic sau lemn, dar si din metal, cele mai recomandate fiind cele din materiale plastice si cele din aliaje, caci reduc sansele de a se deteriora un fruct sau o leguma.


Daca vei tine cont de toate aceste sfaturi, nivelul recoltei tale se va mari considerabil, iar calitatea va fi una cu mult mai buna.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here