Connect with us

Actualitate

Vești bune! Un gigant internațional se extinde în România! Legătura cu Papalekas | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Firma Apple Sales Romania SRL a fost înregistrată în 28 august 2018 cu un capital social de 1.000 de lei, îi are ca asociaţi companiile Apple Distribution International şi Apple Sales Ireland şi ca administrator pe Peter Ronald Denwood, director corporate law – international al Apple.

Mai puţin cunoscut este faptul că Apple şi-a ales un sediu pe măsură. Gigantul american va funcţiona în turnul cu 26 de etaje dezvoltat de Ioannis Papalekas la intersecţia Blvd.-ului Barbu Văcărescu cu Șos. Pipera. Apple împarte Globalworth Tower cu firme precum Anritsu, Bunge, Ferrero, Huawei, Inditext, Mega Image, Nestlé, NNDKP, Prime Kapital, Vodafone sau Wipro.

Papalekas este cunoscut ca cel mai mare proprietar de spaţii de birouri din România. În clădirile Globalworth, companie fondată de el în România, stau cu chirie circa 400 de multinaţionale. La sfârşitul primului semestru al anului, 879.300 de metri pătraţi erau închiriaţi sau pre-închiriaţi de către aproximativ 510 chiriaşi. Peste 77% din acest spaţiu găzduieşte companii multinaţionale, iar gradul de ocupare al clădirilor comerciale din portofoliu a ajuns la 95%.

Borna Apple

Pe data de 2 august, Apple devenea prima companie americană din istoria Wall-Street-ului care a ajuns la borna de o mie de miliarde de dolari, fapt care a dus industria tehnologiei pe cele mai înalte culmi ale succesului financiar. Din urmă, vin însă la mică distanţă şi celelalte companii de tehnologie. Amazon, compania condusă de Jeff Bezos, a depăşit şi ea această capitalizare. De asemenea, Microsoft şi Alphabet au o valoare de piaţă de piaţă de aproximativ 850 de miliarde de dolari fiecare, fapt ce confirmă că tehnologia îşi trăieşte epoca de aur.

În spatele cifrelor mari, în umbra acestor afaceri gigantice, se află întotdeauna un fel de „brutalitate”, pentru că nimic nu creşte într-o manieră atât de mare fără să schimbe lumea într-un mod aproape radical şi să lase în urmă obiceiuri de consum care dintr-o dată devin învechite. Și toate aceste lucruri, într-un ritm extrem de rapid. Avansul tehnologiei, dincolo de cifre, înseamnă avansul lumii în care trăim. Iar Apple a demonstrat acest lucru din plin.

CITIȚI ȘI Apple: Drumul de la zero la un 1.000 de miliarde de dolari

Comentarii Facebook

Actualitate

România a stabilit un nou record negativ. A avut cea mai mare inflație din UE. Cu cât au crescut prețurile | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Dacă rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană (UE) s-a situat la 2,2% în septembrie, stabilă comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro inflaţia a urcat până la 2,1% de la 2% în august, în România s-a înregistrat un avans al preţurilor de consum de 4,7%, similar cu cel înregistrat în august, urmate în top de Ungaria (3,7%) şi Bulgaria (3,6%). 

La polul opus cu cele mai scăzute rate anuale ale inflaţiei s-au situat Danemarca (0,5%), Grecia (1,1%) şi Irlanda (1,2%).

 Comparativ cu situaţia din august 2018, rata anuală a inflaţiei a scăzut în nouă state membre, a rămas stabilă în patru (inclusiv în România) şi a crescut în 14 ţări.

Cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut preţurile la energie (0,90 puncte procentuale), urmate de preţurile la servicii (0,57 puncte procentuale) şi de cele la alimente, alcool şi ţigări (0,51 puncte procentuale). 

Sursa: Realitatea.net

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

O noua investiție a familiei Pavăl, deținătoarea Dedeman | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

Fiica lui Dragoş Paval, principal acţionar al companiei Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj şi cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, a preluat o participaţie de 16,6% din firma care opereaza site-ul brio.ro, pentru aproximativ 400.000 de euro, anunţă Profit.ro.

Firma, care îşi are sediul în imediata apropiere a Inspectoratului şcolar Bucureşti a început sa opereze platforma online în 2016, lansarea fiind programata atunci de Ziua Copilului, pe 1 iunie. În afara Karinei Paval, Brio.ro mai are trei acţionari, Dragoş Iliescu – doctor în psihologie şi profesor universitar la Facultatea de Psihologie şi Știinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti, Thomas Oackland – mentorul lui Dragoş Iliescu, cunoscut sub numele de „parintele testarii standardizate”, autor a 14 carţi şi firma de consultanţa financiara Brandient Consult.

Detalii despre afacerile şi averea familiei Paval veţi putea fala în ediţia din acest an a Capital Top 300 – Cei mai bogaţi români care va aparea la finalul lunii noiembrie.

Sursa: Profit.ro

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Când începe construcția celui mai mare pod peste Dunăre | Nationalul.ro

Nationalul

Publicat

pe

„Zilele trecute, am avut o discuţie la Bucureşti cu toţi cei implicaţi, de la Romsilva, Apele Române, de la CNAIR, Ministerul Culturii, chiar şi cu colegii miniştri, pentru a-i ruga ca în fiecare săptămână să aibă o situaţie pe zona pe care o coordonează, pentru ca lucrurile să reintre în calendarul de lucru. Mai sunt câteva etape intermediare, câteva hotărâri de Guvern în şedinţele următoare, pentru ca totuşi, cel târziu pe 10 decembrie, să fie emis ordinul de începere de lucrări pentru podul Tulcea-Brăila. Acesta este termenul maxim, dar dacă reuşim să ne mişcăm mai repede, e posibil ca acest lucru să se întâmple până la final de noiembrie. Termenul oficial este 10 decembrie, dată de la care efectiv se începe lucrarea, adică veţi vedea pe ambele maluri mobilizare de şantier, echipamente aduse la faţa locului, defrişare pe suprafaţa necesară, descărcări arheologice, absolut tot ce ţine de începerea unei lucrări”, a declarat Teodorovici.

La şedinţa de lucru de la Jijila au participat preşedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, preşedintele CJ Brăila, Iulian Francisk Chiriac, primarul Brăilei, Viorel Dragomir, senatorul Nicolae Moga, board-ul firmei Astaldi, precum şi directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga.

De asemenea, potrivit declaraţiei ministrului Finanţelor Publice, există angajamentul ferm din partea companiei naţionale de drumuri ca, în luna decembrie, să fie încărcate în sistemul electronic de achiziţii publice documentaţiile aferente obiectivului drum expres Brăila – Tulcea – Constanţa, pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, astfel încât până la finalul anul 2019 să fie finalizată documentaţia pentru începerea lucrărilor şi la acest obiectiv. Agerpres

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro