Țara care își transformă închisorile în hoteluri | Nationalul.ro

0
802

Această ţară este cu adevărat uimitoare, unele curiozităţi despre ea o să te lase cu gura căscată.

Islanda este ţara în care pentru prima dată în lume a fost aleasă o femeie preşedinte (Vigdis Finnbogadottir), iar în funcţia de prim-ministru au fost de multe ori femei.

În această ţară nimeni nu este uimit de un bărbat în fustă, dar în schimb legislaţia interzice cluburile de striptease: statisticile arată că aceste localuri sunt legate de traficul de fiinţe umane, în special de femei din Europa de Est, ceea ce înseamnă că astfel sunt protejate şi fetele din ţara noastră.

În Islanda este toleranţă zero violenţei. Spre deosebire de multe alte ţări, aici ziarele nu au rubrici destinate noutăţilor criminale. Cea mai mare crimă de aici este furtul de automobile, care ulterior sunt lăsate pe undeva, iar poliţia le întoarce proprietarilor. Se mai întâmplă să aibă loc şi scandaluri de corupţie.

Datorită faptului că nivelul criminalităţii este scăzut, poliţia se dedică mai mult cetăţenilor: îi ajută să găsească o anumită adresă sau le acordă primul ajutor medical.

Aici camerele libere din închisori sunt oferite turiştilor pentru cazare, cu amenajare decentă.

Atunci când în Islanda se pierde o persoană, toată ţara contribuie la cautarea ei.

Nivelul scăzut al criminalităţii se datorează şi politicii imigraţionale stricte. Cetăţenia islandeză este foarte greu de obţinut, pentru asta trebuie cel puţin să împărtăşeşti aceleaşi valori ca şi ei: viaţa, demnitatea, inviolabilitatea fizică şi sexuală. Islandezii ştiu că europenii sunt mult mai predispuşi la violenţă, de aceea nu sunt foarte ospitalieri cu ei.

În această ţară fiecare mamă este sigură că nu va muri de foame, copilul va putea merge la grădiniţă şi va avea o educaţie minunată. Aici fiecare om citeşte în medie câte 4 cărţi pe an, sunt spitale şi medici foarte buni.

Islanda pare a fi un rai, cu excepţia climei greu de tolerat. Toată iarna este noapte polară, iar vara este ziuă polară. Aici temperatura nu creşte mai mult de 15 grade, scrie Ziarulonline.ro.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here